aniol, hmmmm... no to faktycznie zaczynają się schody... ja szukałem modułu tylko po numerze który podałem ale wychodzi na to, że to faktycznie numer silniczka. Nowy moduł w aso kosztuje ponad 1000zł... chyba będę musiał poszukać jakiegoś magika, który mi to przelutuje. Najgorsze jest to, że nie mam pewności czy te wszystkie cyrki to kwestia właśnie tego modułu. Najbardziej zastanawia mnie ten wlew paliwa. Wszystko przestało działać w tym samym czasie a przecież wlew paliwa nijak się ma do modułu w drzwiach... Gdyby jeszcze dało się otworzyć te drzwi od środka to jakoś bym przebolał brak centralnego. Nie mam już pomysłu co z tym wszystkim zrobić...
Problem z otwarciem drzwi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Mariano_Italiananiol, hmmmm... no to faktycznie zaczynają się schody... ja szukałem modułu tylko po numerze który podałem ale wychodzi na to, że to faktycznie numer silniczka. Nowy moduł w aso kosztuje ponad 1000zł... chyba będę musiał poszukać jakiegoś magika, który mi to przelutuje. Najgorsze jest to, że nie mam pewności czy te wszystkie cyrki to kwestia właśnie tego modułu. Najbardziej zastanawia mnie ten wlew paliwa. Wszystko przestało działać w tym samym czasie a przecież wlew paliwa nijak się ma do modułu w drzwiach... Gdyby jeszcze dało się otworzyć te drzwi od środka to jakoś bym przebolał brak centralnego. Nie mam już pomysłu co z tym wszystkim zrobić...
Komentarz
-
-
To załóżmy że działa opcja safe . Weź zamknij samochód tak jak go zamykasz zawsze na noc, ale otwórz szybę kierowcy tak żeby włożyć kluczyk do stacyjki i przekręć na zapłon i potem cofnij na zero stacyjkę. Przy sprawnej opcji dociągania zamków powinno się otworzyć każde drzwi pociągając za wewnętrzną klamkę. Jeżeli to nie pomoże to wydaje mi się że masz uwaloną gdzieś wiązkę . Spróbuj jeszcze podać "na krótko" impuls na wtyczkę modułu komfortu-na przewody sterujące centralnym zamkiem. Ale nie wiem czy plusem steruje czy masa?
Komentarz
-
-
Problem rozwiązany. Podjechałem do ASO i po przedstawieniu zagadnienia zdeklarowali się, że za 150zł zdiagnozują w czym rzecz i będę mógł naprawić samochód u kogo innego Po dwóch rodzinach zadzwonili, że już wszystko działa - okazało się, że przerwane były dwa kable. Ku mojemu zaskoczeniu nie były to kable w drzwiach kierowcy lecz kable modułu komfortu. Na dodatek były przerwane pod owijką więc na oko nie można było tego zobaczyć. Polutowali i po dwóch miesiącach moja narzeczona nie musi już wsiadać do samochodu przez bagażnik Lusterka i otwieranie wlewu paliwa także zaczęły działać
Komentarz
-
Komentarz