Dzieki kapi, fosforus.
Octavia 1,4 pracuje na trzech garach
Zwiń
X
-
Octavia 1,4 pracuje na trzech garach
Szanowni koledzy,
Nie znalazłem podobnego tematu, wiec postanowiłem go delikatnie opisać prosząc o pomoc. Rzecz się tyczy Octavii I z silnikiem 1,4. Dzisiejszego poranka po wielodniowym prawidłowym działaniu, po odpaleniu pracuje na 3 garach i po chwili zapala się check engine które świeci raz jednostajnie, raz pulsuje. Jak sugestia kolegów? kable wysokiego napięcia czy może gdzieś indziej zajrzeć? Dodam że ostatni serwis skody odbył sie jakieś 7 tys km. Proszę o pomoc a jeśli powieliłem problem to najmocniej przepraszam.
PS. Może głupie pytanie, ale czy żeby dostać się do kabli to muszę zdemontować plastikową, czarną osłonę silnika?
Pozdrawiam serdecznie
Piotr
-
-
Jezeli to kable, mozesz to latwo sprawdzic, wyciagajac po koleji kable z kolejnych cylindrow. Po wyciagnieciu felernego, praca silnika sie nie zmieni, zas jezeli bedzie to jeden z 3 pozostalych, silnik zacznie sie mocno dusic.
Swiece mozna sprawdzic j.w.
Jezeli cewka, hmm ona chyba by nie dawala by prawidlowego napiecia na wszystkie kable, czyli de facto pracowalby wciaz na 4 gary.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr_Ta zabawa omomierzem nic nie dala - kabel przewodzil ladnie
Zamieszczone przez youngtimerJezeli to kable, mozesz to latwo sprawdzic, wyciagajac po koleji kable z kolejnych cylindrow
Taką metodą sprawdzało się Polonezy czy inne wynalazki z zapłonem na przerywaczu.
Zamieszczone przez wiooraSprawdzę kable bo również nie skłaniam się ku teorii cewkiZałączone plikiDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Zasugerowałem się, bo ktoś zaczął temat o kablach WN.
Pewnie chodzi o taką cewkę, która jest montowana bezpośrednio na świecy w głowicy i odpada już problem przebić na kablach WN.Załączone plikiDigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
Komentarz