[O1] Montaż klimatyzacji - warto ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • INSTAL ZGIERZ
    Classic
    • 2010
    • 19

ja ten filtr ostatnio wymieniałem i kosztował 53zl filtrona.
    Sławek Szumski
  • Viniu
    Rider
    • 2008
    • 517

Witam.

Ostatnie "upały" skłoniły mnie do zainteresowania sie tematem montażu klimatyzacji w mojej O1 AKL. Przyznam, że ceny mocno mnie zaskoczyły (w negatywnym tego słowa znaczeniu), ale cóż... tyle ta przyjemność kosztuje i nie ma co marudzić.

Znalazłem już pewna ofertę na Allegro:

Pytanie tylko, czy gra jest warta świeczki ?? Ma ktoś z Was doświadczenia z klimami montowanymi niefabrycznie ?? Jak z późniejszą eksploatacją?? Może znacie jakieś inne propozycje (oferty) ??

Liczę na Waszą poradę i pozdrawiam
    Pozdrawiam

Komentarz

• Romek
      Classic
      • 2005
      • 12

Witam,
      Doskonale rozumiem te dylematy. Dwa lata temu zdecydowałem się na ten krok choć nie bez wątpliwości. Ja wtedy znalazłem komplet montażowy za okol 4tys + 1,5 montaż. (wszystko nowe, z fakturą montaż z gwarancją i fakturą). Taniej nie było szans.
      Oferta którą pokazujesz zdaje się być "niebezpiecznie tania" choć może po prostu ceny się zmieniły (lub różne wersje silnikowe mają różne ceny - ja mam TDI).
      Powiem jeszcze jedno: nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z zakresu "demolki" auta. Zdemontowany cały przód do samego silnika plus cały środek - cała deska rozdzielcza z wszystkim wokół. Montaż trwał w moim przypadku 3 dni i jak zobaczyłem swoje auto w trakcie (podjechałem z nową chłodnicą bo przy okazji okazało się że kwalifikuje się do wymiany) to złapałem się za głowę! Pomyślałem od razu o wszystkich nowych "świerszczach", "brzęczykach" itp które teraz pojawią się w samochodzie...
      Ale na szczęście wszystko jest OK i z perspektywy tych 2 lat muszę powiedzieć że to była dobra decyzja - choć nadal uważam że kwota koszmarna. Klima działa normalnie, sprawnie bez żadnych problemów.
      Pozdrawiam i życzę dobrej decyzji.
      Romek
      PS:Pozdravki od mojej Octavki

Komentarz

• Viniu
        Rider
        • 2008
        • 517

Szczerze mówiąc również kwota wydaje mi się dość niska, bo nie dalej jak dwa miesiące temu dowiadywałem się w pewnym renomowanym serwisie w Poznaniu i pan zaskoczył mnie kwotą 3tys. plus 1,5tys. montaż, więc ta przedstawiona oferta wydaje się wyjątkową okazją. Obawa tym większa, że allegrowicz nie jest chyba do końca specjalistą "tych klockach" :| Dlatego tez chyba temat sobie odpuszczę, bo przygód z takimi "okazjami" cenowymi znam więcej i nigdy nie kończyły się one zadowoleniem, a jednak kwota ca. 5tys. to sporo za dużo
        Zamieszczone przez Romek
        Zdemontowany cały przód do samego silnika plus cały środek - cała deska rozdzielcza z wszystkim wokół. Montaż trwał w moim przypadku 3 dni i jak zobaczyłem swoje auto w trakcie (...) to złapałem się za głowę! Pomyślałem od razu o wszystkich nowych "świerszczach", "brzęczykach" itp które teraz pojawią się w samochodzie...
        Właśnie tego najbardziej dotyczą moje obawy, bo zdaje sobie sprawę, że taka ingerencja to nie jest "małe piwo".

No cóż.. wielkie dzięki za pomoc i objaśnienie kwestii
        Pozdrawiam

Komentarz

• Mufi
          Classic
          • 2007
          • 38

Cena u nich jest taka bo tylko niektore cześci są nowe a reszta regenerowane . Też myslałem nad założeniem klimy do siebie ale jednak nie zakładam . Z dokładanymi rzeczami jest tak ze raz działa raz nie działa. A pozatym wspomniane wcześniej "świerszczyki", "brzęczyki"

Komentarz

Pracuję...