Yarek sam popatrz jak potraktowales argumenty Mastersa.... w ogole Cie one nie obchodzily... widac sam nei podchodzisz powaznie do innych, to jak chcesz zeby ktos podchodzil powaznie do Ciebie ?
"Chrup" !
Zwiń
X
-
"Chrup" !
Zauważyłem, że rano, po odpaleniu i rozpoczęciu jazdy, daje się słyszeć pojedyńcze "chrup". Nie wiem czy to z silnika, czy z innej części. Tylko raz. Po dłuższym postoju również - po kilkudziesięciu metrach ciche "chrup" i koniec. Co to może być ? Jakaś automatyka ? Silnik ALH.O1 TMBDG
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA nie jest tak, ze wieczorem zostawiasz auto na zaciagnietym hamulc recznymi rano jak przychodzisz to okladziny potrafia sie przylepic i dopiero po ruszeni puszczaja.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: "Chrup" !
Zamieszczone przez życzliwyZauważyłem, że rano, po odpaleniu i rozpoczęciu jazdy, daje się słyszeć pojedyńcze "chrup". Nie wiem czy to z silnika, czy z innej części. Tylko raz. Po dłuższym postoju również - po kilkudziesięciu metrach ciche "chrup" i koniec. Co to może być ? Jakaś automatyka ? Silnik ALH.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez życzliwyZauważyłem, że rano, po odpaleniu i rozpoczęciu jazdy, daje się słyszeć pojedyńcze "chrup". Nie wiem czy to z silnika, czy z innej części. Tylko raz. Po dłuższym postoju również - po kilkudziesięciu metrach ciche "chrup" i koniec. Co to może być ? Jakaś automatyka ? Silnik ALH....
O1 ASV & O2 RS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaA u mnie nie ma zadnego "chrup", ale za to jest "psss... pssss..."
A tak na poważnie życzliwy, pantol i kbaran wytłumaczli sprawę, w uzupełnieniu cytuję naszą instrukcję: po osiągnięciu zawrotnej prędkości ok 20km/h następuje samokontrola układu ABS; może być wtedy słyszalna przez ok. 1 sek praca pompy hydroagregatu; koniec cytatu. Tyle wiem co zjem (czasami)
i pozdrawiamaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kbaranWydaje mi się że to po prostu po przekroczeniu pewnej prędkości "uzbraja się" ABS. U mnie też tak jest tylko raz ciszej a raz troche głośniej. O ile się nie mylę to wyjaśnione jest to w instrukcji od samochodu.(Wyobraźcie sobie zajęcia z elektroniki pokładowej...hehehe)
O1 TMBDG
Komentarz
-
-
Gdzie te czasy, gdy na kursie na prawko uczyło się budowy silnika
a na powaznie to u mnie tez tak jest i teraz jestem juz spokojniejszy co to sie dzieje.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
Komentarz