Zamieszczone przez janek11
Hałas - łożysko?
Zwiń
X
-
Hałas - łożysko?
Tagi: Brak
-
-
Hałas - łożysko?
Witam, otóż od jakiegoś czasu moja Octavia zrobiła się dosyć głośna, tzn. w kabinie zrobiło się głośniej. Raczej nie jest to usterka w silniku, ponieważ hałas ustępuje gdy skręcę w lewo, na prostej i podczas skrętu w prawo jest głośno. Wyraźnie słychać donośny szum, hałas od 60km/h i wyżej, ale chyba nie ma to znaczenia. Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem? Czym może to być spowodowane? Tak ogólnie to stawiam na łożysko. Pozdrawiam
-
-
Podnosiłem już auto i jakoś nic nie zauważyłem, ale zobaczę jeszcze na kołach z tyłu, bo patrzyłem tylko przód. A oponki to raczej nie są, bo tego hałasu nie ma od początku jak założyłem letnie tylko od jakiegoś czasu, a opony były kupowane nowe na ten sezon, a założone tuż po zimie chyba marzec.
Komentarz
-
-
Bartolomeo, miałem to samo w czasie jazdy powyżej 70km/h zaczynało się takie "buczenio-pierdzenie" przy skręcie w prawo ustawało
próby z obracaniem koła na lewarku nic nie pokazywały (biorąc choćby pod uwagę fakt że buczenie zaczynało się przy wyższej prędkości a ręcznie z taką szybkością chyba nie da się koła obracać)
opony też testowałem nie pomagało
wymieniłem łożyska i pomogło
Komentarz
-
-
krzysiek80, najczesciej to sprawdzic mozna w czasie jazdy jak krecisz w lewo i wyje mocniej to masz prawe lozysko i odwrotnie, jezeli chodzi o tył to bedziesz wyraznie slyszal ktore to lozsyko wyje. Ewentualnie to mozesz podniesc auto i pokrecic kołem ale to nie zawsze jest do wykrycia (u mnie np nie stwierdzilem w ten sposob).
Komentarz
-
-
Odkopie temat.
Szukam potwierdzenia...
Przy prędkości powyżej 60km/h zaczyna wyć. Przy jeździe na wprost. Nasila się gdy staram się jechać slalomem, głośniej jest gdy prawa strona dociazona (czyli skręt w lewo).
Ewidentnie z tyłu.
Opony odpadają, bo po przekładce na letnie też wyje.
Jeśli potwierdzacie mi ze to łożysko prawe tyl, to jak bardzo szkodliwa jest taka jazda? Ile można zwlekać z wymianą??
Komentarz
-
Komentarz