Zamieszczone przez Samiec
1.9 TDI 110 km strasznie mułowata
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez EmilIMO turbodziura, lag , czy jak tam się to zwie :diabelski_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSUwierz mi diagnozowanie przeplywki w ten sposob nie ma sensu.
Znajdzcie kawalek drogi. Podlaczcie VAG - sterownik silnika - bloki wartosci mierzonych - blok 03, to bedzie pomiar MAF.
Cieply silnik, zacznijcie jechac na trzecim biegu przy 1500 rpm i but w podloge az do 4000 rpm.
Zobaczcie co sie bedzie dzialo. Wartosc zadana bedzie 850. Jesli wartosc rzeczywista bedzie spadala w szerszym zakresie obrotow ponizej tej wartosci to przeplywka jest szmelc.
Dobre przeplywki pokazuja momentami nawet ponad 1200.
Najlepiej zapisac sobie logi i zrobic wykres.
po podłączeniu laptopa... VAG pokazywał MAF wartość około 500 (w najlepszym wypadku).
Po wykreceniu przeplywomierza, okazalo sie, ze ktos juz w nim grzebal i jest dodatkowy otwor wywiercony. Przeciscilem... i to byl blad)
teraz to dilizans z klima :lol:
Jutro bede wkladal u kolegi nowy przeplywomierz i sprawdzal, czy tylko to jest przyczyna mojego problemu.
djczas chcialem podziekowac za dobre checi, ale dopiero w piatek przeczytalem wiadomosc... Mam ciezko ostatnio w pracy i siedze calymi dniami
Dzieki chlopaki raz jeszcze za wskazowki.dziwne, u mnie to działa
Komentarz
-
-
To ja się też podczepię z pytaniem.
Co może być przyczyną takiego zachowania. Po wciśnięciu gazu do podłogi auto przyśpiesza, ale wydaje się że minimalnie słabiej, niż kiedyś. W momencie jak puszczam gaz (z pełnego pałowania) to auto zachowuje się tak, jakby ktoś mnie kopnął w bagażnik - czyli w momencie opuszczenia gazu na ułamek sekundy auto lepiej przyśpiesza. I dla utrudnienia - nie dzieje się tak zawsze :evil:Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
ja tez sie,dolaczam ,pod ten temat-jadac dzis wcisnalem gaz do podlogi i co 60 mil ledwo doszlo do 70 mil,rety az strach taki mulowaty to juz kolejny raz jak potrzebuje bujnac auto a tu lipa 70 mil i nic ani drgnie ,to samo na wolnych biegach ,czulem sie jakbym mial nie 110km tylko70-80 km spalnie okolo 60mpg. :|
wczoraj mialem , cos co mnie zdziwilo , otoz odnowila sie czkawka? okolo 1 sekund byla przerwa w zalaczeniu sie turbiny powiem tyle ze mam nowa i turbine i n75 o co kaman? i tak jakby miala nie tyle mocy co przy starej turbinie :|prawidłowa odległość ,mniejsza od większej
Komentarz
-
-
Witam! Mam dwa pytanieAuto kupilem juz w taki stanie czyli muliste... Zeby auto osiagnelo 3000obr to musi dlugo potrwac
Mialem preparat do czyszczenia przeplywki wiec wyczyscilem i nic, bledu zadnego nie pokazuje. Dzisiaj odpialem wtyczke od przeplywki to auto wkoncu zaczelo sie lepiej zbierac. Czy to znaczy ze przeplywomierz jest do wymiany?
A drugie pytanie dotyczy sztangi sterujacej lopatkami, jak to sie czysci?
Komentarz
-
Komentarz