Kumek, typowa usterka w 01 - wymien lewą manetke. Dokładnie ten sam porblem miałem w dniu wyjazdu na wakacje w tym roku......
Climatic - weryfikacja serwomechanizmu
Zwiń
X
-
Climatic - weryfikacja serwomechanizmu
Koledzy, doradźcie
Bo mam problemy z climaticem .Czy mozliwe jest, żeby komp nie wykrywał błędu serwomechanizmu od regulacji klapy o silniczek się zacinał ?
bo u mnie jak się reguluje jakoś ciągle ten silniczek puka. Nie mowie tutaj o jednorazowym ustawieniu, tych stuków z okolicy schowka pasażera/czy dolnej części konsoli jest zawsze pięć równomiernych. Bylem w serwisie, to mi powiedziano, ze pamięć jest czyta. Nie widza problemu, a u mnie stuka. I trochę słabiej grzeje...
będę wdzięczny za wszelką pomoc,
pozdrawiam Grzegorz1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
-
-
tylko pytanie, czy to nie jest jakaś wada fabryczna.W zeszłym roku nic mi jednostajnie nie pukało, climatic chodził idealnie cicho, ale w zeszłym roku samochód był nowy. Dzisiaj już ma 22 tys, wiec może się i climatic odpowiednio wyrobił ;-(1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Komentarz
-
-
dokladnie tak, czyli jak jest na dworze zimno. Żeby to tylko był efekt akustyczny i nic się nie przycinało to nie byłoby problemów. A wiesz gdzie szukać, tego silniczka od mieszacza powietrza ?Zamieszczone przez AdamB, puka od późnej jesieni do wczesnej wiosny przez jakiś czas po odpaleniu auta. Pozostały okres jest cicho.
może podejrzę, czy ramie równo pracuje.1,9 TDI (BXE) tylko 4,3 l/100 (Skoda Superb and Seat Altea XL)
Komentarz
-
Komentarz