ja ten filtr ostatnio wymieniałem i kosztował 53zl filtrona.
[O1] Montaż klimatyzacji - warto ??
Zwiń
X
-
[O1] Montaż klimatyzacji - warto ??
Witam.
Ostatnie "upały" skłoniły mnie do zainteresowania sie tematem montażu klimatyzacji w mojej O1 AKL. Przyznam, że ceny mocno mnie zaskoczyły (w negatywnym tego słowa znaczeniu), ale cóż... tyle ta przyjemność kosztuje i nie ma co marudzić.
Znalazłem już pewna ofertę na Allegro:
Pytanie tylko, czy gra jest warta świeczki ?? Ma ktoś z Was doświadczenia z klimami montowanymi niefabrycznie ?? Jak z późniejszą eksploatacją?? Może znacie jakieś inne propozycje (oferty) ??
Liczę na Waszą poradę i pozdrawiam
-
-
Witam,
Doskonale rozumiem te dylematy. Dwa lata temu zdecydowałem się na ten krok choć nie bez wątpliwości. Ja wtedy znalazłem komplet montażowy za okol 4tys + 1,5 montaż. (wszystko nowe, z fakturą montaż z gwarancją i fakturą). Taniej nie było szans.
Oferta którą pokazujesz zdaje się być "niebezpiecznie tania" choć może po prostu ceny się zmieniły (lub różne wersje silnikowe mają różne ceny - ja mam TDI).
Powiem jeszcze jedno: nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z zakresu "demolki" auta. Zdemontowany cały przód do samego silnika plus cały środek - cała deska rozdzielcza z wszystkim wokół. Montaż trwał w moim przypadku 3 dni i jak zobaczyłem swoje auto w trakcie (podjechałem z nową chłodnicą bo przy okazji okazało się że kwalifikuje się do wymiany) to złapałem się za głowę! Pomyślałem od razu o wszystkich nowych "świerszczach", "brzęczykach" itp które teraz pojawią się w samochodzie...
Ale na szczęście wszystko jest OK i z perspektywy tych 2 lat muszę powiedzieć że to była dobra decyzja - choć nadal uważam że kwota koszmarna. Klima działa normalnie, sprawnie bez żadnych problemów.
Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji.Romek
PS:Pozdravki od mojej Octavki
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc również kwota wydaje mi się dość niska, bo nie dalej jak dwa miesiące temu dowiadywałem się w pewnym renomowanym serwisie w Poznaniu i pan zaskoczył mnie kwotą 3tys. plus 1,5tys. montaż, więc ta przedstawiona oferta wydaje się wyjątkową okazją. Obawa tym większa, że allegrowicz nie jest chyba do końca specjalistą "tych klockach" :| Dlatego tez chyba temat sobie odpuszczę, bo przygód z takimi "okazjami" cenowymi znam więcej i nigdy nie kończyły się one zadowoleniem, a jednak kwota ca. 5tys. to sporo za dużo
Właśnie tego najbardziej dotyczą moje obawy, bo zdaje sobie sprawę, że taka ingerencja to nie jest "małe piwo".Zamieszczone przez RomekZdemontowany cały przód do samego silnika plus cały środek - cała deska rozdzielcza z wszystkim wokół. Montaż trwał w moim przypadku 3 dni i jak zobaczyłem swoje auto w trakcie (...) to złapałem się za głowę! Pomyślałem od razu o wszystkich nowych "świerszczach", "brzęczykach" itp które teraz pojawią się w samochodzie...
No cóż.. wielkie dzięki za pomoc i objaśnienie kwestii
Komentarz
-
Komentarz