witam, bardzo proszę o pomoc w problemie którego nie mogę rozgryźć niestety
a więc: BRAK AUTOMATYCZNEGO SSANIA, pompa wtórna w ogóle się nie włącza, (jest sprawna - podłączona na krótko i jest ok) zero błędów, check się nie pali, silnik 1,6
co odpowiada za "włączenie" ssania wogole???
czy pompa wtórna ma jakiś bezpiecznik lub przekaźnik???
, czujnik temperatury płynu podmieniony na inny i jest to samo
o do obrotów są na poziomie 800-900 obr. ( czyli tak jak jest ciepły)
Na ciepłym w tym silniczku obroty są na poziomie 640 - 700 obr/min. A przy obecnych temp na zimnym są około 1000.
Jakby było coś nie tak z odkurzaczem to raczej wywaliłoby błędy.
czujnik temperatury- wkładany inny i to samo, różnica między wskazaniami na desce a czujnikiem znikoma
......"pompa wtórnego obiegu napowietrzania spalin ma przekaźnik pod obudową z lewej strony komory silnika i bezpiecznik (50A ) na akumulatorze....." kolego zlokalizowałem przekaźnik był trochę "nadpalony-styki-ale wyczyszczone" (muszę dorwać na podmiankę inny)
a co do filtra paliwa i tak trzeba zmienić i tak a z tego co widzę koszt nie jest zbyt wysoki.
błędów ZERO :shock:
ps. a ma ktoś rozpiskę tych bezpieczników przy akumulatorze????
[ Dodano: Pią 14 Gru, 12 14:43 ]
no i się okazało że przekaźnik sprawny - podmieniony i dalej to samo a może to być wina Panowie sondy lambda??????
No dobra a po czym wnosisz że odkurzacz nie działa?
Sonda na zimnym nie ma za wiele do gadania dopóki się nie rozgrzeje komputer korzysta z map i na ich podstawie głównie ustala skład mieszanki.
Kolego nie doszukuj się usterek w drogich komponentów tylko zacznij od czegoś tańszego, zmień filtr paliwa na początek.
Kiedy ostatnio zmieniałeś świece, przewody, czyściłeś przepustnice?
poprostu jak odłącze przewody od niego nie tłoczy powietrza, wogóle nie chodzi silnik
Odkurzacz nie zawsze się włącza ale jeżeli byłoby coś z nim nie tak to na pewno wywaliłoby Ci błędy.Z tego co pamiętam przy niskich temp poniżej zera on się nie włącza bo i tak nie uda mu się podgrzać kata więc nie marnuje benzyny na darmo ale nie jestem tego pewien i nie mam jak tego sprawdzić bo garażuje auto i zawsze mam ok +10.
Co do ssania, to obroty w zimie w tym silniku przy odpalaniu po nocy nie są większe niz 1000 obr/min a w lecie są ok 1300 obr/min. Podejrzewam że przez to uważasz że nie masz ssania. Ale jest to normalne w tym silniku.
Zamieszczone przez arek_sam
przewody nie ruszane,
Czyli ile przejechane na przewodach? Bo to może przez nie masz jakieś mulenie albo przez ten filtr paliwa.
Zamieszczone przez arek_sam
ale co daje sygnał aby włączyć ssanie w ogóle??? tylko komp czyta z czujnika temperatury wody ????
Tak. Po odczytaniu temp z czujnika silnika sterownik dopiera odpowiednie parametry więc warto sprawdzić ile stopni czujnik pokazuje na zimnym przed odpaleniem. Nieprawidłowe działanie czujnika może też powodować mulenie i szarpanie na zimnym lub/i na ciepłym.
Mnie dziwi jeszcze jedno, napisałeś wcześniej że na ciepłym masz obroty 800-900. Czy mógłbyś sprawdzić Vagiem ile dokładnie masz obrotów? Bo jeżeli rzeczywiście masz 800-900 to jest coś nie tak. Tak jak pisałem wcześniej powinno być średnio ok 670 obr/min.
a więc z moich obserwacji jest tak że czasem "ssanie załączy się "do np. 1200 obrotów+ załączanie pompy powietrza wtórnego wtedy auto pięknie chodzi itd ale czasem pompka się nie załączy a czasem w ogóle jak jest np.-10 to obroty są tak jak na ciepłym czyli około 800-900 (obroty specjalnie podniesione) i silnikiem rzuca jakby nie palił na wszystkie gary trzeba go trzymać na obrotach "nogą"
auto ma LPG-przed zgaszeniem silnika przełączany na benzynę celem sprawdzenia czy gaz nie dostaje się gdzieś i nie pali czasem LPG+PB ale jest to samo
wywala czasem błąd sondy lambda tej przed katalizatorem, ale zastanawiam się co ona ma obrotów które znikają od czasu do czasu- ona ma wpływ w ogóle że raz są a raz nie???
ps. czy przeczyszczenie EGR-a może poprawić pracę??? może się zawieszać i robić takie cyrki?????
podaj jaki masz bład z tej sondy .co do obrotów na zimnym silniku to jest tak jak kolega ci wyzej napisał ponirzej 0 st odkurzacz sie juz nie włacza i obroty beda do 1000 po odpaleniu .
bład 16555 jest spowodowany uszkodzonym przepływomierzem ,nieszczelnoscia miedzy przepływomierzem aprzepustnica np uszkodzona odma lub zle wyregulowana instalacja lpg .zeby stwierdzic co jest przyczyna przydał by sie log dynamiczny z bloku 2 .natomiast bład 16514 jest on zwiazany z nie działajaca grzałki sondy przed katalizatorem , sprawdz najpierw instalacje miedzy ECU a sonda i samom wtyczke od sondy czy czasem nie zieleniała .przez to ze grzałka nie działa własnie masz problemy z nierówna praca po dopaleniu zimnego silnika .
dziękuje za odpowiedź bo temat zaczyna być męczący
błąd 16555- przepływ raczej jest szczelny ale sprawdzę wszystkie połączenia jeszcze
ps. instalacja LPG jest na 100% dobrze wyregulowana, błąd łapie tylko jak jest zimny, po wykasowaniu jego jest ok, ale po nocy złapie błąd, jak silnik ciepły to można jeździć cały dzień i nie wywali tylko i wyłącznie podczas odpalania na zimnym (ale na zimnym nie odpala na LPG tylko na PB- przełączanie ma ustawione na 35 stopni)
chyba że ten błąd generuje właśnie uszkodzona sonda - poranne niegrzanie?????
a co do kostki pod autem do sondy jest ok wypinania i wpinana, ps jakie przewody sprawdzać w ogóle????? sondy tak??? czy od kostki dalej????
filtr paliwa wymieniony na nowy dzisiaj
EDIT: 2013-01-03
Przewody i kostak OK ale zrobiłem diagnozę grupy 033 ( wartości wg info znalezionego znalezionego necie)
033 - jałowy bieg (układ regulacji lambda - wyuczone wartości)
[Wartość wymagana] (Temperatura pracy katalizatora minimum 350°C)
1 Regulator lambda dla sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem [-10 do 10 %]
2 Napięcie sondy lambda zainstalowanej przed katalizatorem [0,000 do 1,000 V]
3 [---]
4 [---]
Napięcie sondy lambda Uλ w mV 5
A: wysokie napięcie sondy lambda
- Mieszanka za bogata (nadmiar paliwa lub niedobór powietrza).
- Wysoka wartość CO.
B: niskie napięcie sondy lambda
- Mieszanka za uboga (niedobór paliwa lub nadmiar powietrza).
- Niska wartość CO.
Ocena grupy wskazań 033, pole 1 – układ regulacji lambda dla sondy przed katalizatorem
Poza obszarem tolerancji
- Ujemny obszar tolerancji: mieszanka za bogata, układ regulacji lambda zubaża mieszankę – czekać 30 sekund, aż ustabilizują się wskazania.
- Dodatni obszar tolerancji: mieszanka za uboga, układ regulacji lambda wzbogaca mieszankę – czekać 30 sekund, aż ustabilizują się wskazania.
- Fałszywe powietrze – sprawdzić szczelność układu ssącego.
- Uszkodzony zawór wtryskowy – sprawdzić ilość wtryskiwanego paliwa.
- Wyuczone wartości lambda osiągnęły wartości skrajne – sprawdzić wyuczone wartości lambda w grupie wskazań 032.
Ocena grupy wskazań 033, pole 2 – napięcie sondy lambda dla sondy lambda przed katalizatorem
Stała wartość 1,100 V
- Zwarcie z potencjałem plus spowodowane przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika.
Stała wartość między 0,400 do 0,500 V
- Przerwa w ciągłości przewodów spowodomiędzy wana przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody masy, komputer sterujący pracą silnika.
Stała wartość 0,000 V
- Zwarcie z masą spowodowane przez: sondę lambda, przewody sondy, przewody
masy, komputer sterujący pracą silnika.
u mnie pozycja 2 jest cały czas 1,45 V, pozycja 1 mieściła się w normie ale nie zapisałem jej
Co to oznacza ???????
EDIT: 2013-01-12
ma ktoś jakiś pomysł??? raz się włączy pompa powietrza i jest ok a raz nie i silnik tragicznie działa
Jeżeli chodzi o temperaturę to sprawdź w bloku 004, na pozycji trzeciej masz temp. płynu chłodzącego a na pozycji czwartej temperaturę zasysanego powietrza. Na zimnym silniku (po nocy) obydwa wskazania powinny być mocno do siebie zbliżone.
17831 - sprawdź czy nie odpięła się wtyczka od odkurzacza albo czy któryś z przewodów powietrznych nie jest wypięty albo dziurawy. A jeżeli to będzie ok to podepnij odkurzacz na krótko pod akumulator i zobacz czy chodzi. Może się zacina.
jest tylko teraz błąd 16514- co z tym fantem zrobić- wymieniać sonde???
Generalnie u mnie też ten błąd się pojawia ale nic się nie dzieje. U znajomego tak często się pojawiał (łącznie z checkiem) że wymieniliśmy sondę na nową i jest spokój.
Mam jeszcze jeden pomysł. Czy do parownika od gazu masz podłączony przewód (wężyk) podciśnieniowy :?:
wczoraj sonda wymieniona na nową i zobaczymy jaka będzie reakcja dzisiaj czy odkurzacz sie włączy
a co do reduktora tak podłączone jest podciśnienie bodajże pod kolektor- a czemu pytasz???? instalke robił koleś który zna się bardzo dobrze na rzeczy.
w Vag-u robię test pompy i ładnie się załącza więc nie wiem może po wymianie sondy będzie ok,
EDIT 24-01-2013 godzina 8.00
jest to samo, zero reakcji odkurzacza, silnikiem rzuca jak sam skur......... czuć paliwo z wydechu, czyli dostaje dawkę paliwa bez powietrza,
Komentarz