Problem z otwarciem drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mariano_Italian
    Drive
    • 2014
    • 60

aniol, hmmmm... no to faktycznie zaczynają się schody... ja szukałem modułu tylko po numerze który podałem ale wychodzi na to, że to faktycznie numer silniczka. Nowy moduł w aso kosztuje ponad 1000zł... chyba będę musiał poszukać jakiegoś magika, który mi to przelutuje. Najgorsze jest to, że nie mam pewności czy te wszystkie cyrki to kwestia właśnie tego modułu. Najbardziej zastanawia mnie ten wlew paliwa. Wszystko przestało działać w tym samym czasie a przecież wlew paliwa nijak się ma do modułu w drzwiach... Gdyby jeszcze dało się otworzyć te drzwi od środka to jakoś bym przebolał brak centralnego. Nie mam już pomysłu co z tym wszystkim zrobić...

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mariano_Italian
      Nowy moduł w aso kosztuje ponad 1000zł
      Dlatego znajdź jakikolwiek w dobrym stanie i daj elektrykowi oba żeby wymienił same piny. Nie wiem ile moduł, ale robota to koszt 0,5 l %
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• belgot11
        Drive
        • 2014
        • 48
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BMM 2.0 TDI 140 KM

Jeżeli chodzi o opcje "safe" czyli ryglowanie, to po otwarciu z klucza drzwi kierowcy przekręć stacyjkę na zapłon i cofnij klucz - reszta drzwi odpuścić ryglowanie , otwierają się z wewnętrznej klamki

[ Dodano: Sob 18 Kwi, 15 23:05 ]
        Odłączanie aku nic nie pomoże

Komentarz

• marky2552
          Ambiente
          • 2015
          • 134

Zamieszczone przez Mariano_Italian
          aniol, hmmmm... no to faktycznie zaczynają się schody... ja szukałem modułu tylko po numerze który podałem ale wychodzi na to, że to faktycznie numer silniczka. Nowy moduł w aso kosztuje ponad 1000zł... chyba będę musiał poszukać jakiegoś magika, który mi to przelutuje. Najgorsze jest to, że nie mam pewności czy te wszystkie cyrki to kwestia właśnie tego modułu. Najbardziej zastanawia mnie ten wlew paliwa. Wszystko przestało działać w tym samym czasie a przecież wlew paliwa nijak się ma do modułu w drzwiach... Gdyby jeszcze dało się otworzyć te drzwi od środka to jakoś bym przebolał brak centralnego. Nie mam już pomysłu co z tym wszystkim zrobić...
          a sprawdzałeś czy ten siłownik który otwiera wlew nie spalił się czasem ? najlepiej sprawdź miernikiem czy dochodzi w ogóle napięcie do tego siłownika po naciśnięciu przycisku kabel plus(+) to kabel niebiesko czerwony bynajmniej u mnie

Komentarz

• Mariano_Italian
            Drive
            • 2014
            • 60

belgot11, cofnąć klucz czyli wyłączyć zapłon czy wyciągnąć kluczyk na załączonym zapłonie?marky2552, sprawdzę dzisiaj ten siłowinik.

Komentarz

• belgot11
              Drive
              • 2014
              • 48
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BMM 2.0 TDI 140 KM

Otwórz drzwi kierowcy kluczem i usiądź za fajerą , przekręć klucz na zapłon , nie musisz uruchamiać potem cofnij stacyjkę na zero- ryglowanie powinno odpuścić. Spróbuj otworzyć drzwi pasażera za klamkę wewnętrzną

Komentarz

• Mariano_Italian
                Drive
                • 2014
                • 60

przed chwilą spróbowałem i niestety zero reakcji...

Komentarz

• belgot11
                  Drive
                  • 2014
                  • 48
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

A jak zamkniesz cały samochód to dioda safe zaczyna migać?

Komentarz

• Mariano_Italian
                    Drive
                    • 2014
                    • 60

belgot11, Na początku jak zaczęły się te wszystkie cyrki to migała, teraz już nie miga bo od ciągłego rozbierania tapicerki się rozpadła

Komentarz

• belgot11
                      Drive
                      • 2014
                      • 48
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BMM 2.0 TDI 140 KM

To załóżmy że działa opcja safe . Weź zamknij samochód tak jak go zamykasz zawsze na noc, ale otwórz szybę kierowcy tak żeby włożyć kluczyk do stacyjki i przekręć na zapłon i potem cofnij na zero stacyjkę. Przy sprawnej opcji dociągania zamków powinno się otworzyć każde drzwi pociągając za wewnętrzną klamkę. Jeżeli to nie pomoże to wydaje mi się że masz uwaloną gdzieś wiązkę . Spróbuj jeszcze podać "na krótko" impuls na wtyczkę modułu komfortu-na przewody sterujące centralnym zamkiem. Ale nie wiem czy plusem steruje czy masa?

Komentarz

• Mariano_Italian
                        Drive
                        • 2014
                        • 60

Przed chwilą próbowałem i nic...

Komentarz

• marky2552
                          Ambiente
                          • 2015
                          • 134

Ja bym obstawiał ten moduł w drzwiach niestety ale musisz przelutowac te piny skoro bezpieczniki sprawne kable tez to tylko moduł.A takie jeszcze pytanie a w tych zamknietych drzwiach da rade opuszczać szyby ?? Z panelu kierowcy albo przyciskami z tyłu no chyba ze masz z tylu korbotronik

Komentarz

• pekool
                            Rider
                            • 2012
                            • 321
                            • Octavia I combi (1U5)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

jak masz miernik pradu to spradz prad miedzy przewodem a wtyczka, tak jak wyzej pisalem u mnie byl jeden pin zgnity w tej wtyczce co wchodzi w modul w drzwiach, poszukiwania przyczyny dosc dlugo trwalo
                            pekool

Komentarz

• Mariano_Italian
                              Drive
                              • 2014
                              • 60

Problem rozwiązany. Podjechałem do ASO i po przedstawieniu zagadnienia zdeklarowali się, że za 150zł zdiagnozują w czym rzecz i będę mógł naprawić samochód u kogo innego Po dwóch rodzinach zadzwonili, że już wszystko działa - okazało się, że przerwane były dwa kable. Ku mojemu zaskoczeniu nie były to kable w drzwiach kierowcy lecz kable modułu komfortu. Na dodatek były przerwane pod owijką więc na oko nie można było tego zobaczyć. Polutowali i po dwóch miesiącach moja narzeczona nie musi już wsiadać do samochodu przez bagażnik Lusterka i otwieranie wlewu paliwa także zaczęły działać

Komentarz

Pracuję...