Dawno już zapomniałem o tym temacie. Faktycznie bujanie się ze zmianą hebli ponad miesiąc to lekka przesada. Ale teraz to pewnie hample jak złoto!?
[O1] Swap hamulców z octavii I RS do octavii I 1.9 TDI ASZ
Zwiń
X
-
Panowie odgrzewam kotleta,mam zamiar zmienić moje tarcze 288 na 312 j jak wiadomo potrzebne będą jarzma pod 312.Problem polega na ich dostępności choćby na allegro ale znalazłem takie dwie aukcje co prawda sprzedawcy sprzedają kompletne zaciski ale.....
Dział Motoryzacja na Allegro. Twoje auto zawsze sprawne! Kliknij i przenieś się w świat samochodów, motocykli, ciężarówek, autobusów i samochodów dostawczych z częściami i akcesoriami do nich.
Dział Motoryzacja na Allegro. Twoje auto zawsze sprawne! Kliknij i przenieś się w świat samochodów, motocykli, ciężarówek, autobusów i samochodów dostawczych z częściami i akcesoriami do nich.
i co wy na to,jeżeli udało by mi się kupić same jarzma byłoby ok i mam nadzieję że obejdzie się bez przygód naszego kolegi bo bym się chyba zaj.....ałMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
owen, w tym drugim "miszczunio" jakis fotke pstrykal. Te drugie to 312 kpl set. Zmecz goscia, zeby sprzedal Ci bez tych bezuzytecznych tarcz i innych gratow.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
U mnie podobne objawy:
-pedał wpada do podłogi i jest sprężysty
-skuteczność hamowania żadna
-pedał łapie przy samym dole
Co zostało zrobione:
-wymieniona pompa hamulcowa
-wymieniona pompa ABS
-rozebrane zaciski przód tył i wymiana wszytkich gumek
-wymienione przewody hamulcowe przód
-odpowietrzane setki razy z komputerem ( VAG) i tradycyjnie, nawet 2 razy w ASO
-tarcze, klocki
-sprawdzone ciśnienie z pompy Vacum - OK
-zaślepiany tył przy wyjściu z pompy ABS- pedał był wtedy twardy.
-na zgaszonym pedał twardy po kilku naciśnięciach
Nic nie pomogło dalej jest kicha.
Przód Zaciski FSIII 280mm ATE PD klocki EBC Green Stuff
Tył 232mm Brembo klocki Ferrodo
PROSZĘ O POMOC :?
Co to za zaworek o którym była mowa koło pompy ABS ? Tam jest tylko zawór zwrotny na przewodzie do serwa.
Komentarz
-
-
sry za odgrzanie makaronu ...
czy z mojego AGR'a podejdą przewody do nowych hebli z ASZ czyli te 288?
wsio mam (zaciski, oslony tarcz, jarzmy) oprócz zwrotnic.
Wg etki to 1J0407255AH oraz 1J0407256AH L/P.
przy zwrotnicach trzeba na coś zwrócić uwagę?
dzięki i pozdrawiam
[ Dodano: Czw 14 Lip, 11 06:37 ]
nikt nic nie wie?"Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."
Komentarz
-
-
koledzy sorki ale bylem na wyjezdie dluzszym i nie odwiedzalem forum dluzszy czas ale widze ze nie tylko ja mialem taki problem (krwawica)
generalnie z moimi hamulcami, jak pisalem kilku mechanikow walczyło + vw płock = bezskutecznie
naprawione zostały, ale nie do konca przez mojego kolege (zaworek)
naprawione w 100 % dopiero przez chłopaków od tuningu mechanicznego TDI z Białegostoku (fahoo i nissin) niestety nie chca powiedziec jak i co, o kontakt z nimi dzwonic do mnie 604 559 780 Marcin.
dodam tylko ze mod hamulcow u mnie na 312/288 u mnie wyszedl okolo 3500 zł + 2,5 mca nie mialem auta, ale moze jestem rekordzista, albo ktos po drodze namieszal ostro z jakims szczegolem i przez to caly problem- nie wiem
wiem tylko ze przez to o hamulcach w o1 troche juz wiem i w razie problemow koledzy z ocp smialo dzwonic, gdyz na forum bywam rzadko teraz, poniewaz są zniwa - pomoge, podpowiem.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 22 Lip, 11 20:12 ]
quajava widze że obaj słuchamy Paktofoniki (jeszcze)„Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł”
"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."
Czarny Rider, kręcący się w okolicach Płocka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez starozytnydodam tylko ze mod hamulcow u mnie na 312/288 u mnie wyszedl okolo 3500 zł + 2,5 mca nie mialem auta, ale moze jestem rekordzista, albo ktos po drodze namieszal ostro z jakims szczegolem i przez to caly problem- nie wiemMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenZamieszczone przez starozytnydodam tylko ze mod hamulcow u mnie na 312/288 u mnie wyszedl okolo 3500 zł + 2,5 mca nie mialem auta, ale moze jestem rekordzista, albo ktos po drodze namieszal ostro z jakims szczegolem i przez to caly problem- nie wiem
te wszystkie modyfikacje sa fajne pod warunkiem ze ktos ma za duzo czasu, pieniędzy i nerwy ze stali
ano i juz nigdy nie kupie uzywanej czesci do samochodu.„Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł”
"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."
Czarny Rider, kręcący się w okolicach Płocka
Komentarz
-
-
Witam
To my byliśmy autorami usunięcia usterki
Z wiadomych przyczyn nie moge powiedzieć co dokłądnie było z autem Marcina ale gdyby auto trafiło od razu do nas nie było by az takich problemów...ale ale znaczna odległość dzieli nas co podraża koszty tuningu..jednak nie do końca to prawda.... :diabelski_usmiech
pod autem leżeliśmy 3 dni wiec pieniadze uczciwie zarobione :P
ps.Marcin jedź do tych wszystkich mechaników i odbierz swoje pieniadze,bo oni nic nie zrobili...
to wstyd abyśmy tłoczek z zacisku rwali żabką :?
Komentarz
-
-
wiem że temat stary jak świat ale mam pytanie planuję swapa hamulców na 288mm w O1, czy poza zwrotnicami jarzmami, zaciskami, tarczami, klockami coś jeszcze będę potrzebował ? czy przewody hamulcowe podejdą bez problemu ? wydaje mi się też że mam walniętą pompę hamulcową bo lewy zacisk szybciej odpuszcza niż prawy a właściwie prawy nigdy nei odpuszcza do końca, słychać pisk klocka i zawsze po ostrzejszym pałowaniu prawe koło jest zdecydowanie bardziej gorące jak lewe, z tego co zauważyłem to kiedy słysze pisk klocka z prawej strony i podniosę pedał hamulca nogą do góry to on ustępuje wnioskuję więc że tłok pompy nie cofa się wystarczająca daleko, niestety regulacja długości trzpienia w serwie juz się skończył więc chyba czas wymienić pompę pytanie czy da sie wymienić ją od razu na jakąś wydajniejszą ? która podejdzie P&P ?
Komentarz
-
Komentarz