Zamieszczone przez 500
Automat w OI czy warto?
Zwiń
X
-
Automat w OI czy warto?
ja jestem pewny ze da sie bez połamania, bo sam to niedawno zrobiłem, tylko trzeba jak pisali koledzy przez szmatkę kombinerkami mocno ścisnąć, tez nie byłem pewny czy sie nie porysuje i czy sie nie połamie, ale wszystko było okTagi: Brak
-
Automat w OI czy warto?
Nie wiem czy to dobre miejsce na pytanie (jeśli nie to skorygujcie): jak spisuje się automatyczna skrzynia w OI? Widziałem ostatnio ciekawą oferte ale słyszałem że automat to kosztowne i psujące sie udogodnienie??
Jak wygląda sprawa spalania przy automacie czy jest to duża róznica?
dzieki pzd
FlashFlash
-
jedyna rzecza dodatkowa w samochodzie jesli jest automat to wymiana oelju w skrzyni, to trzeba robic o okreslona ilosc kilometrow, spalanie niewiele wieksze- w trasie bez roznicy jaka skrzynia. szukalem z automatem ale nie znalazlem neistety. jest to niezastapione rozwiazanie na korki w miescie , polecamsprzedam fotele RS,
Jeep SRT8 MY08
Komentarz
-
Z uwag drobnych - jak się sypnie na trasie, to lepiej mieć assistance z lawetą - bo z holowaniem uszkodzonej skrzyni automatycznej różnie może być (nie ma przecież sprzęgła "nożnego"). Natomiast jak bym trafił Octę z automatem to pewnie bym wziął i się nie zastanawiał - a cieszył
...
Komentarz
-
tzn jak sie sypnie na trasie??w automacie tez jest luz i mozna holować , no i dlaczehgo od razu ma sie sypnac, skrzynia to skrzynia tkaie same objawy daje jak sie zaczyna cos dziac- to nie wchodza biegi, wyskakuja itp
ja nie nawidze zmieniac biegow w korkach wiec jak ktos ma taki sam problem niech szuka automatusprzedam fotele RS,
Jeep SRT8 MY08
Komentarz
-
Komentarz
-
Można holować na krótkim odcinku, chyba 50 km. Więcej jest szkodliwe ze względu na brak obiegu oleju w skrzyni.
Komentarz
-
-
miodzik, wlasnie to mialem napisac. Brak smarowania i jest to niewskazane.
Jakos tak mi sie utarl stereotyp, ze automat w kompakcie to nieidzie w parze.
Jak automat to dopiero klasa wyzsza. No i jak automat to tiptronic no i z jakims duzym silnikiem. Jezdzilem autami w automacie z jakims malym silniczniem i to bylo nieporozumieniem.
Ale gdy ma sie ok. 200KM mocy i automat to jest to cos pieknego. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
no zgodze sie z jednym ze automat pasuje do wiekszej mocy i ze stereotypem ze to stereotyp :-) automat ma zmieniac biegi za nas wiec poki nie liczymy sekund od swiatel do swiatel wszystko jest ok :-) automatem tez mozna zmieniac biegi (raczej tylko w dol) nie jest to tiptronic ale mozna, tylko po co hehesprzedam fotele RS,
Jeep SRT8 MY08
Komentarz
-
witam mam takie pytanko dotyczące mojej skody posiadam automatyczną skrzynię która właśnie padla ma ona oznaczenie FDG i tu moje pytanie czy bedzie pasowala skrzynia o oznaczeniu FDC.
Komentarz
.Jesteście pewni że da się je wyjąć bez połamania?
Komentarz