Kumek, typowa usterka w 01 - wymien lewą manetke. Dokładnie ten sam porblem miałem w dniu wyjazdu na wakacje w tym roku......
Climatic - weryfikacja serwomechanizmu
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Climatic - weryfikacja serwomechanizmu
Koledzy, doradźcie
Bo mam problemy z climaticem .Czy mozliwe jest, żeby komp nie wykrywał błędu serwomechanizmu od regulacji klapy o silniczek się zacinał ?
bo u mnie jak się reguluje jakoś ciągle ten silniczek puka. Nie mowie tutaj o jednorazowym ustawieniu, tych stuków z okolicy schowka pasażera/czy dolnej części konsoli jest zawsze pięć równomiernych. Bylem w serwisie, to mi powiedziano, ze pamięć jest czyta. Nie widza problemu, a u mnie stuka. I trochę słabiej grzeje...
będę wdzięczny za wszelką pomoc,
pozdrawiam Grzegorz1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
-
Komentarz
-
klinsman, TTTM mam podobnie popuka, popuka i przestaje a grzeje jak szalone
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
tylko pytanie, czy to nie jest jakaś wada fabryczna.W zeszłym roku nic mi jednostajnie nie pukało, climatic chodził idealnie cicho, ale w zeszłym roku samochód był nowy. Dzisiaj już ma 22 tys, wiec może się i climatic odpowiednio wyrobił ;-(1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Komentarz
-
klinsman, nie jest to wadą. Climatic tak ma, że puka sobie czasami :?"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
klinsman, puka od późnej jesieni do wczesnej wiosny przez jakiś czas po odpaleniu auta. Pozostały okres jest cicho.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
dokladnie tak, czyli jak jest na dworze zimno. Żeby to tylko był efekt akustyczny i nic się nie przycinało to nie byłoby problemów. A wiesz gdzie szukać, tego silniczka od mieszacza powietrza ?Zamieszczone przez AdamB, puka od późnej jesieni do wczesnej wiosny przez jakiś czas po odpaleniu auta. Pozostały okres jest cicho.
może podejrzę, czy ramie równo pracuje.1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Komentarz
-
klinsman, ale to jest efekt tylko akustyczny. Nic złego się nie dzieje"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
klinsman, nie mam pojęcia, olałem to. Gdzieś na forum ktoś próbował VCDS'em zmieniać nastawy tych klapek nawet z jakimś efektem, ale znaleźć to tego nie znajdę.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
ponownie byłem na serwisie, wykonano adaptację klapek. Nic to nie pomogło, nadal puka. Widocznie tak musi być. dziękuję Panowie za odpowiedzi.1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Komentarz
-
klinsman, pisałem tak jak inni, że TTTM :szeroki_usmiech"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
Witam, mnie też coś stukało i denerwowało, podjechałem do znajomego mechanika i wspólnie zaczęliśmy szukać źródła owego stuk-puk. Znaleźliśmy problem, silniczek który odpowiada za obieg zamknięty wewnątrz auta. Wymontowałem, rozebrałem dałem troszkę smaru, złożyłem i stu-puk ustało.
Komentarz
Komentarz