Co do trzeszczenia to nie są żadne uszczelki, zagłówki itp (tak zaczepy kanapy owszem stukały ale to banalne było do wykrycia)....trzeszczy plastik na boczkach w bagażniku, wolny podjazd pod krawężnik i słychać jak to wszystko się gnie/pracuje (to właśnie wada combi, nie wiem co by było gdyby nie kratka, u mnie akurat usztywnia nieco tył.), ale w aucie za 90 tys. koła to nie do pomyślenia takie hece.....dziś odstawiam auto na hałasujące sprzęgło - zaczynam przygodę z ASO ...domyślam się że to łożysko któreś a już mi chcą kit wcisną że jak będzie tarcza przypalona to nie będzie na gwarancji, na szczęście moja firma ma poważanie w skodzie i im rurka zmiękła (dadzą mi nawet auto zastępcze za free).
Nowiutka O2 FL - niedoróbki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Yarek2. gdy pada deszcz, to z prawych tylnych drzwi słychać jakby ciurkanie/kapanie wody, jeszcze nie wiem co z tym zrobić, ale mam nadzieję że octa nie przecieka :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooStoje sobie dzisiaj na światłach i patrze hmmm coś mi kapneło na nogę. Troszkę uszczelka przepuszcza, ale tłumacze to sobie nie ułożona jeszcze uszczelka (auto mam od kilku dni)
Zamieszczone przez Marcinoooale tłumacze to sobie nie ułożona jeszcze uszczelkaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
A ja mam jeszcze coś ciekawszego co mnie doprowadza do powaznej nerwicy w trasie "Brzęczy" mi przycisk od hamulca ręcznego i przestaje jak go trzymam dzieje się tak jak są jakieś drobne nierownosci ktorych nie mało na polskich drogach, a jak jechałem po betonowej autostradzie przez Czechy to myślałem, że go wykręce na postoju. W ASO się uśmiechneli jakbym miał coś z głową i kazali przyjechać przy okazji jak będzie brzęczeć ...
U mnie uszczelki też skrzypią a silikon w sprayu nie pomógl, wydaje się jakby karoseria się skręcała, dziś to przeżyłem szczególnie przy temperaturze bliskiej zero.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
No kurde dziisaj to jakaś masakr a wmoim aucie. Nagle w czasie jazdy na małych nierównościach lub też przy niektórych zakresach obrotów zaczyna coś skrzypić-piszczeć w okolicach lewego słupka. Kurde sam nie wiem, czy ten dźwięk jest własnie ze słupka czy też w okolicach kratki nawiewu lub licznika. Normalnie to jest irytujące, żeby w aucie za taką kasę, po przejechaniu 400 km coś takiego się pojawiło... eh może samo się pojawiło i samo zginie....No dobra, ale co to może być? :evil: Bo w razie zcego będa mieli problem w ASO .... :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPza każdym razem się głupio uśmiechają ...
Komentarz
-
-
No to może teraz ja opisze "Niedoróbki" w swojej Octavii . Odebrałem ją na początku Lipca i do teraz zrobiłem już +/- 9000 km. Nic nie skrzypi i mam nadzieje, że tak pozostanie
Z wyżej opisanymi boczkami to prawda, że niedbale je montują. W mojej w obu tylnych drzwiach były krzywo dokręcone, ale że jestem zapobiegliwy ( może bardziej pedantyczny :P) to przyszedłem do salony na 2 dni przed odbiorem z listą rzeczy które chce żeby dla mnie zrobili, no i poszukać dziury w całym Dostrzegłem te boczki i powiedziałem im, żeby je zamontowali porządnie, nadal nie leża perfekcyjnie ale przynajmniej już nie ma takich rażących oczy szpar.
Kolejnym zagadnieniem i tu już sobie Skoda nie radzi jest fakt, że gdy wciśnie się przycisk w konsoli centralnej (ten od zamykania/otwierania drzwi) na dłużej to okna powinny iść do góry/w dół. No i fajnie, ALE... jak jest kluczyk przekręcony na zapłon to nie działa tylne prawe okno. Natomiast jak kluczyk jest poza stacyjką albo na 0, to działają wszystkie okna....
Z tematem byłem już w Gdańsku w Plichcie i w Sopocie w Groblewskim, niestety żaden serwis nie ogarnął tematu. Z tym fantem to nie wiem co mam już zrobić, a denerwuje mnie trochę to okno.
Chyba muszę się im przypomnieć bo w Plichcie obiecali, że dowiedzą się w SAP co z tym zrobić i że się do mnie odezwą, no i czekam ... 4 miesiąc ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MysiekALE... jak jest kluczyk przekręcony na zapłon to nie działa tylne prawe okno.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez translaticusmnie to samo - skrzypienie i trzeszczenie przy lewym słupku A. Chyba sprzedam swoją octy i kupię kilkuletniego merca :diabelski_usmiech
najcichsze , i to nawet stare , są ałdi.. , naprawdę są dopracowane.. w a4 98 rok silnik jest lepiej wyciszony niż w O2.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooZamieszczone przez winni77To co brzęczało?
Ja kiedyś w fabii jeszcze miałem takie coś, że przy ostrzejszym ruszeniu był taki cichutki stuk i po odpuszczeniu gazu drugi stuk. Wkurzało mnie to straszliwie i już miałem jechać do ASO, ale przez przypadek znalazłem przyczynę sam...
W schowku pod radiem miałem taką maleńką buteleczkę z próbką perfum, w kształcie walca. Turlała się w przód i tył przy pochylaniu i podrywaniu auta w czasie jazdy
Komentarz
-
-
Witam, miałem problem ze sprzęgłem, na zimno słyszalny chrobot na półsprzęgle (na luzie po 2-3 min, ciszej), po tyg. oddali, nic nie wymienili, stwierdzono "ten typ tak ma :shock: ", czy ktoś miał już taki przypadek, 2.0 tdi ?!?! tylko od Was liczę na pomoc koledzy ops: . z góry dziękiPassat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77To co brzęczało?*************
Tłumaczenia, kursy językowe i korepetycje j. angielski.
Rabat dla OCP
www.primusal.pl
[email protected]
Komentarz
-
-
Ja mam octavkę od tygodnia jestem bardzo zadowolony ale wpadka skody już w salonie po lewej stronie od kierowcy znajduje się włącznik światła przeciwmgielnego tylnego - sprzedawca, który pokazywał mi samochód kazał spróbować włączyć to światło i.... całe pokrętło wyszło z kablami ha ha - podobno skody tak mają, że ten zaczep w którym umieszczony jest przełącznik nie trzyma - będzie do wymiany w tym tygodniu bo na salonie w dniu odbioru nie mieli ;] pozdrawiam i mam nadzieję, że już nie będzie niespodzianek--> "Myślenie to najcięższa praca i pewno dlatego nie cieszy się zbytnią popularnością." <--
Komentarz
-
-
A u mnie trzeszczy fotel kierowcy ( konkretnie oparcie ) - jak ruszam ręką to wyraznie cos tam się trze w środku . No i co teraz - pojadę do ASO i co rozprują fotel ?. Moze są jakieś smarowidła , które się aplikuje przez tapicerkę . Czy u kogoś wystąpił taki problem ? ( dodam iz na mrozie sie to nasila )
[ Dodano: Pią 08 Sty, 10 00:24 ]
Witam
Byłem w ASO - Będzie naprawa - ech!!! nowe auto i juz wyjmują fotele , rozbierają poprawiają - no cóz zycie !!!!
zobaczymy co dalej ?????
Komentarz
-
Komentarz