Smucisz Yarek - wysil sie troche.
Pobór paliwa na wolnych obrotach.
Zwiń
X
-
Pobór paliwa na wolnych obrotach.
Witam !!!
Ostatnio zauważyłem, że przy temp. powietrza powyżej 30 komputer pokazuje wyższe zużycie paliwa na wolnych obrotach tj. 0,6 l/h, a przy niższych tak jak zawsze było 0,4 l/h. Jak to się ma u innych? Zaznaczam, żę wyłączone są wszystkie odbiorniki prądu.sebol Octavia TDI/ALH
-
-
Re: Pobór paliwa na wolnych obrotach.
Zamieszczone przez sebolWitam !!!
Ostatnio zauważyłem, że przy temp. powietrza powyżej 30 komputer pokazuje wyższe zużycie paliwa na wolnych obrotach tj. 0,6 l/h, a przy niższych tak jak zawsze było 0,4 l/h. Jak to się ma u innych? Zaznaczam, żę wyłączone są wszystkie odbiorniki prądu.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez życzliwyU mnie 0,6 (0,7 przez moment rano przy pierwszym odpaleniu). Z klimą przy 30 stopniach pali przy włączeniu 1,1 i schodzi po chwili do 0,9."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaZamieszczone przez życzliwyU mnie 0,6 (0,7 przez moment rano przy pierwszym odpaleniu). Z klimą przy 30 stopniach pali przy włączeniu 1,1 i schodzi po chwili do 0,9.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
hmmm...tak sie wlasnie zastanowilem. Jesli komputer pokazuje spalanie chwilowe powiedzmy 6l na 100km to jak moze wskazywac 0,6l gdy samochod nie jedzie? Skala mu sie nagle zmienila i zaczal liczyc litry na godziny?
Taki dylemat.
Pamietam, ze u mnie w starym Reno komputer przestawal liczyc jak samochod sie zatrzymywal.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pooh2005hmmm...tak sie wlasnie zastanowilem. Jesli komputer pokazuje spalanie chwilowe powiedzmy 6l na 100km to jak moze wskazywac 0,6l gdy samochod nie jedzie? Skala mu sie nagle zmienila i zaczal liczyc litry na godziny?
PozdrawiamJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWZTCW to przy VP, przy PD jest chyba wyzej... :roll: przynajmniej u mnie i u Grzesia normalne wskazania to 0,8 - 0,9 bez klimy :roll:
Dla PDeka moze faktycznie jest wiecej..."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebolDzięki za sprawdzenie odczytów z kompa. Chodzi mi głównie o to dlaczego przy wyższych temeraturach otoczenia, ale przy takich samych warunkach samochodu ( tj. rozgrzany silnik, włączone lub wyłączone urządzenia obciążające silnik) silnik pobiera więcej paliwa.
Taka luzna teoria."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
U mnie również zazwyczaj 0,5. Jeśli jeśli jest dmuchawa lub dmuchawa i światła to 0,6 a jeśli same światła to skacze 0,5 - 0,6. Nigdy po jezdzie lub w trakcie na postoju nie mam więcej niż 0,6. Rano jak odpale mam 0,9 i powoli sobie spada ..OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
Komentarz