to jak skończysz shado to daj znać. Ja bym chętnie przytulił
[O2] Problem z klimatyzacja - jaka szansa ze cos powazniejsz
Zwiń
X
-
[O2] Problem z klimatyzacja - jaka szansa ze cos powazniejsz
Sytuacja wygalda tak:
W sobote bylem na wycieczce ze znajomymi - wyjazd rodzinny na piknik nad warte
Zyebali okrtutnie bo ja jako osoba znajaca droge mialem prowadzic, a oni sie uparli. - niewazne.
Problem pojawil sie keidy podczas przeprawy przez jakieś leśne nadwarciańskie ściezki zakopalismy sie.
Najwyrazniej przy zakopywaniu sie lub wyciaganiu auta uszkodzilem cos przy klimie.
Wiem to dlatego ze
-klimatyzacja przestala działac
-Dzis pojechalem na serwis klimy - napelnianie i odgrzybianie i po podłączneiu zaczęło szyczec - diagnoza nieszczelność. Teraz nie wiadomo czy jakieś przedwody sa niezczelene czy cos z chlodniaczka.
zadowolony nie jestem, umowiony na rozbieranie i naprawe jestem na wtorek.
Pozostaje ogromny strach ze moglem zajechac cos innego bo zrobilem jakies 300-350 km z taką usterką klimy.
Duża szansa ze kompresorek tez trafiło? jaki to wtedy moze być koszt?
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
-
-
Zamieszczone przez marax0Pozostaje ogromny strach ze moglem zajechac cos innego bo zrobilem jakies 300-350 km z taką usterką klimy.
Duża szansa ze kompresorek tez trafiło? jaki to wtedy moze być koszt?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
no takie mialem wrazenie tez ze sie nie załączała
tzn oba wiatraki na chłodnicy nie działały
gratis dorzucam reportarz
ja sie w weekend przekonalem ze wyprawa rodzinnym kombi w las to nie najlepszy pomysl
troche lakier sie podrapal i trzeba bylo sie wykopywac
i juz wykopany omijajacy zdradziecki piach
Przygodo witaj
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marax0no takie mialem wrazenie tez ze sie nie załączała
tzn oba wiatraki na chłodnicy nie działały
Zamieszczone przez marax0ja sie w weekend przekonalem ze wyprawa rodzinnym kombi w las to nie najlepszy pomyslsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
PRZY ROZSZCZELNIENIU UKŁADU JEŻELI CIŚNIENIE SPADA NA SSANIU PONIŻEJ 1,2bara SPREŻARKA NIE ZAŁĄCZY SIĘ BO ZABEZPIECZA JĄ PRESOSTAT NISKIEGO CIŚNIENIA.
POZOSTAJE TYLKO ZNALEŹĆ NIESZCZELNOŚĆ - NAJLEPIEJ WYKONAĆ PRÓB CIŚNIENIOWĄ PRZY 25barach Azotem i zlokalizować nieszczelność przy pomocy piany.
Jeżeli będzie do wymiany skraplacz to KONIECZNIE UZUPEŁNIĆ OLEJ PAG100 (często o tym zapominają w serwisach a potem zaciera się sprężarka).
P.s zakopaliście się pięknie.
[ Dodano: Pią 07 Maj, 10 13:30 ]
na takie wycieczki to scouta trzeba kupićOctavia BFQ, Kawas Zx636R B1
Komentarz
-
-
Ale na ogol to jazda po drogach i autostradach nas interesuje
Chociaz przy stanie nawierzchni to faktycznie scout moglby byc lepszy
na szczescie linka, hak inne zabawki i paru ludzi do ciągniecia bylo dostepnych.
Ogolnie to polecam wszystkim używanie opcji w nawigacji "unikaj dróg gruntowych"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez marekzuto niech mi jescze ktos wyjasni - co rozlaczy sprezarke klimy w O2???? gdzie ona ma sprzegło????
Sprzęgłlo masz wbudowane w kompresor załaczane na zasadzie elektro - magnesuOctavia BFQ, Kawas Zx636R B1
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marax0Dzis pojechalem na serwis klimy - napelnianie i odgrzybianie i po podłączneiu zaczęło szyczec - diagnoza nieszczelność.
z drugiej strony , pod spodem jest osłona , przewody nie sa za nisko w O2 , ciekawe jak to się mogło uszkodzić... :?
Zamieszczone przez TEDE999NAJLEPIEJ WYKONAĆ PRÓB CIŚNIENIOWĄ PRZY 25barach
aaa... ta Pani w czerwonym ładna..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez marax0Dzis pojechalem na serwis klimy - napelnianie i odgrzybianie i po podłączneiu zaczęło szyczec - diagnoza nieszczelność.
z drugiej strony , pod spodem jest osłona , przewody nie sa za nisko w O2 , ciekawe jak to się mogło uszkodzić... :?
Zamieszczone przez TEDE999NAJLEPIEJ WYKONAĆ PRÓB CIŚNIENIOWĄ PRZY 25barach
aaa... ta Pani w czerwonym ładna..
Po odkreceniu i sprawdzeniu na wentylu okazalo sie ze nie ma medium, wiec podlaczyli sprzet i zaczeli ladowac - wtedy zaczelo syczec i jasnym stalo sie ze jest nieszczelnosc.
a Pani w czerwonym fajna moge wiecej zdejc podrzucic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TEDE99925 bar to górna granica
Po odkreceniu i sprawdzeniu na wentylu okazalo sie ze nie ma medium, wiec podlaczyli sprzet i zaczeli ladowac
Zamieszczone przez marax0a Pani w czerwonym fajna moge wiecej zdejc podrzucic
oczywiście chodzi mi o fotografie.. :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmw
Po odkreceniu i sprawdzeniu na wentylu okazalo sie ze nie ma medium, wiec podlaczyli sprzet i zaczeli ladowac
Zamieszczone przez marax0a Pani w czerwonym fajna moge wiecej zdejc podrzucic
oczywiście chodzi mi o fotografie.. :szeroki_usmiech
ps
http://www.flickr.com/photos/julianr...7622146427873/ tu jest jej kilka zdjec
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marax0od czego wiec powinni zacząc i jak powinno to wyladac?O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Jeżeli chłodnica to mi policzyli 700 zl za nową tylko że nie w ASO a w zeszlym sezonie zatarła mi się sprężarka od klimy czy jak to tam sie nazywa to kosz 1250 zl a w Aso za to mi krzyknęli 4500 zł. Ogólnie jak ktos jest z Wawy lub z pod Wawy to polecam serwis klimy EuroKlima na Szyszkowej koło okenciaOctavia III RS 2.0 TDI CUPA
Komentarz
-
-
Jaro102, jakie miałeś objawy? bo ostatnio byłem na serwisie klimy i niby mi padła sprężarka(nie dawała ciśnienia etc), pojechałem do porządnego serwisu(znajomy dał mi namiar,naprawdę polecam robią super i nie naciągają) podłączyli i powiedzieli że jest ok
Na wylocie z kratek temp. była 8st
Jak jadę to klima zaczyna chłodzić porządnie po ok 2-3min(auto) a z nawiewem na przód szybciej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentJaro102, jakie miałeś objawy? bo ostatnio byłem na serwisie klimy i niby mi padła sprężarka(nie dawała ciśnienia etc), pojechałem do porządnego serwisu(znajomy dał mi namiar,naprawdę polecam robią super i nie naciągają) podłączyli i powiedzieli że jest ok
Na wylocie z kratek temp. była 8st
Jak jadę to klima zaczyna chłodzić porządnie po ok 2-3min(auto) a z nawiewem na przód szybciejOctavia III RS 2.0 TDI CUPA
Komentarz
-
Komentarz