Majson, strzałeczka
[O 1] wentylator klimatyzacji - oryginal czy zamiennik?
Zwiń
X
-
[O 1] wentylator klimatyzacji - oryginal czy zamiennik?
dzis zauwazylem ze wentylator klimatyzacji dostal dosc znaczynch luzow i obciera o koierownice powietrza - wobec tego trzeba zakupic nowy, ale teraz pytanie - czy zamiennik za 140zl czy moze oryginal za 390zl? no chyba ze macie jakies lepsze ceny bo takie mi zaproponowano w sklepie.?Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
-
-
Jak juz zamiennik to o jakosci podobnej do orginalu.
Poszukaj na www.skodaczesci.pl .
Mysle, ze cos sie znajdzie.
Pozdro.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaJak juz zamiennik to o jakosci podobnej do orginalu.
Poszukaj na www.skodaczesci.pl .
Mysle, ze cos sie znajdzie.
Pozdro.Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzAntoine, Najlepiej to robić na podnośniku,lub z kanału.trzeba zdjąć osłonę z dołu i masz dojście do dolnej śruby,a także do dołu wyjmujesz wentylator.
nie mam kanalu, a pozatym jak sobie pomysle ze mam wyjmowac oslone silnika to az mnie trzesie.
zrobilem to chyba prosciej. wyjalem akumulator, rozpialem waz wodny do chlodnicy i wyszedl. najwyzej bede walczyl z odpowietrzeniem ukladu... :PAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lolek_2Wymienialem wentylatory na chlodnicy i robilem to od gory bez zadnego sciagania pasa przedniego. Jest troche ciasno ale da sie to zrobic. Do dolnych srob tez od gory mozna dosc.
wlasnie skonczylem. dziala, ciekawe jak dlugo?Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Wymiana wentylatora wymaga trochę rozkręcania. (osobiście go wymieniłem)
Potrzebny jest dostęp od spodu jak i z góry. Trzeba wyjąć akumulator, "stolik" od niego oraz tę składaną rurę zasysającą powietrze do filtra (gdzieś w połowie jest łączona i to wystarcza). Potem to już tylko odkręcenie 3 śrub mocujących trzymak z wentylatorem od osłony komory silnika - dobrze to widać, tak więc nie będziesz miał kłopotów. Śruby są chyba typu TORKS (już nie pamiętam - hehe)Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
Komentarz