[O2] FL 1,8tsi Zerwana poduszka tylna+awaria skrzyni biegów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Panowie czas zainteresować tematem media, szarski, zgodziłbyś się na występ w tv?
    Mógłbyś wrzucić na forum ekspertyzę czeskiego ASO?

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez szarski
      Pewnego dnia usłyszałem stuki przy ruszaniu oraz przy zakrętach około 1/3 skrętu kierownicą, więc podjechałem do serwisu a że kończył mi się bieżnik w oponkach przednich zamówiłem opony już zamiast Barumek Michelinki.
      Zjechałeś opony przednie w 13.5kkm ???? :shock: No nieźle, :szeroki_usmiech
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• szarski
        Classic
        • 2011
        • 11

Jak tylko dostane ekspertyze to napewno wrzuce na forum oraz tłumaczenie od tłumacza przysięgłego. jak również oficjalne pismo z skody auto plus lellek musze zeskanować i wrzucić

facet mojej siostry robi w TVN wiec ma mi pomóc w nagłosnieniu sprawy w TVN TURBO KAMERA więc nie ma problemu bo to jest paranoja że serwis w polsce robi ekspertyze na podstawie zdjęć ... a w czechach musza się pod tym podpisać 3 osoby widząc ją naocznie

Komentarz

• szarski, no to czekam na rozwój sprawy. Macie farta że do Czech blisko, nie wiem co zrobię jak mi padnie skrzynka...

Komentarz

• szarski
            Classic
            • 2011
            • 11

Oponki szybko wykończyłem to fakt alle jeżeli chodzi o jakość to Barumki są kiepskie autko na nich pływało na zakretach właczała się lampka informujaca o poslizgu, jak wymieniłem na Micheliny Alpine to od razu inna jazda autkiem nie kołysze żadne lampki nie świecą na zakrętach i bieżnik w lepszym stanie mimo tego że Michelinki praktycznie cały czas po asfalcie są eksploatowane a na barumkach to wiekszości zalegał śnieg na drogach.Ale cena też robi swoje Barumki 185 brutto za sztuke a Michelinki 415 zł brutto za sztuke

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Jak czytam takie historie to :klnie: :bow ad: :klnie: :bow ad: :klnie: :bow ad: :klnie: :bow ad:

Komentarz

• Kaziunciu
                Drive
                • 2010
                • 85

Kurcze ale sk---syny w tym SAP, normalnie nie mogę, super to załatwiłeś, daj namiary na ten Twój serwis w Czechach podjade do nich żeby sprawdzili czy mi moją skrzynke dobrze zrobili, i od razu zrobie przegląd.

Oto kto jest taki chciwy SAP, ze nie chca nic na gwarancji robić.

Szarski idź do telewizji, myśle że całe OCP jest z Tobą.

Komentarz

• szarski
                  Classic
                  • 2011
                  • 11

Oto namiary na ten serwis http://www.auto-bpk.cz/
                  Moją sprawą zajmuje się p. Vitĕzslav Staufèík idzie sie dogadać a jak jest problem pokazuje w kompie rysunki części i wtedy wszystko jasne

a cała sytuacje trzeba nagłośnić w mediach bo kto wie ile może być takich przypadków że nie chcą uznać naprawy gwarancyjnej niesłusznie i na tym zarobić.Tym bardziej w autkach kupowanych pod koniec roku pośpiech związany z "KRATKAMI" dla Vatu w Polsce

Komentarz

• astw
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 107

"Czekam 2 tygodnie na sprowadzenie części, ponieważ na magazynie centralnym brak"

- na wiele części do Skody tak długo się czeka?

Komentarz

• winni77
                      RS
                      • 2009
                      • 2183
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

astw, niestety nawet na drobne pierdoły. Jeśli nie mają w głównym magazynie (chyba w Poznaniu), to muszą ciągnąć z Czech.
                      Mój "Batmobil"

Komentarz

• piotrek_gdy
                        RS
                        • 2008
                        • 7723
                        • Volkswagen
                        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez astw
                        na wiele części do Skody tak długo się czeka
                        zależy od szczęścia
                        ja ja półoś do DSG w poprzednim aucie czekałem 4 tyg
                        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Zamieszczone przez piotrek_gdy
                          ja ja półoś do DSG w poprzednim aucie czekałem 4 tyg
                          jeśli nie mają w Czechach to zamawiają u podwykonawcy, właśnie tyle to trwa
                          jeśli jest w Czechach to ok 2 tyg. czasami po tygodniu jest
                          jeśli jest na magazynie w Poznaniu to 1-2 dni, zależy o której godzinie się zamówi

Komentarz

• Kaziunciu
                            Drive
                            • 2010
                            • 85

szarski, Dzieki za info,

Komentarz

• szarski
                              Classic
                              • 2011
                              • 11

o 10.30 miałem telefon że autko jest gotowe do odbioru :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech

Jutro na 7 jade po odbiór bo mają sie postarać abym miał na pismie do jutra ekspertyze. zaskoczyli mnie że tak szybko autko zrobili

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7460
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

szarski, no i to jest pełen profesjonalizm!
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Kaziunciu
                                  Drive
                                  • 2010
                                  • 85

Lekki powrót do tematu, jak wiecie skrzynia została wymieniona na nową po przejechaniu około 4 tys kilometrów, coś zaczeło mi trykać w drążku zmiany biegów a mianowicie przy odpuszczeniu gazu na biegach 1,2,3 słychać i czuć króciutkie zgrzytnięcie, w poniedziałek skoda znowu do serwisu. :cry:

Mój mechanik od innej marki twierdzi że to synchronizator.

Generalnie zmieniam serwis na inny bo w obecnym mojej żonie gdy poprosiła o sprawdzenie oleju i ewntualne dolanie po bardzo długiej trasie pan powiedział - proszę spradzić samemu i dolać samemu.
                                  Trochę jakby dla mnie mało przyjemny podejście do tematu.

Komentarz

• jankowski-uno
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 11

U mnie w CAYB i skrzyni KFK sworzeń mechanizmu różnicowego wyszlifował dziurę w obudowie skrzyni. Teraz jestem na etapie rzeczoznawcy sadowego , ponieważ serwis odmówił naprawy gwarancyjnej twierdząc że źle było eksploatowane auto. Auto ma 1,5 roku wszystkie serwisy co 15 tyś.
                                    Dokładnie mówiąc to jak twierdzi serwis , podczas wyjazdu z grząskiego terenu jedno koło miało uślizg a drugie nie i to spowodowało zerwanie zawleczki z trzpienia mechanizmu , wysunięcie się sworznia i dalej już wiecie.
                                    Mech. różnicowy jest właśnie od tego jak dupa od sr........nia , moje wk....wienie sięgnęło apogeum gdy ktoś wciska taki kit.
                                    Powiem że chyba jest coś na rzeczy z tymi skrzyniami , dodam że kumplowi z innego rejonu Polski trzpień wyrwał obudowę skrzyni około 20 cm2.
                                    Chyba tracę wiarę w Skodę i w koncern VW , coraz więcej wtop.
                                    Nie ma jak stary poczciwy SDI.

Potrzebuję informacji o uszkodzeniach tych mechanizmów, jeśli ktoś znajdzie artykuł lub jakiś wyrok sadowy, cokolwiek, proszę o kontakt na Priv.

Komentarz

Pracuję...