Zamieszczone przez 500
Automat w OI czy warto?
Zwiń
X
-
Automat w OI czy warto?
Nie wiem czy to dobre miejsce na pytanie (jeśli nie to skorygujcie): jak spisuje się automatyczna skrzynia w OI? Widziałem ostatnio ciekawą oferte ale słyszałem że automat to kosztowne i psujące sie udogodnienie??
Jak wygląda sprawa spalania przy automacie czy jest to duża róznica?
dzieki pzd
FlashFlash
-
-
jedyna rzecza dodatkowa w samochodzie jesli jest automat to wymiana oelju w skrzyni, to trzeba robic o okreslona ilosc kilometrow, spalanie niewiele wieksze- w trasie bez roznicy jaka skrzynia. szukalem z automatem ale nie znalazlem neistety. jest to niezastapione rozwiazanie na korki w miescie , polecamsprzedam fotele RS,
Jeep SRT8 MY08
Komentarz
-
-
tzn jak sie sypnie na trasie??w automacie tez jest luz i mozna holować , no i dlaczehgo od razu ma sie sypnac, skrzynia to skrzynia tkaie same objawy daje jak sie zaczyna cos dziac- to nie wchodza biegi, wyskakuja itp
ja nie nawidze zmieniac biegow w korkach wiec jak ktos ma taki sam problem niech szuka automatusprzedam fotele RS,
Jeep SRT8 MY08
Komentarz
-
-
miodzik, wlasnie to mialem napisac. Brak smarowania i jest to niewskazane.
Jakos tak mi sie utarl stereotyp, ze automat w kompakcie to nieidzie w parze.
Jak automat to dopiero klasa wyzsza. No i jak automat to tiptronic no i z jakims duzym silnikiem. Jezdzilem autami w automacie z jakims malym silniczniem i to bylo nieporozumieniem.
Ale gdy ma sie ok. 200KM mocy i automat to jest to cos pieknego. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
no zgodze sie z jednym ze automat pasuje do wiekszej mocy i ze stereotypem ze to stereotyp :-) automat ma zmieniac biegi za nas wiec poki nie liczymy sekund od swiatel do swiatel wszystko jest ok :-) automatem tez mozna zmieniac biegi (raczej tylko w dol) nie jest to tiptronic ale mozna, tylko po co hehesprzedam fotele RS,
Jeep SRT8 MY08
Komentarz
-
Komentarz