Dopóki jeździłem na fabrycznych było ok a potem to już kicha tj. przetaczanie itp niby pomagało ale zawsze to nie to samo. Teraz ATE wrzuciłem i po 8 kkm reklamacja - uznana i wziąłem gotówkę i znów ATE i po 1 zbiorniku paliwa już złom.
krzywe tarcze
Zwiń
X
-
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
-
-
pekool, Ja pojeżdżę na tym co mam ATE juz minimalnie krzywe i jak mnie wkurzą to kupię ORI z ASO bo jednak w O2 też był system hamulcowy FSIII z 280mm i jeszcze pełno tego w serwisach ASO tłuką i jakoś jest okej.
Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI
Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016
Komentarz
-
-
roLLo, ale dla ASO ktoś produkuje tarcze. Pojedziesz do serwisu Skody, kupisz tarcze z przebitką cenową, a to samo możesz kupić w zwykłym sklepie.
Może pies pogrzebany jest przy montażu? Fabryczne tarcze zakładane były na czyściutkie piasty. Przy zakładaniu nowych, też trzeba pamiętać, żeby piasty były idealnie oczyszczone, bo w przeciwnym razie nie będą pracować w osi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pekoolzastanawiam sie nad tarczami nacinanymi lub nawiercanymi
w moim warsztacie, na taka propozycję pokiwali z ubolewaniem głową, w zamian zaproponowali kpl. Boscha i żadnego bicia od conajmniej 100 tyś.
Zamieszczone przez pekoolwczesniej pisalem tez mam ATE i wlasnie ta firma robila do O1 tarcze na pierszy montaz
Komentarz
-
-
Mają przede wszystkim 25 mm grubości i większą pojemność cieplną. Zwrotnice jarzma zaciski również należy zmienić. A jako, że w zakupionym komplecie były słabe łożyska z piastami poklepanymi młotkiem zapewne przy wybijaniu przegubu wstawiłem swoje piasty.
Operacja dość kosztowna ale naprawdę warto.
Komentarz
-
-
ja dla ciekawostki powiem, że przed ATE miałem Ferodo- one wytrzymały tylko 1000km :roll: więc te ATE nie takie najgorsze co ciekawe zauważyłem że problem wystepuje jak tarcze są trochę zagrzane. No nic, pojdą do reklamacji, a jutro montaż oryginalnych w ASO za 290zł sztuka po rabacie i zobaczymy jak się bedą sprawować.
Komentarz
-
Komentarz