Yarek sam popatrz jak potraktowales argumenty Mastersa.... w ogole Cie one nie obchodzily... widac sam nei podchodzisz powaznie do innych, to jak chcesz zeby ktos podchodzil powaznie do Ciebie ?
"Chrup" !
Zwiń
X
-
"Chrup" !
Zauważyłem, że rano, po odpaleniu i rozpoczęciu jazdy, daje się słyszeć pojedyńcze "chrup". Nie wiem czy to z silnika, czy z innej części. Tylko raz. Po dłuższym postoju również - po kilkudziesięciu metrach ciche "chrup" i koniec. Co to może być ? Jakaś automatyka ? Silnik ALH.O1 TMBDG
-
-
nie, u mnie jest to samo a ja nigdy nie zostawiam na ręcznym :roll: czytałem gdzieś kiedyś chyba na AK, że to coś z ABSem związane :roll:Zamieszczone przez MaicroftA nie jest tak, ze wieczorem zostawiasz auto na zaciagnietym hamulc recznymi rano jak przychodzisz to okladziny potrafia sie przylepic i dopiero po ruszeni puszczaja.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Re: "Chrup" !
To jest odgłos załączających się styczników i innej automatyki (np. ABS)Zamieszczone przez życzliwyZauważyłem, że rano, po odpaleniu i rozpoczęciu jazdy, daje się słyszeć pojedyńcze "chrup". Nie wiem czy to z silnika, czy z innej części. Tylko raz. Po dłuższym postoju również - po kilkudziesięciu metrach ciche "chrup" i koniec. Co to może być ? Jakaś automatyka ? Silnik ALH.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Wydaje mi się że to po prostu po przekroczeniu pewnej prędkości "uzbraja się" ABS. U mnie też tak jest tylko raz ciszej a raz troche głośniej. O ile się nie mylę to wyjaśnione jest to w instrukcji od samochodu.Zamieszczone przez życzliwyZauważyłem, że rano, po odpaleniu i rozpoczęciu jazdy, daje się słyszeć pojedyńcze "chrup". Nie wiem czy to z silnika, czy z innej części. Tylko raz. Po dłuższym postoju również - po kilkudziesięciu metrach ciche "chrup" i koniec. Co to może być ? Jakaś automatyka ? Silnik ALH....
O1 ASV & O2 RS
Komentarz
-
-
:idea: sadzę, że w kwestii odgłosu musimy polemizować Purchawa, u mnie jest "ziutpsss..." jeśli się nie mylę, a może i nawet "quipssziut".Zamieszczone przez PurchawaA u mnie nie ma zadnego "chrup", ale za to jest "psss... pssss..."
A tak na poważnie życzliwy, pantol i kbaran wytłumaczli sprawę, w uzupełnieniu cytuję naszą instrukcję: po osiągnięciu zawrotnej prędkości ok 20km/h następuje samokontrola układu ABS; może być wtedy słyszalna przez ok. 1 sek praca pompy hydroagregatu; koniec cytatu. Tyle wiem co zjem (czasami)
i pozdrawiamaczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
No tak...może czasami warto uważniej przeczytać tą "instrukcję". A swoją drogą, to chyba każda następna generacja samochodów ma coraz bardziej ogłupiającą książkę. Gdzie te czasy, gdy na kursie na prawko uczyło się budowy silnika ?Zamieszczone przez kbaranWydaje mi się że to po prostu po przekroczeniu pewnej prędkości "uzbraja się" ABS. U mnie też tak jest tylko raz ciszej a raz troche głośniej. O ile się nie mylę to wyjaśnione jest to w instrukcji od samochodu.
(Wyobraźcie sobie zajęcia z elektroniki pokładowej...hehehe)
O1 TMBDG
Komentarz
-
-
albo zeby uwazac na auta z tzw "wolnym kolem"Gdzie te czasy, gdy na kursie na prawko uczyło się budowy silnika
a na powaznie to u mnie tez tak jest i teraz jestem juz spokojniejszy co to sie dzieje.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
Komentarz