U mnie jest identycznie jeśli chodzi o regulację więc chyba jest OK, albo nie :?
Sonda Lambda
Zwiń
X
-
Sonda Lambda
Od kilku dni raz mi się pali lampka "check engine" a raz nie...byłem z tym w ASO i uznali, że to sonda lambda za katalizatorem...chcą za nią 760 zł z wymianą...na allegro widziałem pasującą za 315 zł...czy dam radę sam to zrobić i jak mam sprawdzić czy ta stara na pewno jest popsuta? Macie jakieś schematy lub "procedury postępowania" ???
-
-
Wprawdzie nie znam Twojego silnika ale zdaje się że za katalizatorem montowana jest sonda diagnostyczna która kontroluje jedynie sprawność samego katalizatora i jako taka nie wpływa na pracę silnika, więc bez stresu poszukałbym jej w jakiejś dobrej cenie i wymienił samemu lub u mechanika niekoniecznie w serwisie. Problemu z wymianą generalnie nie ma, może być problem z dostępem :twisted:
Ja wymieniałem sam sondę regulacyjną w AQY i od paru miesięcy jest dobrze[O1 - 2.0 AQY silver ]
[SII - 2.0 CFFB pacific blau]
Komentarz
-
-
auto ma instalacje lpg ??pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Witam dziś zapalił mi się check. Oto błędy jakie się pojawiły:
17606 bank 1 sonda 2 obwód elementu ogrzewania, błąd elektryczny
17584 bank 1 korekcja sondy lambda tyl. katalizator, granica osiągnięta
16523 bank 1 sonda 2 zbyt słaby sygnał
Czy to oznacza że sąda pada?
Po skasowaniu błędów narazie jest ok.
Komentarz
-