Automat w OI czy warto?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _Damek_
    Classic
    • 2009
    • 5

Automat w OI czy warto?

Zamieszczone przez 500
    Wczoraj próbowłem wymienić ta żarówkę ale pokrętło nie chce wyjść. Szarpałem je 10 min i teraz jest porysowane .Jesteście pewni że da się je wyjąć bez połamania?
    ja jestem pewny ze da sie bez połamania, bo sam to niedawno zrobiłem, tylko trzeba jak pisali koledzy przez szmatkę kombinerkami mocno ścisnąć, tez nie byłem pewny czy sie nie porysuje i czy sie nie połamie, ale wszystko było ok
  • Flash
    Classic
    • 2008
    • 18

Automat w OI czy warto?

Nie wiem czy to dobre miejsce na pytanie (jeśli nie to skorygujcie): jak spisuje się automatyczna skrzynia w OI? Widziałem ostatnio ciekawą oferte ale słyszałem że automat to kosztowne i psujące sie udogodnienie??
    Jak wygląda sprawa spalania przy automacie czy jest to duża róznica?
    dzieki pzd
    Flash
    Flash

Komentarz

• jezy
      Drive
      • 2008
      • 49

jedyna rzecza dodatkowa w samochodzie jesli jest automat to wymiana oelju w skrzyni, to trzeba robic o okreslona ilosc kilometrow, spalanie niewiele wieksze- w trasie bez roznicy jaka skrzynia. szukalem z automatem ale nie znalazlem neistety. jest to niezastapione rozwiazanie na korki w miescie , polecam
      sprzedam fotele RS,
      Jeep SRT8 MY08

Komentarz

• abyss
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2007
        • 245

Z uwag drobnych - jak się sypnie na trasie, to lepiej mieć assistance z lawetą - bo z holowaniem uszkodzonej skrzyni automatycznej różnie może być (nie ma przecież sprzęgła "nożnego"). Natomiast jak bym trafił Octę z automatem to pewnie bym wziął i się nie zastanawiał - a cieszył
        ...

Komentarz

• jezy
          Drive
          • 2008
          • 49

tzn jak sie sypnie na trasie??w automacie tez jest luz i mozna holować , no i dlaczehgo od razu ma sie sypnac, skrzynia to skrzynia tkaie same objawy daje jak sie zaczyna cos dziac- to nie wchodza biegi, wyskakuja itp
          ja nie nawidze zmieniac biegow w korkach wiec jak ktos ma taki sam problem niech szuka automatu
          sprzedam fotele RS,
          Jeep SRT8 MY08

Komentarz

• abyss
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 245

Tak pisali w instrukcji do jednego z aut z automatem - że holowanie jest NIEWSKAZANE. Tyle.
            ...

Komentarz

• miodzik
              Drive
              • 2007
              • 93
              • Octavia I (1U2)
              • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Można holować na krótkim odcinku, chyba 50 km. Więcej jest szkodliwe ze względu na brak obiegu oleju w skrzyni.

Komentarz

• jezy
                Drive
                • 2008
                • 49

no wiec po problemie :wink:
                polecam automat
                sprzedam fotele RS,
                Jeep SRT8 MY08

Komentarz

• Misiekoctavia
                  Elegance
                  • 2005
                  • 891

miodzik, wlasnie to mialem napisac. Brak smarowania i jest to niewskazane.
                  Jakos tak mi sie utarl stereotyp, ze automat w kompakcie to nieidzie w parze.
                  Jak automat to dopiero klasa wyzsza. No i jak automat to tiptronic no i z jakims duzym silnikiem. Jezdzilem autami w automacie z jakims malym silniczniem i to bylo nieporozumieniem.
                  Ale gdy ma sie ok. 200KM mocy i automat to jest to cos pieknego. :szeroki_usmiech

Komentarz

• jezy
                    Drive
                    • 2008
                    • 49

no zgodze sie z jednym ze automat pasuje do wiekszej mocy i ze stereotypem ze to stereotyp :-) automat ma zmieniac biegi za nas wiec poki nie liczymy sekund od swiatel do swiatel wszystko jest ok :-) automatem tez mozna zmieniac biegi (raczej tylko w dol) nie jest to tiptronic ale mozna, tylko po co hehe
                    sprzedam fotele RS,
                    Jeep SRT8 MY08

Komentarz

• luke7210
                      Classic
                      • 2008
                      • 7

witam mam takie pytanko dotyczące mojej skody posiadam automatyczną skrzynię która właśnie padla ma ona oznaczenie FDG i tu moje pytanie czy bedzie pasowala skrzynia o oznaczeniu FDC.

Komentarz

Pracuję...