octavia I czy octavia II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez karpecik
    A pewnie schowek pod fotelem pasażera :lol: :lol:

[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:55 ]
    I fajna jest siatka w komorze bagażnika :lol: :lol: Wersja eligancka z małymi dziurkami! No jaja se robią :lol: :lol:

[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:57 ]
    A zupełnie mnie wykończyli schowkiem na okulary! :lol: To chociaż by jakiegoś Ray-coś tam dołożyli 8)

[ Dodano: Sro 25 Cze, 08 20:59 ]
    I listwy boczne dają! I klej w tubce! Jak sobie nie przykleję to mam Classic!

Sorry! Wkurzyli mnie i rosierdzili tym cennikiem. Wersja elegance brrrrrr...
    Czytaj uważniej cenniki z wyposażeniem. Wersję Classic i Elegance w OII dzieli przepaść wyposażeniowa.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• progressowy
      Rider
      • 2008
      • 453

Panowie,teraz pytanko odnosnie lakieru. Bardzo podoba mi sie, w niektorych nowych autkach(w tym octavia)nadwozie w kolorze bialym. Jest on bardzo modny. Jednakze boje sie,ze autko o takim kolorze jest ciezkie w utrzymaniu w czystosci. Do tego wartosc rynkowa bialego auta jest nizsza. Co o tym sadzicie?
      Już odebrane A3 TFSI limuzyna

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez progressowy
        Jednakze boje sie,ze autko o takim kolorze jest ciezkie w utrzymaniu w czystosci. Do tego wartosc rynkowa bialego auta jest nizsza. Co o tym sadzicie?
        ta spróbuj czarny utrzymać w czystości, biały tańszy na ryku wtórnym bo na ogół białe są kupowane samochody służbowe.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Zamieszczone przez martig
          ale seat po przejeciu go przez audi breand group zaczał byc naprawde ciekawa propozycja( duzo fajnych rozwiazań z Audi
          A kto tu kogo przejal. Jak VW pozwoli to Seat dostanie, tak samo jest ze Skoda. Jakie rozwiazanie Audi?? Jakby to byly rozwiazania Audi to Seaty posiadaly by naped quatro, a nie zwykly Haldex
          Spritmonitor.de

Komentarz

• progressowy
            Rider
            • 2008
            • 453

Zamieszczone przez loru
            Jednakze boje sie,ze autko o takim kolorze jest ciezkie w utrzymaniu w czystosci. Do tego wartosc rynkowa bialego auta jest nizsza. Co o tym sadzicie?
            ta spróbuj czarny utrzymać w czystości, biały tańszy na ryku wtórnym bo na ogół białe są kupowane samochody służbowe.
            Mialem juz pare autek czarnych. Masakra z utrzymaniem w czystosci. Przy ewentualnej odsprzedazy duzo bym stracil przez ten "bialy". No chyba, ze bede jezdzil do smierci. Dla wiadomosci mam 29lat.

Komentarz

• Ziomal
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 5841
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

progressowy, Zgadzam sie , zamierzam kupic OII RS TDI DSG, ale dla spokojnosci przejechałem sie po salonach VW i SEATA i zaczałem miec watpliwosci co do zakupu RS np. za cene RS mam SUPER wyposazonego Seata Altea Freetrack z napedem na 4 koła (dodam ze to ten sam silnik tez TDI 170 tyle ze bez DSG). Tak wiem ze to dwa zupełnie inne auta, ale seat po przejeciu go przez audi breand group zaczał byc naprawde ciekawa propozycja( duzo fajnych rozwiazań z Audi) . Polecam wszystkim kupujacym przejechac sie po salonach.
              Śmieszy mnie twoja wypowiedź , bez obrazy. Dlaczego ? Już tłumaczę , ponieważ podałeś dwa inne auto (nadmieniłeś to owszem) ale porównywanie samochodu o lekkim zacięciu sportowym do auta próbującego być SUV'em jest co najmniej śmieszne. Skoro byłeś zdecydowany na RS to skąd pomysł na 4x4 ? :roll: Octavia też ma Scouta :wink:
              Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• martig
                Drive
                • 2008
                • 63

Maicroft, akurat o napedzie nie mówiłem ale sprzedawca sporo sie naprodukował zeby udowodnic wyzszosc seata nad skoda.Pozatym wkurza mnie ze w topowej Octavi nie ma biksenonów, kiedy w altei sa , ma ona jeszcze kilka fajnych dodatków jak monitor lcd w podsuftce czy dotykowy ekran radia( czy jakos tak). Ale RS to RS i jego wyzszosci nie podwazam
                martig

Leon 1P Cupra+ 280KM

Komentarz

• progressowy
                  Rider
                  • 2008
                  • 453

Panowie mam swoje ulubine marki i modele aut. W nich jest Octavia. Chocby nie wiem co za cudo bylo z seata to w zyciu nie kupie, malo tego nie wejde nawet do salonu. Moje upodobania sa naprawde dziwne. Poniewaz nie chcial bym miec nigdy volkswagena ale octavie owszem.
                  Co do wyposazenie z kolega sie zgadzam. Xenon to podstawa i inne...

Komentarz

• martig
                    Drive
                    • 2008
                    • 63

Ziomal, rozumiem ze moze to kogos smieszyc, ale sprawa wyglada tak ze to bedzie moje pierwsze salonowe auto, i dla spokojnego sumienia przebiegłem sie po salonach. Zdania co do zakupu RS nie zmieniłem, raczej zastanawiaja mnie pewne sprawy dotyczace grupy Vag, iz pewne ciekawe rozwiazania mozna by stosowawac w całej grupie( ale z drugiej strony czym by sie wtedy te auta rózniły). Po prostu porównuje cene do wyposazenia i tyle.
                    martig

Leon 1P Cupra+ 280KM

Komentarz

• loru
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4286
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Przy ewentualnej odsprzedazy duzo bym stracil przez ten "bialy".
                      nie mam pojęcia ale osobiście wychodzę z założenia że auto się kupuje dla siebie a nie po to żeby później sprzedać z zyskiem, bież przykład z kolego szkoda ma białą i jest szczęśliwy.
                      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez loru
                        szkoda ma białą i jest szczęśliwy.
                        No i zawsze można dorabiać jako szofer do ślubów
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Ziomal
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 5841
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez shado
                          No i zawsze można dorabiać jako szofer do ślubów
                          Octavią ? :diabelski_usmiech

Ziomal, rozumiem ze moze to kogos smieszyc, ale sprawa wyglada tak ze to bedzie moje pierwsze salonowe auto, i dla spokojnego sumienia przebiegłem sie po salonach. Zdania co do zakupu RS nie zmieniłem, raczej zastanawiaja mnie pewne sprawy dotyczace grupy Vag, iz pewne ciekawe rozwiazania mozna by stosowawac w całej grupie( ale z drugiej strony czym by sie wtedy te auta rózniły). Po prostu porównuje cene do wyposazenia i tyle.
                          Wiesz , nie tyle mnie to śmieszy ile dziwi , bo Altea Freetrack ma napęd na 4x4 , więc dolicz większe koszta serwisowania i czy w ogóle potrzebny jest napęd na cztery łapy , a w RS mocy dostatek :szeroki_usmiech

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• martig
                            Drive
                            • 2008
                            • 63

Napewno dostatek, szczegolnie przy DSG :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
                            martig

Leon 1P Cupra+ 280KM

Komentarz

• leszekmw
                              RS
                              • 2005
                              • 5356

szkoda ma białą :?: :?: :?: coś mi znów umknęło :?:

biały kolor ok' , jeżeli posiadasz garaż , bez tego bedzie sporo gorzej.
                              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                              GVI 1.4TSI
                              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• tomekjmopl
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1187
                                • Opel
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                szkoda ma białą :?: :?: :?: coś mi znów umknęło :?:
                                leszekmw, nie wyrażasz się precyzyjnie - poprawne będzie stwierdzenie "ma także białą" ... ;-) (liftback zresztą tak dla odmiany)

Komentarz

• leszekmw
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 5356

a teraz znowu sobie pojeździłęm 3 dni bo moja malowała się w serwisie. O1 1.6 ale ta zwykła , jezdiłem nia pare dni na trasie działka - praca , po mało uczęszczano drodze i na taką trase jest fajna ,jeżeli komus nie zależy na sciganiu tylko na wygodnym podróżowaniu , powoli się turla , fajnie sie buja , prawie po amerykańsku i ma świetnie elastyczny silnik - z wrodzonego lenistwa używałem tylko dwóch biegów na trasie , 2 i 5 , naprawdę :diabelski_usmiech . aaaaaa..... i jest sporo niższa od O2 , dojazd do działki mam polną drogą i pare razy nieżle przygrzałem spodem zanim sie opamiętałem ze to nie moja niunia...
                                  spalanie w/g komputera po 220km w zasadzie prawie tylko trasy 7l , prędkości na trasie 90-110 , oczywiście tak jak napisałem używałem tylko dwóch biegów.
                                  GVI 1.4TSI
                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• Ziomal
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 5841
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez leszekmw
                                    teraz znowu sobie pojeździłęm 3 dni bo moja malowała się w serwisie.
                                    Sławek coś przytarł ? :diabelski_usmiech

Progressowy bierz O2 i tyle

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

aaa... i jeszcze zapomniałem napisac że biegi wchodzą słabo , a 2 to juz wogóle jakby była niezsynchronizowana , również dlatego używałem tylko dwóch :twisted:

nie Sławek , nie Sławek .... :diabelski_usmiech , już w lutym podczas wyprzedzania paru samochodów pod tak zwany rząd jedna paniusia chciała mi sie wciąć , to ją ztrąbiłem , ona się schowała to ja but znowu a tu nagle czuję łup mnie coś tak lekko z tyłu i pomyślałem oho , juz mam problem . zjechaliśmy na boczek , pytam pani czy mnie nie widziała czy co , dzięń słoneczny , ksenony , prosta a długości 1,5km , a ona mi na to ze widziała tylko jak tak można tyle samochodów wyprzedzać :roll: . całość się działa przy około 90-100km/h i jeszcze trochę i maiałbym jak na amerykańskim filmie , całe szczęście że główny impet poszedł w koło i tylko się ześliznęła po zderzaku a na błotniku mam takie dwie tyci tyci ryseczki . przy okazji u Hondara takie wloty i siatke jak jest u niego i mi panlakienik pomalował i założył . potem możejakąś fotkę wkleje bo zdjęcia dzis robiłem sobie ale nie weim czy dobrze wyszły...
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

Pracuję...