Właśnie zauważyłem, że nie działa mi ogrzewanie tylnych bocznych szyb (w kombi). Tzn. wygląda, że nie działa. Po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, właściwie błyskawicznie widać, że się odmraża, natomiast boczne jakby nie działały. Jak to u Was wygląda? Czy boczne szyby mają osobny bezpiecznik? Dodam, że nie działają obydwie...
Nowiutka O2 FL - niedoróbki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez winni77Właśnie zauważyłem, że nie działa mi ogrzewanie tylnych bocznych szyb (w kombi). Tzn. wygląda, że nie działa. Po włączeniu ogrzewania tylnej szyby, właściwie błyskawicznie widać, że się odmraża, natomiast boczne jakby nie działały. Jak to u Was wygląda? Czy boczne szyby mają osobny bezpiecznik? Dodam, że nie działają obydwie...- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shirkJa mam octavkę od tygodnia jestem bardzo zadowolony ale wpadka skody już w salonie
Octavka zakupiona 6.01.2010, po poprawkach lakierniczych (tzw. "szkody transportowe") ostatecznie 14.01.2010 opuszcza salon.
Najlepsze:
W dniu 16.01.2010 rano - autko nawet nie zakręciło (przebieg 305 km - słownie: trzystapięćkilometrów przebiegu). Kable rozruchowe, prostownik - nic -wg. wskazań akumulator zdrowy.
Po 1,5h oczekiwania - laweta Skoda Assistance i.. wizyta w serwisie w Nowym Targu.
Diagnoza: rozrusznik.. zamarzł!!!! (szczotki)
Rozrusznik.. - kłopoty w Poldku, maluchu.. Ale w Nowej FL?!!!
W nocy temperatura wynosiła -10st. C... Co zamarznie jak będzie -20?!
Przeżyłem szok Negatywny...
Komentarz
-
-
Tak z ciekawości jakie szkody transportowe. Po licho odbierałeś, trzeba było inną wziąść. Chyba ze dostałeś solidny rabat.http://emmu.pl
----------------------------------------------------------
W końcu robi się to, co się lubi.
Komentarz
-
-
Szkody transportowe: lekka wklęsłość na dachu + 1 ryska długości 2,1 cm.
Znajomy biegły stwierdził, że naprawa (prócz ryski naruszającej integralność lakieru) nie byłaby wcale potrzebna... Jednak skoro chcieliby to zrobić zupełnie gratis w ASO.. To niech robią
Brałem, tę bo rabacik był.. nie tylko niezły - ale rzekłbym - nawet spory, a do tego.. jeszcze kilka gratisów... Też wartościowych...
Znajomemu z Kalisza - oczy na wierzch wyszły - bo u nich taka cena i prezenty się nie zdarzają... Szczęki, która mu kilka dni temu opadła - nadal szuka...
PS.
Kolega rzeczoznawca - po obejrzeniu pracy lakierników - cmoknął z uznaniem..
PS.2
"Niedoróbka" w mojej opinii - to zachowanie się rozrusznika... Ale - dziś byłem w sklepie z narzędziami - znalazłem 2,5 kg młotek.. Miałem taki w Polonezie.. Zawsze działał - jeśli rozrusznik (szczotki) się "zawieszał"...
Tylko tam było gdzie przyłożyć, a tutaj... ciasno
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MarcinoooNo właśnie, poważnie to antena... :?: :?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Niedoróbka "Rozrusznik" - Ciąg Dalszy
No i jest weselej niż było. Wczoraj zadzwonili do mnie z serwisu udzielającego "pomocy" (czytaj - przsłali lawetę po autko i uruchomili mi je).
Uprzejmy Pan poinformował mnie, ze Octavie "od"... - tutaj padły jakieś symbole - "do" mają kiepski rozrusznik, który podlegać będzie wymianie.
Następnie padła informacja, że.. Skoda zaopatrzy WKRÓTCE wszystkie serwisy w nowe rozruszniki. Kiedy już się tak stanie - zostanę o tym powiadomiony i zaproszony na jego wymianę... (oczywiście w ramach gwarancji).
Fajnie... Jak już pisałem - miałem przygody z rozrusznikami - ale auta miały przejechane po 70-80tys. km (i więcej)... Skoda ma przebieg 540km
Dalsze relacje wkrótce...
PS.
Zaczęła "brzęczeć" plastikowa nakładka w drzwiach pasażera z przodu... Boję się zgłaszać, żeby mi drzwi nie próbowali wymienić
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89Jak tylko pofatyguję się do nich/zadzwonią po mnie, żebym przyjechał - poproszę o taką informację...
Życzę Ci, zebyś się.. "nie załapywał".. To chyba trochę mało przyjemne - nie przejechać tysiaka kilometrów, a gościć w lakierni, na lawecie i w serwisie
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shirkJa mam octavkę od tygodnia jestem bardzo zadowolony ale wpadka skody już w salonie po lewej stronie od kierowcy znajduje się włącznik światła przeciwmgielnego tylnego - sprzedawca, który pokazywał mi samochód kazał spróbować włączyć to światło i.... całe pokrętło wyszło z kablami ha ha - podobno skody tak mają, że ten zaczep w którym umieszczony jest przełącznik nie trzyma - będzie do wymiany w tym tygodniu bo na salonie w dniu odbioru nie mieli ;] pozdrawiam i mam nadzieję, że już nie będzie niespodzianek
Z innych usterek to oświetlenie w schowku po stronie pasażera działa od przypadku do przypadku a czasami to świeci się po zamknięciu schowka :evil:
Niestety dzisiaj po zrobieniu trasy (ok 250km) doszły jeszcze niepokojące stuki przy zmianie biegów - od 1 do 3, przy puszczaniu sprzęgła słychać stuknięcie... zobaczymy jak będzie przy wyższej temperaturze, przy dzisiejszym 20 stopniowym mrozie to amortyzatory strzelały więc trudno stwierdzić czy to jakaś usterka czy wynik ekstremalnych warunków pogodowych.
Nierównomiernie działa ogrzewanie po lewej i prawej stronie nawiew na szyby - moja szyba od strony kierowcy była zamarznięta w 60% a po stronie pasażera zero szronu (siedziały dwie osoby więc argument w stylu: kierowca dmuchał na szybę odrzucam )
No i z innych kwestii przy odbiorze to... totalnie ogołocony z "zabawek" bagażnik.
Może napiszecie co mieliście w wyposażeniu? Bo ja styropianowy wkład a w nim aż:
zestaw naprawczy,
zaczep holowniczy,
zestaw żarówek
w schowku z boku: gaśnica (a chyba powinna być pod siedzeniem kierowcy?) i trójkąt... taka trochę wioska jakby :evil:
Człowiek płaci kilkadziesiąt kawałków za auto i musi sobie apteczkę nawet dokupować o lewarku nie
wspominając.
No i nie dalej jak wczoraj straciłem na parkingu kołpaki... szybko znalazły nowych amatorów sk****ny - a autko na czarnych stalówkach wygląda oj....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomaszWA ja mam pytanie dotyczące boczków drzwi, dokładniej górna cześć. Czy jak uderzycie lekko pięścią w obudowę to czuć ze plastyk nie trzyma się drzwi tylko jest jakby w powietrzu? Wkurza mnie to bo jak opieram łokieć to słychać klikanie plastiku o metal, a na nierównościach pukają całe boczki drzwi.
Jeśli chodzi o inne niedoróbki, to lusterka elektryczne po złożeniu nie są w takiej samej odległości.
Komentarz
-
-
Niedoróbka "Rozrusznik" - Ciąg Dalszy II
Nie było czasu, żeby pisać... Urlop pod psem w wysłużonym autku zastępczym
1. Tydzień temu 24.01.2010 autko nie zapaliło po raz kolejny..
K#&*a!!! "Peszek" jak diabli
Pakowaliśmy się na wyjazd w góryyy!!! ...
Pikny bagażnik dachowy na 4 pary nart i.. d**a blada!!!
Efekt? Laweta :evil:
2. Rozmowa z Assistance (w INTER-AUTO - a nie centralą!!!): "Wie Pan... Mamy niedzielę.. Nie wiemy co się stało, nie wiemy jak długo potrwa naprawa, z autkiem zastępczym - to chyba nic"... Wziąłem w rękę Gwarancję Dożywotniej Mobilności i czytam gościowi: "7 dni w tygodniu, 24 h/dobę, z wyłączeniem krajów..." ...
Ciśnienie rośnie!
3. Po prawie dwóch godzinach czekania (do INTER-AUTO idę piechotą 40 minut!!!!!!!) - lawetka... Tutaj słowa na "k" i "h" zajęłyby pół strony!
4. Oki - w salonie w niedzielę... Całkiem spora obsada! Dostaję autko zastępcze... Octavia 1,9D Combi... Dobrze, że narty żony i swoje zostawiłem na miejscu tydzień wcześniej... Szwagra narty (1,80cm) - wiszą nad głową dziecku - wystając z bagażnika...
Po kilku godzinach męczarni jestem na miejscu wypoczynku z... 5 godzinnym poślizgiem! (miałem wyjechać o 8:30 i być na 12 - gdy tymczasem o 12.05 odbierałem, odbierałem, odbierałem, odbierałem i odbierałem autko zastępcze).
Efekt? Na miejscu jestem o 17:30
5. O stanie auta zastępczego pisał nie będę - obraz nędzxy i rozpaczy... Uwaga na tylną klapę - osłona zamka (platiki) nie trzymają i na każdym wyboju nap...la do bólu uszu... Ze stanem czystości... Uprzedzali, że nie sprzątane - bo wróciło z trasy... O SYFIE nikt nie uprzedzał!!!! Ale ja sprzątał tego auta po igłach od choinek nie będę! Wystarczy, że powyciągałem spod foteli puste opakowania po chipasach - bo smrodu nie szło wytrzymać
6. Poniedziałek 25.01.2010 usłyszałem wyrok:
Rozruszniki VALEO (Trusek - czytaj uważnie) są wadliwe. Trwa akcja wymiany na rozruszniki BOSCHa... Niestety brak ich w magazynie. Czas wymiany do 14 dni.
Brak słów $&%*@#! !!!!!!!!!!!!!!!
7. Jest 31.01.2010... O drodze powrotnej nie piszę. Narty (WSZYSTKIE!!!) zostawiliśmy u gospodarzy z agroturystyki.. Nie chciałem, żeby trzaskały dzieci po głowie...
Za oknem stoi zastępcze truchło...
Moją wymarzoną Octavkę kupiłem 6.01.2010. Od tamtego dnia miałem ją u siebie przez .. tydzień...
Resztę czasu spędziła na lawetach, w serwisach, itd....
Stan licznika 754 km...
Zaje.... Qr..a!!! fajnie :evil:
PS.
W skrzynce pocztowej znaleźliśmy list od właściciela INTER-AUTO, w którym dziękuje on za zaufanie, jakie pokładamy w marce Skoda...
Mam ochotę coś na ten temat odpisać mu...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89W skrzynce pocztowej znaleźliśmy list od właściciela INTER-AUTO, w którym dziękuje on za zaufanie, jakie pokładamy w marce Skoda...
mogliby przynajmniej sprawdzać czy ktoś nie ma jakiegoś fakapu, bo jakbym to przeczytał to szlag trafiłby mnie na miejscu :?
współczuję, to tylko potwierdza moją ugruntowaną od dawna opinię...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chrisk_89Niedoróbka "Rozrusznik" - Ciąg Dalszy II
6. Poniedziałek 25.01.2010 usłyszałem wyrok:
Rozruszniki VALEO (Trusek - czytaj uważnie) są wadliwe. Trwa akcja wymiany na rozruszniki BOSCHa... Niestety brak ich w magazynie. Czas wymiany do 14 dni.
A jak sprawdzić jaki ja mam rozrusznik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maba8
A jak sprawdzić jaki ja mam rozrusznik
Anegdota (24.01.2010 godz. 8:37 - przepisane z cyfrowego zapisu rozmowy):
Pan z Assistance pyta się mnie: "Czy Wie Pan może gdzie znajduje się rozrusznik?"
Będąc zdrowo wkur****y odrzekłem -
"Szukałem w bagażniku - ale tam był tylko ponośnik. Sugeruje Pan zdemontować go i wykorzystać jako korbę?"
Koniec cytatu.
maba - nie życzę Ci tego - Myślę, że jak zamarznie - i nie zakręci - to na pewno będzie VALEO
Ale może u Ciebie jest lepsza partia? Tego życzę Ci z całego serca
Komentarz
-
-
chrisk_89, jeśli to była OI w kolorze zieleń agawa, na blachach KRA XXXXX (radyjko pioniera w środku), to miałem wątpliwą przyjemność pomykać tym "bolidem" :? - Przesiadka do mojej uświadomiła mi jak fantastyczne auto posiadam - moja to inny świat - komfort i cisza, a pomimo ponad 50000 przebiegu jawiła mi się jak nówka nieśmigana po ponad tygodniu pomykania zastępczym parchem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplchrisk_89, jeśli to była OI w kolorze zieleń agawa, na blachach KRA XXXXX (radyjko pioniera w środku), to miałem wątpliwą przyjemność pomykać tym "bolidem"
Dziś rozmawiałem ze serwisem.. Moja Octavka jest pierwsza w kolejce do wymiany rozrusznika... Jest już kilka autek w serwisie..
Najzabawniejsze, że.. gdybym teraz odebrał autko na własne żądanie (przecież mróz już puścił i "kręci" ) - a potem trza byłoby je znów na lawetkę - to odbyłoby się to już na mój własny koszt... Schlagen traffen :evil: !!!!
PS.
tomek - czy kiedy Ty jeździłeś też na wyświetlaczu radyjka "nic nie było"?
Czeka mnie wkrótce 1,5 tys. km i chyba sobie mp3 qpię - bo jedyna muzyka poza Krakowem w tym aucie, to:
- trzaskanie tylnych plastików drzwi bagażnika,
- szuranie przedniego spojlera w koleinach,
- klekotanie diesla i gwizd turbo-sprężarki...
Podobno niektórzy lubią... Ja wolę Mozarta
Komentarz
-
-
chrisk_89, z tym radyjkiem miałem to samo - nic nie było widać i słychać :-) - jakoś udało mi się ustawić RMF czy Zetkę i tylko na tym jeździłem.
Turbina faktycznie chyba kończy żywota powoli (ja go miałem w kwietniu 2009 i tez ostro świstała - całe osiedle wiedziało, że jadę ), ale jak widać dalej śmiga ku "uciesze" :P kolejnego klienta serwisu
Widzę że masz taki sam silnik jak mój - powiem Ci, że przestawić się na wolnossącą benę był pewien kłopot na początku po tej 110-tce AHF-ie bodajże - wracam ja Ci z serwisu po naprawie (dwa tygodnie prawie wcześniej jeździłem tym diselkiem więc się zdążyłem przyzwyczaić do sympatycznego momentu obrotowego), chcę uciec ze skrzyżowania - ja mu gaz - a on nic .... hehe
Będziesz miał to samo - zobaczysz. Ale już po kilku dniach wszystko wraca do normy i można smigać 1.6 MPI żwawo po Kraku i nie tylko :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz