ja ten filtr ostatnio wymieniałem i kosztował 53zl filtrona.
[O1] Montaż klimatyzacji - warto ??
Zwiń
X
-
[O1] Montaż klimatyzacji - warto ??
Witam.
Ostatnie "upały" skłoniły mnie do zainteresowania sie tematem montażu klimatyzacji w mojej O1 AKL. Przyznam, że ceny mocno mnie zaskoczyły (w negatywnym tego słowa znaczeniu), ale cóż... tyle ta przyjemność kosztuje i nie ma co marudzić.
Znalazłem już pewna ofertę na Allegro:
Pytanie tylko, czy gra jest warta świeczki ?? Ma ktoś z Was doświadczenia z klimami montowanymi niefabrycznie ?? Jak z późniejszą eksploatacją?? Może znacie jakieś inne propozycje (oferty) ??
Liczę na Waszą poradę i pozdrawiam
-
-
Witam,
Doskonale rozumiem te dylematy. Dwa lata temu zdecydowałem się na ten krok choć nie bez wątpliwości. Ja wtedy znalazłem komplet montażowy za okol 4tys + 1,5 montaż. (wszystko nowe, z fakturą montaż z gwarancją i fakturą). Taniej nie było szans.
Oferta którą pokazujesz zdaje się być "niebezpiecznie tania" choć może po prostu ceny się zmieniły (lub różne wersje silnikowe mają różne ceny - ja mam TDI).
Powiem jeszcze jedno: nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z zakresu "demolki" auta. Zdemontowany cały przód do samego silnika plus cały środek - cała deska rozdzielcza z wszystkim wokół. Montaż trwał w moim przypadku 3 dni i jak zobaczyłem swoje auto w trakcie (podjechałem z nową chłodnicą bo przy okazji okazało się że kwalifikuje się do wymiany) to złapałem się za głowę! Pomyślałem od razu o wszystkich nowych "świerszczach", "brzęczykach" itp które teraz pojawią się w samochodzie...
Ale na szczęście wszystko jest OK i z perspektywy tych 2 lat muszę powiedzieć że to była dobra decyzja - choć nadal uważam że kwota koszmarna. Klima działa normalnie, sprawnie bez żadnych problemów.
Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji.Romek
PS:Pozdravki od mojej Octavki
Komentarz
-
-
Szczerze mówiąc również kwota wydaje mi się dość niska, bo nie dalej jak dwa miesiące temu dowiadywałem się w pewnym renomowanym serwisie w Poznaniu i pan zaskoczył mnie kwotą 3tys. plus 1,5tys. montaż, więc ta przedstawiona oferta wydaje się wyjątkową okazją. Obawa tym większa, że allegrowicz nie jest chyba do końca specjalistą "tych klockach" :| Dlatego tez chyba temat sobie odpuszczę, bo przygód z takimi "okazjami" cenowymi znam więcej i nigdy nie kończyły się one zadowoleniem, a jednak kwota ca. 5tys. to sporo za dużoZamieszczone przez RomekZdemontowany cały przód do samego silnika plus cały środek - cała deska rozdzielcza z wszystkim wokół. Montaż trwał w moim przypadku 3 dni i jak zobaczyłem swoje auto w trakcie (...) to złapałem się za głowę! Pomyślałem od razu o wszystkich nowych "świerszczach", "brzęczykach" itp które teraz pojawią się w samochodzie...
No cóż.. wielkie dzięki za pomoc i objaśnienie kwestii
Komentarz
-
Komentarz