ładna przydały by się jeszcze xenony, ładniej by się prezentowała i dopieścił bym silnik, żeby nie było widać spawów itp.
sam u siebie teraz zbieram fundusze na wycieczkę do Rogala, ale skoro u Ciebie taki ładny wynik wyszedł po samych dolotach na seryjnej turbinie i kolektorze to ciekawe co u mnie będzie się działo po programie :twisted:
Wiedziałem że o czymś zapomniałem to wszystko na wtryskach 216 i turbo hybryda z wirnikiem od arla ops: mody były robione w marcu wiec wypadło z głowy :P
Zamieszczone przez jama89
ładna zwlaszcza na Marka felgach :diabelski_usmiech :P
faktycznie brak tylko xenonow
daj jeszcze zdjecia wnetrza
xeny może w przyszłości będą :P
Zamieszczone przez Maru 123
Przemek345, a jak sprzęgło przy tej mocy?
daje rade, max moment jest dość późno wiec jak do tej pory nic się nie dzieje
Witam wszystkich forumowiczów
prawdopodobnie (czekam jeszecze na rejestracje) odbieramy O2 w wersji kombii elegance z silnikiem 1.8 Tsi.
Jestem ciekaw jak ten samochód będzie się zachowywał na drodze. Przyznam że do tej pory jeżdzę O1 z silnikiem 1.9 tdi (90 km) i prawie dwókrotna różnica w mocy jak będzie w 1.8 jest bardzo zachęcająca.
Chętnie podzielę się moimi spostrzeżeniami na temat pracy jak i właściwości jezdnych samochodu.
Jak do tej pory jeździełm nowym Superbem z tym silnikiem i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Superb to auto dużo dłuzsze i wieskze od O II a co za tym idzie takze cięższe, a 1.8 TSI bardzo dobrze sobbie znim radzi. Auto bardzo dobrze przyspiesza, jest elestyczne nawet na 6-tym biegu. dla mnie ten silnik to strzał w 10-tke
Myslę, że w O II będzie jeszcze lepiej
1,8 jest swietny, w ogóle nadciąga ofensywa benzinerów.
[ Dodano: Nie 05 Paź, 08 21:37 ]
Superb nie jest wbrew pozorom taki cięzki, wersja Ambition z 1,8 TSI raptem 150kg cięższa od mojej BXE :idea:
diesel waży swoje.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
JESTEM SZCZęśLIWYM POSIADACZEM 1,8tsi od 3 tygodni. Silnik rewelacyjny. Auto wyprzedza jak pocisk i to bez znaczenia na jakim biegu. Miło jest popatrzeć na wielkie, zdziwione oczy innych kierowców...
Spalanie też przyzwoite. Na trasie 600 km. spalił średnio 7 litrów na setkę przy średniej prędkości 89km/h. Miejscami było 160km/h, a w niektórych momentach korki czyli typowa polska droga.
pOZDR
JESTEM SZCZęśLIWYM POSIADACZEM 1,8tsi od 3 tygodni. Silnik rewelacyjny. Auto wyprzedza jak pocisk i to bez znaczenia na jakim biegu.
Witajcie
Podpisuję się pod tym obiema łapkami.
Trochę martwi mnie jedynie spalanie na krótkiej trasie do pracy (3km) 12/100 No ale tu nic się nie zrobi na zimnym ssie dużo i tyle. Druga sprawa to szum powietrza - no ale z tym powalczę.
Gdyby koś chciał to mogę przewieść na testa.
pozdrawiam
nowy nabytek klubowy z Kędzierzyna-Koźla
też Bartosz
napewno nie bedzie oszczednie.. moj kolega kupil A3 z tym silnikiem, ma dosc ciezka noge ,spalenie po miescie 15-16 l wiec calkiem milo :? .. namawialem go na 2.0 tdi 170Km nie chcial, teraz troszke zaluje.. mimo ze ma kase to tankowanie go troszke zaczyna bolec... :? ale fakt auto jezdzi naprawde przyzwoicie jak na "tylko" 160Km, moim zdaniem lepiej niz zchipowana prawie 200 konna RS z tdi ktora ostatnio jezdzilem, moze to odczucie spowodowane jest tym ze benzyna kreci sie bardzo wsoko.. na kresce nie stawalismy. ciekawy jestem jakby wypadlo takie porownanie :?: ktos juz robil taka probe?
Bo MIASTO to bardzo malo konkretne okreslenie. Mozna superekonomicznum autkiem stac w korkach i miec spalanie 15 i wiecej. Dlatego do porownania trzeba uzywac tylko i wylacznie cyklu mieszanego. Zreszta w takim cyklu jest 80 % moich przebiegow. No ale zobaczymy jak to bedzie.
Tak tylko ze wtedy nie mozna powiedziec za auto pali duzo tylko napisac ze pali tyle i tyle w miescie. Zreszta czy pali duzo czy malo bede wiedzial juz wkrotce porownujac z autem obecnym bo jezdze na takich samych trasach od lat.
twin - skoro 80% Twoich przebiegow bedzie w cyklu mieszanym to możesz byc tym szczęściażem ktoremu 1,8 TSI będzie spalał mało. Pod warunkiem oczywiście że będziesz go umiarkowanie traktował. Ja swoim zrobilem już ciut ponad 2 000 przez 3 tygodnie i zauważam że jest duża róznica w jeździe miejskiej, długodystansowej "lekkiej" i długodystansowej z cięzsza nogą. Tak jak napisalem wcześniej - kupilem ten samochód z pelna świadomościa jego osiągow i spalania i jestem w pełni z niego zadowolony. To jest naprawde rewelacyjne autko!
Taka wlasnie mam nadzieje ze to byl optymalny wybor dla mnie.
to bedzie taka zabaweczka z 2 trybami jazdy i jestem swiadomy ze w trybie odjazdu bedzie swoje palil
PS
Skoro masz auto z takim silnikem moze powiesz mi kiedy tam jest pierwszy przeglad wg ksiazki ?
ja mam ustawiony na QG1 - czyli jak samochodzik sam się upomni :-)
tak jak szkoda napisał, nowe chyba wszystkie lub w zdecydowanej większości tak mają. moi znajomi też tak trafili
Komentarz