Zamieszczone przez djczas
do posiadaczy CB radia z wawy ;)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez oskarzadaj to pytanie na pl.rec.radio.cb tam jest sporo ludzi z Wawy.
Oskar
znalazlem nowa SWRke za ok 40zl brutto w sklepie, moze sie jeszcze kiedys przyda, nie tylko mi--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Aligatora nie masz go w radiu ? większość radyjek ma w sobie funkcję SWR
zlozylem juz wszystko do kupy, zestroilem na ile sie dalo, czyli jakies 1.4, pojechalem na dzialke i z powrotem i juz mi sie zwrocilo k
swoja droga to miskow juz zupelnie pogielo, chyba sie nudza z letka :?--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Mam rowniez cb w swojej skodzie. NIe wiem jak wczsniej moglem nie posiadac takiego dobrodziejstwa. W domu ....takze bazowka.....wlasnie slucham jak rozwija sie sytuacja na krajowej "trojce" na odcinku Sulechow- Zielona Góra. Trasa zablokowana- wypadek smiertelny
Oskarczarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oskarMam rowniez cb w swojej skodzie.....W domu ....takze bazowka.....
mysle, ze dopiero teraz CB radio w Polsce jest wykorzystywane zgodnie z przeznaczeniem
jakis rok temu, jeszcze na poprzednim aucie probowalem reaktywowac CB, ale jakos zniechecily mnie zaklocenia i hamstwo.
teraz jakos nawet jestem silnie zadowolony z tych zakupow, zobczymy jak bedzie dalej 8)--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Panowie, wiem że wyjdę na leszcza w tej branży, ale CB zasad znam niewiele, prawie nic. Mam ręczniaka Alana 37 (czy jest on coś wart np z zewnętrzną anteną) i mam pytania:
1. Czy jest potrzebne jakieś stosowne pozwolenie na korzystanie z CB?
2. Ogólne rulez korzystania z CB w skrócie?
3. Zamienniki w nazewnictwie, np jak kapnąć się że jest mowa o misiach gdzie są?
4. Przynależność nr kanałów do funkcji jaką pełnią... alarmowy, info, towarzyskie (nie wiem - zmyslam teraz)
5. Który kanał jest "przyjazny" kierowcom (chyba głupie pytanie)
6. OCP na kórym kanale śmiga w W-wie i nie tylko?
pzdraczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Panowie, wiem że wyjdę na leszcza w tej branży, ale CB zasad znam niewiele, prawie nic. Mam ręczniaka Alana 37 (czy jest on coś wart np z zewnętrzną anteną)
sprzedaj go za pare zl, doloz pare innych zlociszy i kupuj Unidena pro510xl na przyklad
1. Czy jest potrzebne jakieś stosowne pozwolenie na korzystanie z CB?
2. Ogólne rulez korzystania z CB w skrócie?
3. Zamienniki w nazewnictwie, np jak kapnąć się że jest mowa o misiach gdzie są?
4. Przynależność nr kanałów do funkcji jaką pełnią... alarmowy, info, towarzyskie (nie wiem - zmyslam teraz)
9-alarmowy pogotowie, straz, policja
19- ten kanal najbardziej Cie intersi - na nim wlasnie siedza kierowcy
28-kanal wywolawczy, tzw smietnik. kiedys sluzyl do wywolywania innych, okreslonych stacji, po czym rozmowy przenosily sie (lub nie) na inne kanaly. w tej chwili niewiele sie tam dzieje.
reszta kanalow byla kiedys zasiedlona przez wieksze lub mniejsze grupy znajomych sobie ludzi. w wawie 11, 14, 16 to bylo Ursynow, 20 dziadki z okolic Niepodleglosci itp.
6. OCP na kórym kanale śmiga w W-wie i nie tylko?--
pozdrawiam
Antimatter
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa jak sie ma montaz CB do gwarancji (w samochodzie z gwarancja oczywiscie)?
W sumie zeby nie stracic gw. to prakycznie wszystko trzeba w ASO montowac :evil:
Nawet jak sporo warsztatow robi duzo lepiej :roll:
Komentarz
-
-
Re: do posiadaczy CB radia z wawy
Zamieszczone przez Antimatterczesc,
prosta sprawa: potrzebuje reflektometru, czyli SWRki, aby zestroic antene.
czy jest ktos, dysponujacy tym urzadzeniem? czy pozostaja mi tylko "fachowcy" :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rentiersalvado
cb radio pieknie ukryjesz w polce pod kierownica, widzialem juz takie rozwiazanie i sam je u siebie zastosuje, zaleta jest to, ze nie musisz chowac, myslec, ze ktos Ci to radio buchnie, po prostu go nie widac k
Tymczasowo cb przemiata leżąc sobie wciśnięte między fotelem a drzwiami (jest to rozwiazanie do dupy niestety) :diabelski_usmiech
help...
pozdrawiamaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Ja mam zainstalowane tak: http://foto.cb.nio.pl/index.php?imgd...-octavia-combi
kolega z Poznania tak: http://foto.cb.nio.pl/index.php?imgdir=skoda-octavia
Zeby wlazlo cos w poleczke trzeba kupic takie ktore pasuje wymiarami. http://sklepcb.port2000.pl/ przykladowy (zaprzyjazniny sklep i serwis) gdzie mozna zobaczyc jakie wymiary maja poszczegolne radyjka.
W skodzie mam starego Concorda a w dostawczaku Fiorino zamontowalem Midlanda 1001 Z. Chodzi swietnie.
pozdrawiam Oskarczarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Komentarz
-
Komentarz