szachu, To jest bardzo nieciekawe uszkodzenie, zrób to zanim wyleci dziura. Trzeba to bardzo dokładnie wyczyścić, nie dawać żadnej chemii w postaci Cortaninów, Fosoli itp. Sam tego raczej dobrze nie zrobisz jeśli nie masz doświadczenia w tym temacie, zagłaskasz tylko rdzę a jej nie usuniesz. Jedź do DOBREGO lakiernika, poradzi sobie.
[O2] Odprysk lakieru skaza odpryski na lakierze
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szachuI czy to normalne, że obaj nie chcą tego robić punktowo (podobno się nie da).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fuego_2007Przy zaprawce jest troche zabawy a i ona może wyjść nie idealnie. Taką rdzę należy dokładnie wyczyścić, zapodkładować i pomalować. Przy odprysku 2 cm promień pracy lakiernika się powiększa o minimum 30 cm od tego odprysku, więć pomalowanie jakiejś części karoseri od rantu do rantu czy do zygi daje gwarancję żę będzie wszystko ok.
Komentarz
-
-
jeżeli zdecydujesz się na pomalowanie tylko góry, i tak praktycznie pozostała część będzie cieniowana, inaczej była by znaczna różnica pomiędzy nowo malowaną częścią a starą :szeroki_usmiech odradzam punktową naprawę bo to miejsce będzie widoczne :diabelski_usmiech"Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
Komentarz
-
-
Maluj całą przynajmniej zlikwidujesz inne odpryski czy zarysowania. Nawiasem mówiąc wydaje mi śie że miałeś malowaną te klape jak mówiłeś jesteś drugim użytkownikiem. Wnioskuje to z tąd że podkład na klapie jest koloru czarnego a nie jak to orginalnie jasnego. Może mi się wydaje ale ciężko to ze zdjęcia ocenić. Wracająć do kwoty 400 zł za pomalowanie nie jest to za drogo kolor 9910 będzie pasować do błotników jeżeli lakiernik wypoleruje ci błotniki śladu nie będzie.
Komentarz
-
-
keraj998, Odprysk jest bardzo blisko krawędzi, więc faktycznie, cieniowanie i tak musiało by zachodzić na pozostała część klapy.
fuego_2007, podkład jest biały, tak to tylko wygląda na tym zdjęciu, miejsce odprysku jest po prostu brudne i pokryte rdzą. W innym miejscu jest jeszcze jeden odprysk i tam widać wyraźnie, że podkład jest biały. Co do ceny, to też mi się wydaje, że 400 zł, to kwota do przyjęcia, tym bardziej, że widziałem jak wygląda ich robota i nie ma się do czego przyczepić. Cóż, miałem przyciemnić szyby, zamiast tego muszę polakierować czarnulkę.
Komentarz
-
-
I jeszcze coś. Jak ci polakierują poproś o troche lakieru na pendzelki to zawsze się przydaje. Co do gwarancji to się dogadaj na ile , tylko nie przesadzaj 2 lat raczej nie dostaniesz to nie serwis.Pamiętaj że rdza jest niczym jak rak 100 % gwarancji nigdy nie ma że się ją usunie. Im wcześniej się zainterweniuje tym lepiej.
Powodzenia :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szachuNo, nieźle. Niech Ci da gwarancję co najmniej na 2 lata na swoją robotę.
Tzn, że drogo?Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Dzięki za rady, dam znać jak już będzie po wszystkim.
PS. I po problemie. Klapa polakierowana, nie ma śladu po naprawie. Tzn. jest, jeden. Klapa wygląda za idealnie Niestety, poprzedni właściciel się nie przejmował i jeździł na automatyczne myjnie. Jaki jest tego efekt to pewnie się domyślacie. Nic to, poczekam na przypływ gotówki i zrobię renowacje lakieru (niedawno otworzyli w moim mieście oddział firmy zajmującej się cardetailingiem).
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ruwadoFabryczny zestaw lakieru do zaprawek - kropka i po kłopocie. Sam mam na masce kilka takich. Tak jak było wyżej, po każdej zimie lub trasie przybędzie nowy i co. Za każdym razem lakierowanie maski??? Lakier przesłoni Ci widok do przodu
Komentarz
-
Komentarz