Dawno już zapomniałem o tym temacie. Faktycznie bujanie się ze zmianą hebli ponad miesiąc to lekka przesada. Ale teraz to pewnie hample jak złoto!?
[O1] Swap hamulców z octavii I RS do octavii I 1.9 TDI ASZ
Zwiń
X
-
Panowie odgrzewam kotleta,mam zamiar zmienić moje tarcze 288 na 312 j jak wiadomo potrzebne będą jarzma pod 312.Problem polega na ich dostępności choćby na allegro ale znalazłem takie dwie aukcje co prawda sprzedawcy sprzedają kompletne zaciski ale.....
i co wy na to,jeżeli udało by mi się kupić same jarzma byłoby ok i mam nadzieję że obejdzie się bez przygód naszego kolegi bo bym się chyba zaj.....ałMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
owen, w tym drugim "miszczunio" jakis fotke pstrykal. Te drugie to 312 kpl set. Zmecz goscia, zeby sprzedal Ci bez tych bezuzytecznych tarcz i innych gratow.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
U mnie podobne objawy:
-pedał wpada do podłogi i jest sprężysty
-skuteczność hamowania żadna
-pedał łapie przy samym dole
Co zostało zrobione:
-wymieniona pompa hamulcowa
-wymieniona pompa ABS
-rozebrane zaciski przód tył i wymiana wszytkich gumek
-wymienione przewody hamulcowe przód
-odpowietrzane setki razy z komputerem ( VAG) i tradycyjnie, nawet 2 razy w ASO
-tarcze, klocki
-sprawdzone ciśnienie z pompy Vacum - OK
-zaślepiany tył przy wyjściu z pompy ABS- pedał był wtedy twardy.
-na zgaszonym pedał twardy po kilku naciśnięciach
Nic nie pomogło dalej jest kicha.
Przód Zaciski FSIII 280mm ATE PD klocki EBC Green Stuff
Tył 232mm Brembo klocki Ferrodo
PROSZĘ O POMOC :?
Co to za zaworek o którym była mowa koło pompy ABS ? Tam jest tylko zawór zwrotny na przewodzie do serwa.
Komentarz
-
-
sry za odgrzanie makaronu ...
czy z mojego AGR'a podejdą przewody do nowych hebli z ASZ czyli te 288?
wsio mam (zaciski, oslony tarcz, jarzmy) oprócz zwrotnic.
Wg etki to 1J0407255AH oraz 1J0407256AH L/P.
przy zwrotnicach trzeba na coś zwrócić uwagę?
dzięki i pozdrawiam
[ Dodano: Czw 14 Lip, 11 06:37 ]
nikt nic nie wie?"Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."
Komentarz
-
-
koledzy sorki ale bylem na wyjezdie dluzszym i nie odwiedzalem forum dluzszy czas ale widze ze nie tylko ja mialem taki problem (krwawica)
generalnie z moimi hamulcami, jak pisalem kilku mechanikow walczyło + vw płock = bezskutecznie
naprawione zostały, ale nie do konca przez mojego kolege (zaworek)
naprawione w 100 % dopiero przez chłopaków od tuningu mechanicznego TDI z Białegostoku (fahoo i nissin) niestety nie chca powiedziec jak i co, o kontakt z nimi dzwonic do mnie 604 559 780 Marcin.
dodam tylko ze mod hamulcow u mnie na 312/288 u mnie wyszedl okolo 3500 zł + 2,5 mca nie mialem auta, ale moze jestem rekordzista, albo ktos po drodze namieszal ostro z jakims szczegolem i przez to caly problem- nie wiem
wiem tylko ze przez to o hamulcach w o1 troche juz wiem i w razie problemow koledzy z ocp smialo dzwonic, gdyz na forum bywam rzadko teraz, poniewaz są zniwa - pomoge, podpowiem.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 22 Lip, 11 20:12 ]
quajava widze że obaj słuchamy Paktofoniki (jeszcze)„Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł”
"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."
Czarny Rider, kręcący się w okolicach Płocka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez starozytnydodam tylko ze mod hamulcow u mnie na 312/288 u mnie wyszedl okolo 3500 zł + 2,5 mca nie mialem auta, ale moze jestem rekordzista, albo ktos po drodze namieszal ostro z jakims szczegolem i przez to caly problem- nie wiemMOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez owenZamieszczone przez starozytnydodam tylko ze mod hamulcow u mnie na 312/288 u mnie wyszedl okolo 3500 zł + 2,5 mca nie mialem auta, ale moze jestem rekordzista, albo ktos po drodze namieszal ostro z jakims szczegolem i przez to caly problem- nie wiem
te wszystkie modyfikacje sa fajne pod warunkiem ze ktos ma za duzo czasu, pieniędzy i nerwy ze stali
ano i juz nigdy nie kupie uzywanej czesci do samochodu.„Jeśli chcesz gdzieś dojść, najlepiej znajdź kogoś, kto już tam doszedł”
"A jeśli czegoś się nie da zrobić - znajdź kogoś, kto o tym nie wie. Przyjdzie i to zrobi."
Czarny Rider, kręcący się w okolicach Płocka
Komentarz
-
-
Witam
To my byliśmy autorami usunięcia usterki
Z wiadomych przyczyn nie moge powiedzieć co dokłądnie było z autem Marcina ale gdyby auto trafiło od razu do nas nie było by az takich problemów...ale ale znaczna odległość dzieli nas co podraża koszty tuningu..jednak nie do końca to prawda.... :diabelski_usmiech
pod autem leżeliśmy 3 dni wiec pieniadze uczciwie zarobione :P
ps.Marcin jedź do tych wszystkich mechaników i odbierz swoje pieniadze,bo oni nic nie zrobili...
to wstyd abyśmy tłoczek z zacisku rwali żabką :?
Komentarz
-
-
wiem że temat stary jak świat ale mam pytanie planuję swapa hamulców na 288mm w O1, czy poza zwrotnicami jarzmami, zaciskami, tarczami, klockami coś jeszcze będę potrzebował ? czy przewody hamulcowe podejdą bez problemu ? wydaje mi się też że mam walniętą pompę hamulcową bo lewy zacisk szybciej odpuszcza niż prawy a właściwie prawy nigdy nei odpuszcza do końca, słychać pisk klocka i zawsze po ostrzejszym pałowaniu prawe koło jest zdecydowanie bardziej gorące jak lewe, z tego co zauważyłem to kiedy słysze pisk klocka z prawej strony i podniosę pedał hamulca nogą do góry to on ustępuje wnioskuję więc że tłok pompy nie cofa się wystarczająca daleko, niestety regulacja długości trzpienia w serwie juz się skończył więc chyba czas wymienić pompę pytanie czy da sie wymienić ją od razu na jakąś wydajniejszą ? która podejdzie P&P ?
Komentarz
-
Komentarz