Octavia - wersja tourist, camping, autobahn

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Potem obnizyli ceny rozmow przez komorki :twisted:
    Spritmonitor.de

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

nie ten ośrodek nie miał poza sezonem recepcionisty a portier nie umiał mi powiedziec co i za ile :szeroki_usmiech o tak se pojechałem

Komentarz

• kbaran
        Drive
        • 2005
        • 58
        • Octavia II combi (1Z5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Warszawa<-> szeroko pojęta Hiszpania przez Francję i Andorrę k . W sumie 9500 km w 3 tygodnie, z czego 2700 km to powrót Madryt->Warszawa non-stop. Bez żadnych problemów ze strony samochodu, a jedynie te spowodowane moją głupotą :x :? bo w szczerym polu w Hiszpanii zafundowałem mu rozbicie miski olejowej :cry: , którą musiałem wymienić w Hiszpanii. Po prostu wypadłem sobie z drogi ops: . Nie polecam tego typu przygód ale to już inna opowieść... ktora znajdzie mam nadzieję juz wktrótce swój finał u ubezpieczyciela.
        ...
        O1 ASV & O2 RS

Komentarz

• pantol
          Elegance
          • 2004
          • 754

Zamieszczone przez kbaran
          . Nie polecam tego typu przygód ale to już inna opowieść... ktora znajdzie mam nadzieję juz wktrótce swój finał u ubezpieczyciela.
          No - znajomemu we Włoszech padła turbina w Lagunie - serwis zaśpiewał ........
          .... 5 tys eur za naprawę Takie są "luksusowe" te Laguny :diabelski_usmiech

[ Dodano: Pon 22 Sie, 05 18:01 ]
          Zamieszczone przez Martinez
          1600 km z Pisy do Wawy co prawdą nie Octą ale LANOS'em . Trasa zrobiona z marszu z małą przerwą na zwiedzanie Wenecji.
          No to miałeś szczęście. Ja w tym roku z Viareggio (niedaleko Pisy) do granicy z Austrią jechałem cały dzień (sobota). W sumie to nie jechałem tylko stałem w 250km korku. Nie wiem dlaczego powstają te korki, bo nie było żadnych sensownych przyczyn - moąe za wyjątkiem dużej ilości samochodów
          Jarek "Vinci"

Komentarz

Zamieszczone przez kbaran
            Warszawa<-> szeroko pojęta Hiszpania przez Francję i Andorrę k . W sumie 9500 km w 3 tygodnie, z czego 2700 km to powrót Madryt->Warszawa non-stop. Bez żadnych problemów ze strony samochodu, a jedynie te spowodowane moją głupotą :x :? bo w szczerym polu w Hiszpanii zafundowałem mu rozbicie miski olejowej :cry: , którą musiałem wymienić w Hiszpanii. Po prostu wypadłem sobie z drogi ops: . Nie polecam tego typu przygód ale to już inna opowieść... ktora znajdzie mam nadzieję juz wktrótce swój finał u ubezpieczyciela.
            ile kosztowala cie ta przyjemnosc i jak dlugo trwala naprawa?

Komentarz

• kbaran
              Drive
              • 2005
              • 58
              • Octavia II combi (1Z5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CEGA 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez danielpoz
              ile kosztowala cie ta przyjemnosc i jak dlugo trwala naprawa?
              Laweta 150 EUR, miska+olej+czujnik do miski+ poskładanie co się dało i powyrzucanie wszystkiego co się poskładac nie dało (tak tylko żeby samochów dojechał do Polski)- 239 EUR + hostel w Saragossie 35 EUR. Naprawa trwała 4 godzinki, ale niestety dostariliśmy do warszatatu na 20 minut przed jego zamknięciem, więc trzeba było czekac do następnego dnia. Co ciekawe tam ASO jest wspólne dla całej grupy VW a poza tym w odróżnieniu o dnaszego ASO nie mają człowieka głęboko w d... tylko starają mu się pomóc.
              Z ciekawostek to byli bardzo zdziwieni, że w Polsce obowiązują stałe okresy między przeglądami. U nich okresy są zmienne tak więc po raz pierwszy (i pewnie ostatni) moja Octavka jest zalana olejem o specyfikacji odpoweidniej dla dla serwisu Longlife
              . NIe wiem ile w Polsce kosztowałaby mnie wymiana miski+ oleju, ale podejrzewam że niewiele mniej a być może więcej. Ot taka sobie pouczająca przygoda.

A poza miską do wymiany chłodnice, pas przedni, zderzak, osłony pod silnikiem. Dodatkowo parę rys w zabezpieczeniu antykorozyjnym podwozia. Takie tam drobiazgi...
              Samochód jest sobie właśnie rozbebeszony w ASO i czeka na kosztorys do ubezpieczyciela.
              ...
              O1 ASV & O2 RS

Komentarz

Pracuję...