Tylko taki Passat bedzie kosztowal ze 140 tys, ale tak mozna wymieniac i dojdziemy do Maybacha 8)
Edition 100
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez QBAalbo Avensis, Mondeo i sporo można by tego wyszukać :lol: Ta cena to nie lekkie, ale DUUUŻE przegięcie :lol:
Z przykroscia to stwierdzam, ale jednak widze, ze Skoda podaza w zlym kierunku jesli chodzi o ceny OII.
Ten samochod jest naprawde fajny. Super sie prowadzi, ma dobre silniki diesla, itd, ale cena jest nie do przyjecia. Tym bardziej, ze prestiz tej marki jest nadal bliski zeru, a za to sie glownie placi (przeplaca) w cywilizowanym swiecie.
Wiec jesli dobrnelismy z cena Octavii prawie do ceny Passata, to ja wysiadam.
Osobiscie juz dawno wyleczylem sie z zakupu O2 kombi. Za taka kase mam sporo innych (imho duzo lepszych) pomyslow na zakup samochodu.
Tym bardziej, ze nie spieszy mi sie i spokojnie czekam na premiere.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez QBAalbo Avensis, Mondeo i sporo można by tego wyszukać :lol: Ta cena to nie lekkie, ale DUUUŻE przegięcie :lol:
Z przykroscia to stwierdzam, ale jednak widze, ze Skoda podaza w zlym kierunku jesli chodzi o ceny OII.
Ten samochod jest naprawde fajny. Super sie prowadzi, ma dobre silniki diesla, itd, ale cena jest nie do przyjecia. Tym bardziej, ze prestiz tej marki jest nadal bliski zeru, a za to sie glownie placi (przeplaca) w cywilizowanym swiecie.
Wiec jesli dobrnelismy z cena Octavii prawie do ceny Passata, to ja wysiadam.
Osobiscie juz dawno wyleczylem sie z zakupu O2 kombi. Za taka kase mam sporo innych (imho duzo lepszych) pomyslow na zakup samochodu.
Tym bardziej, ze nie spieszy mi sie i spokojnie czekam na premiere.
swoja droga nowe samochody sa duuuuuzo za drogie i co do tego nie ma chyba zadnych watpliwosci.
co do ceny E100 to nie wydaje mi sie zeby byla specjalnie wygorowana, bo ta moja zwykla nominalnie kosztowalaby okolo 106 czy 108 tys, wiec w sumie przy tej kwocie to niewielka roznica. inna sprawa, to ze ... patrz wyzej
pzdr!
swoja droga superb jest naprawde zajebisty, ale chyba jeszcze za powazny jak dla mnie, musze do niego dorosnac, moze bedzie nastepny...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
niech kazdy kupuje co chce, a wiekszosc tych stwierdzen typu "ten jest lepszy od tamtego" sa strasznie subiektywne i nie ma co tu dyskutowac.BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Emilniech kazdy kupuje co chce, a wiekszosc tych stwierdzen typu "ten jest lepszy od tamtego" sa strasznie subiektywne i nie ma co tu dyskutowac.
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
SuperB przejdzie face lifting bo w tej chwili wyglada nie obrazajac wlascicieli, jak ubogi krewny Octavi II i tyle. Po lifcie jego cena tez skoczy do gory i bedzie o jakies 10% wyzsza. I teraz dochodzi cos nowego relacja Octa II a SuperB jak dla mnie Octa, a tylko dlatego ze ma juz teraz nowoczesniejszy silnik 2.0TDi z lepszym automatem (wiem taka polityka VW zeby nie dac tego silnika juz teraz) a wiele osob kupilo wlasnie dlatego SuperBa.
Co do nowego Passata faktycznie fura godna zastanowienia, bo wieksza i wogole, ale nie kazdy chce az tak duze auto.
W kwestii innych marek nie wypowiadam sie, bo nie mam pojecia jak tam wyglada sytacja. Toyota ma diesla ktory powinien zloic inzynierow VW i tyle, ale czas pokaze czy tak sie stanie :twisted:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftToyota ma diesla ktory powinien zloic inzynierow VW i tyle, ale czas pokaze czy tak sie stanie :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Co do nowego Passata faktycznie fura godna zastanowienia, bo wieksza i wogole, ale nie kazdy chce az tak duze auto.
Co do avensis... mój ojciec sie uparł, że po tej octavii kupi sobie Avensis combi (czy jak to tam jest w toyocie), tylko,że chce uzywanego a kupic diesla w combi to trzeba sie liczyc, że on rocznie z 50tyś prześmiga,chyba,że ktoś zrobi `po swojemu :hehe ` przebieg i bedzie wtedy :terefere i :klnie: a na końcu bo wyjdzie,że jednak on przejechał `troszke` wiecej niż na liczniku...
a wg mnie to
a tak sumując całą dyskuję -
Żeby każdy miał taki problem - co kupić za 100tyś... Ludzie poldasami sie tłuką a my dumamy.. a może avensis, a może passat, może jednak octavia... :smokedevil
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rentierchłodzenie schowków jest też w zwykłym Elegance
tego z 2003 roku tez? mam akurat elegance i chyba nie ma choc reki nie dam se uciac bo tu co niektorzy karmia nimi swoje zwierzaki :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTak jest z kazda klasa samochodow. Za 75 tys zl mozna kupic nowe Polo 1.9TDi 130 lub Fabie RS a tyle samo kosztuje juz Golf/Octavia a to klasa wyzej.
Ale w tym przypadku chodzi Superba Platinum!!! Ze skorami, xenonami i innymi bajerami. Dodatkowo o nominalnie prawie tej samej mocy i prawie tych samych katalogowych osiagach.
Szkoda ma racje, ze wybor auta jest zalezny od wlasnych priorytetow, ale obiektywnie rzecz biorac cena O2 jest za wysoka. Uwazam, ze to auto bedzie mocno tracic na wartosci w kolejnych latach. To tak jak z wypasionymi francuzami, ktore leca w dol po 50% w 3 lata - moge sie mylic, ale intuicja tak mi podpowiada.
A nowy Superb nie bedzie drozszy, bo wtedy stalby sie drozszy od Passata. Mysle, ze do tego nie dojdzie, chyba, ze komus w Skodzie sie sufit na glowe zwalil.TDI 205PS
Komentarz
-
-
zdaje sie, że te wyposażenie `limitowane` jest różna w każdym kraju :czytaj http://www.skoda.com/ -poszukajcie sobie :P na www.skoda.de wcale nie widzialem nic o tych wersjach tam samo na stronie szwedów... dziwne... no chyba,że jestem ślepy i nie widzialem... a teraz jestem na stronie brytyjczyków i też nic nie widze.. czyżby to była akcja tylko dla nas? Czyżby w powszechnym uznaniu lubimy` promocje` ?? :zlo:
[ Dodano: Sro 20 Lip, 05 18:13 ]
http://www.skoda.co.uk/skoda3g/conte...equipment.aspx wersja sport?? L&K ??? hmmm :roll: kurna mać, na każdej stronie co innego a ten sam samochód... ehh
[ Dodano: Sro 20 Lip, 05 18:17 ]
o nowych wersjach OII napisałem w : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=24639#24639 - tak zeby tu już nie zjeżdżać z tematu
[ Dodano: Sro 20 Lip, 05 18:58 ]
guzik, jednak w Niemczech jest Edition 100 ale tam nie ma takiego nacisku na reklame jak u nas...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruS...ale obiektywnie rzecz biorac cena O2 jest za wysoka.
Zamieszczone przez MiKruSA nowy Superb nie bedzie drozszy, bo wtedy stalby sie drozszy od Passata. Mysle, ze do tego nie dojdzie, chyba, ze komus w Skodzie sie sufit na glowe zwalil.
lubie ten marketingowy bulszit
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaim wszystkim juz sie tam chyba maksymalnie popieprzylo w VAG, mi sie wydaje, ze beda chcieli pozycjonowac VW zdecydowanie wyzej niz dotychczas, czyli wskoczy na miejsce audi, no bo audi juz cala geba dociagnelo do MB i BMW. zmienili profil seata kierujac wizerunek na zdecydowanie sportowy, zeby przynajmniej on nie bruzdzil na rynku, a skoda mysle ze z czasem moze zajac dotychczasowe miejscer VW. no ale takie procesy trwaja.
VAG zaczyna sie coraz bardziej cenic ale zauwaz, ze nowy Passat jest tanszy od starego i uwazam, ze w chwili obecnej jest to jedna z najlepszych ofert w klasie sredniej.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSZamieszczone przez szkodaim wszystkim juz sie tam chyba maksymalnie popieprzylo w VAG, mi sie wydaje, ze beda chcieli pozycjonowac VW zdecydowanie wyzej niz dotychczas, czyli wskoczy na miejsce audi, no bo audi juz cala geba dociagnelo do MB i BMW. zmienili profil seata kierujac wizerunek na zdecydowanie sportowy, zeby przynajmniej on nie bruzdzil na rynku, a skoda mysle ze z czasem moze zajac dotychczasowe miejscer VW. no ale takie procesy trwaja.
VAG zaczyna sie coraz bardziej cenic ale zauwaz, ze nowy Passat jest tanszy od starego i uwazam, ze w chwili obecnej jest to jedna z najlepszych ofert w klasie sredniej.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSVAG zaczyna sie coraz bardziej cenic ale zauwaz, ze nowy Passat jest tanszy od starego i uwazam, ze w chwili obecnej jest to jedna z najlepszych ofert w klasie sredniej.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
bardzo fajna skora w tej E100... wreszcie poszli w skodzie po rozum do glowy i mozna kupic jasna skore z czarnymi dywanami i wykladzina! to jest ok.
jak ja zamawialem to niestety kremwa skora byla tylko z kremowa wykladzina co jest jakims nieporozumieniem dla mnie bo ja auto uzywam na tyle intensywnie ze nie da razy tego utrzymac w porzadku :-(
dlaatego u mnie skonczylo sie na czarnej skorze... jednak ta a E100 bardziej mi sie widzi ;-)
brawo w konu dla skody za prakryczne polaczenie jasnej skory i czarnej wykladziny kA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
wybralem zwykła skrzynkę .. chyba z przyzwyczajenia, a po lekturze paru for dotarlo do mnie ze wirusowanie TDI z DSG moze byc problemem a ja bym był chory gdybym predzej czy pozniej w chipie nie pogrzebał
[ Dodano: Sro 17 Sie, 05 12:16 ]
pare fotek setki http://aebergon.club.fr/Skoda/page_S...ion_100_05.htm
Komentarz
-
Komentarz