nrene, czytał o tym w gazecie, kombinują jak mogę bo jeżeli nic nie zrobią to za chwilę bedzie paraliż w sądownictwie :szeroki_usmiech a jak juz tylko coś nowego uchwalą to bedzie jeszcze gorzej :evil:
[O1] Notlauf
Zwiń
X
-
Wszystkie zabiegi bez wyciągnięcia turbiny, to tylko półśrodki. Może, a w cale nie musi być dobrze, przez chwilę, a i tak koniec końców trzeba będzie wyciągnąć turbo i wyczyścić. Można też przegonić auto na autostradzie, ale jak już łapie tryb awaryjny to tylko czyszczenie. Ja miałem podobne logi jak mi auto łapało notlauf. Odkąd turbo zostało wyczyszczone i odpowiednio dbam o nie to nie mam problemów.
Komentarz
-
-
Mam ten zabieg już za sobą /tzn czyszczenie zasyfionej geometrii/ tak jak piszą koledzy jedyna skuteczna metoda, reszta to półśrodki. W razie pytań służę pomocą, mieszkamy z tego co widzę niedaleko// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
No to faktycznie sprawa ciekawa, gruszkę sprawdzić nie zawadzi, ktoś na forum opisywał swoje przygody z turbiną, założył nową i za kilka miesięcy znów zasyfiona, przyczyną był skopany program silnika, który podawał zbyt duże dawki paliwa i niespalone paliwo powodował powstawanie nagaru, może warto to też sprawdzić.// Podstawowa Diagnostyka VAG // Odczyt PIN Immo // OP-COM //
------------------------------------------------------
Komentarz
-
-
Podczas czyszczenia turbo ostatnio wcale nie bylo duzo sadzy sami sie zdziwilismy.Natomist przed czyszczeniem turbo jakeis 2 tyg przed rozruszalismy sztange psikalismy na nia wd40 i pare logow wyszlo ok Po czyszczeniu turbo i kolektora dolotowego oraz egr jakies 3mies.spokoj i teraz logi wygladaja jak wygladaja.
Komentarz
-
-
Przy czyszczeniu turbo warto wyeliminować lub zminimalizować działanie czynników syfiących. Warto wtedy wymyć też część dolotu za odmą + wywalić węgiel z kolektora ssącego i EGRa.
Warto odpowiednia zająć się EGRem, odmą, wyczyścić "zbiornik oleju" który masz na 99% w intercoolerze
Co do WD40 to nie polecam nikomu ponieważ szybko traci właściwości i zaczyna sam stanowić problem.Zgrywanie wsadów z kości, programowanie BIOS, programowanie pamięci.
Komentarz
-
Komentarz