W mondeo TDDI za takie drgania może odpowiadać również przepalona/uszkodzona wtyczka rezystora przy chłodnicy. Powoduje to ze załącza się często wiatrak na drugi bieg i słychać jak by ktoś włączył odkurzacz. Nie wiem czy jest coś takiego w Octach.
drgania silnika
Zwiń
X
-
Tak czy owak poinformuję po przeglądzie co mi panowie z Carsedu powiedzą. Pewnie nic konkretnego (jak to w ASO bywa) ale cóż, na razie nie mam lepszego wyjścia. Na szczęście drgania nie są mocne, a widzę że nie powinno się nic złego dziać.
[ Dodano: Sob 12 Kwi, 08 12:34 ]
Byłem dziś na przeglądzie w Carsedzie- panowie stwierdzili, że może to być od dwumasy, ale niekoniecznie. Przy tym przebiegu (15 kkm) kazali dalej obserwować, jeśli drgania będą się nasilały, wtedy przyjechać. Nie chcieli wyciągać dwumasy z samochodu. Poza tym moja niunia jest zdrowa, nic jej nie dolega.It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
hmmm.... no to ciekawe , ale podobno tak ma być w octach , mi jak przełączę czasami na neutral jak mi sie nie chce trzymać na hamulcu to na zimnym silnku czasami telepie jak cholera..., niedługo bedę w skodzie , zobaczymy..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maniek971Jeżeli chodzi o drgania to u mnie też na wolnych obrotach np. stojac na świtełkach lekko drga. Wystarczy dać trochę gazu a drżenie zniknie ale nie na dlugo. Ta dolegliwosć pojawia się w okresie jesienno-zimowym a latem nie jest odczuwalna.
Pytanie czy można z tym jeszcze pojeździć czy może nagle walnąć.Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
u mnie od czasu do czasu silnik wpada w drgania, dzieje się to rzadko przy wyłączonej klimie, częściej przy włączonej, dwa warsztaty po kolei zdiagnozowały wpadający w drgania napinacz paska wielorowkowego więc podejrzewam że wkrótce będę musiał go wymienić, poza tym na jałowym biegu silnik pracuje bardzo ładnie i równo (no i ciut głośno bo do wymiany jest także oplotka łącząca wydech z rurą)
Komentarz
-
-
Kolego rafau12 ja sądzę że masz lekko uszkodzone sprzęgiełko przy sprężarce klimy.Wymiana napinacza nic nie da.Najlepiej niech warsztat któru Ci to diagnozował weźmie odpowiedzialność za tą wymianę jeżeli okazała by się zbędna.
Natomiast jeśli chodzi o tę oplotkę wydechu to napisz coś bliżej bo też mam takie podejrzenia a oplotka wygląda OK.
Komentarz
-
-
Co do oplotki wydechu, to po prostu slychac niezłe basowe dudnienie, na pierwszy rzut oka oplot wygląda ok, ale w identycznym "Szkodniku" kolegi jest zdecydowanie ciszej (chociaz od nowosci nei byl wymieniany - a jaki syf u nas na ulicach jest to kazdy wie, wiec czas zycia ukladu wydechowego najdluzszy nie jest, moj traktor ma prawie 5 lat i 130tys przebiegu). Co do sprzęgiełka na sprezarce od klimy, sprawdzałem jak zachowuje sie sprezarka przed i po wlaczeniu klimy na podniesionej masce , i kółko od paska wielorowkowego na sprezarce praktycznie pracuje bardzo ładnie nic nie drga, nic sie nie jarmoli, natomiast gołym okiem widać że napinacz paska wielorowkowego drga, narazie drgania nie sa wielkie (niektorzy na forum opisywali wahniecia rzedu 1cm! sic!) ale czasem jest je czuć i to tylko i wyłącznie jak się stoi na jałowym biegu np na czerwonych światłach.
Całkiem niedawno wymieniane było chłodziwo i olej w sprężarce klimy i majster nic tam nei znalazł niepokojącego.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hambaDwa dni temu zauważyłem jakieś dziwne odgłosy podczas gaszenia/pracy na wolnych obrotach? Czy ktoś wie co to może być?Zamieszczone przez adamo64Także zaobserwowałem dziwny dzwięk podczas gaszenia silnika i mój mechanik powiedział że to początek końca sprzęgła(dwumasy).Ciekaw jestem jak długo mogę z tym jeździć bo narazie nie mam na zbyciu 2kzł.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroMisza7, ciekawe jak sobie wyobrazaja delikatna mala kobietke w szpilkach, ktora jezdzi na jednomasie ... :twisted:NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
dobrygrzeswawa, jednomas mial JanuszSz i wiem tylko tyle ze strasznie narzekal na twardosc pedala to raz a po drugie na to, ze sprzeglo reagowalo na milimetry i po prostu przyjemnosc z jazdy jak i komfort poszly w p....dziecByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
leszekmw, ale janusz juz wpakowal dwumasa, bo mial dosyc wlasnie calej tej szopki z jednomasemZTCW jednomas lezy u niego w piwnicy 8)
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Miśku powiem Ci że dziś założyłem sobie sprzęgło hybrydę.
Koło jednomasowe od 1Z + zestaw sachsa od VR6 (docisk, tarcza, łożysko wsio nowe) i moje wrażenia są takie że jest to wersja bardziej komfortowa od serii. Pedał pracuje lżej (do czego muszę się przyzwyczaić) poza tym jest większy skok > od momentu kiedy sprzęgło "zaczyna brać" do momentu pełnego "zazębienia". Zobaczymy jak zachowa się przy 450Nm ale myślę że wytrzyma
Jedyny minus jest taki że nowa tarcza okazała się regenerowaną (takie coś sachs bardzo często sprzedaje jako nowe) i cholernie hałasują sprężyny.NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaMiśku
Zobaczymy jak zachowa się przy 450Nm ale myślę że wytrzyma
.
Najlepiej będzie jak założysz trój spieka .... możesz zamawiać u radzikowskiego ale tam są duże kolejki .... na pl Hallera chłopaki robią i dobrze.....
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz