po wymianie rozrządu i wyregulowaniu wtrysków - ciśnienie -auto niema polowy mocy spala ponad 10 litrów, żeby było ciekawiej to jeszcze twierdzą że takie było więc szukanie przyczyny to na mój kosz- czuje niesmak- bo nie kłamie żeby ktoś za friko robił a tak naprawdę to nie ma nadal diagnozy PROPOZYCJA program od nowa wgrać tylko w jaki sposób oni go sp........ i czego to ja mam płacić za nowe oprogramowanie
tak ale nic mnie nie olśniło podłączony komputer żadnych błędów nie wykazuje jedynie odpięcie czujnika powoduje że auto ładnie zapala i nie spala dużo ale wymieniali trzy plus orginał i bez poprawy
oktawia 1.9 tdi z 1999 rokuu na liczniku 185 tysiecy
z tego co pamiętam, jeżeli wartość na kompie jest stała, walnięty jest jeden z czujników temperatury. Tylko nie pamiętam gdzie był ten drugi. Przypomni ktoś?
z tego co pamiętam, jeżeli wartość na kompie jest stała, walnięty jest jeden z czujników temperatury. Tylko nie pamiętam gdzie był ten drugi. Przypomni ktoś?
Jak to gdzie? Tam,gdzie ten pierwszy.
Przy zmianie rozrządu mechanik nie zablokował wałka i przestawiony jest kąt wyprzedzenia wtrysku.
dokładnie tak, to jest zintegrowany czujnik temperatury G62
podaje na szefę jeden, a drugi do komputera
te czujniki lubią padać, szczególnie zamienniki, ale jak były wymieniane...
wiązka nie, bo by komputer szczekał
a właśnie a co w kompie?
OT: cześć Januszku, dawno Cię nie widziałem :szeroki_usmiech
JanuszSz napisał/a:
Jak to gdzie? Tam,gdzie ten pierwszy
dokładnie tak, to jest zintegrowany czujnik temperatury G62
podaje na szefę jeden, a drugi do komputera
te czujniki lubią padać, szczególnie zamienniki, ale jak były wymieniane...
wiązka nie, bo by komputer szczekał
a właśnie a co w kompie?
Dziękuję za uświadomienie
ten czujnik (G62) może też robić sceny razem z czujnikiem temp. paliwa - ten też do sprawdzenia.
Sprawdzić VAG-iem kąt wyprzedzenia wtrysku.Mam przypuszczenia graniczące z pewnością,że po zmianie rozrządu nie został ustawiony.Jeśli tak jest,należy go ustawić.
Będziesz miała załatwioną sprawę zwiększonego spalania i spadku mocy.Potem zmień czujnik temperatury cieczy i załatwisz problem ciężkiego rozruchu.
A w tak zwanym międzyczasie wpisz w swoim opisie właściwy silnik.AUY :?: Tego nie było w O1
[ Dodano: Czw 03 Lut, 11 22:05 ]
Witam mam już odpowieć co dolegało skodzie po wymianie rozrządu
[ Dodano: Czw 03 Lut, 11 22:17 ]
Auto przed wizytą miało kopa spalało normalnie Niestety panowie nie WIEDZIELI jak rozwiązać problem ciężkiego zapalania WZIELI SIĘ ZA WTRYSKI REMONTOWALI USTAWIALI CIŚNIENIE NIE WIEDZĄC NAWET ŻE SĄ DWUSTOPNIOWE POCIAPALI JAKIMŚ KLEJEM (bez mojej zgody jakiejkolwiek konsultacji)------EFEKT WSZYSTKO Z WTRYSKÓW DO WYWALENIA KOŃCÓWKI DO WYMIANY iiiiiii AUTO WRÓCIŁO DO NORMY.Pisze bo może przeczyta to jakiś wszechwiedzący MECHANIK niech wie że klienci zaczną pociągać ich do odpowiedzialności za PARTACTWA to tyle z mojego zderzenia się z rzeczywistością
Komentarz