Dzięki za ciekawą wypowiedź, tylko byłbym wdzięczny za objaśnienie do tego co powyżej wkleiłem bo tuman ze mnie techniczny i tylko się domyślam jak zinterpretować ten wykres.
Nie wiem np. który kolor to Ty; w zasadzie poza tym że wykres przedstawia zależność mocy od obrotów (i też nie wiem czy dobrze nazywam to co wydaje mi się że wiem) to nie wiele z tego kumam.
Objaśnisz?
:shock:
Pozdro
Czerwona kreska to wykres mocy w zależności od obrotów silnika (skala po prawej), niebieski zaś momentu obrotowego w zależności od obrotów (skala po lewej) - widać, że moment obrotowy bliski maksymalnemu pojawia się przy ok. 2000 obr i utrzymuje do ok. 4600 obr, czyli w b. szerokim zakresie (co nie powinno być zaskoczeniem, bo tak być powinno według zapewnień producenta). W praktyce oznacza dużą elastyczność silnika. Na górze, nad wykresem są podane maksymalne osiągnięte wartości mocy i momentu oraz przy jakich obrotach zostały osiągnięte. Zaskoczenie wynika z faktu, że silnik osiąga o 23 KM więcej mocy i o 29 Nm momentu więcej, niż podaje producent. To tyle, więcej się nie mądrzę, bo fachowcem też nie jestem.
Pozdrawiam.
ja zrobiłem pomiary na sojej skodzince 1,4 TSI i wyszlo tak:
60-100 km/h - 5,8 s (3 bieg)
60-100 km/h - 7,8(4 bieg)
80-120 km/h - 6,0 s (3 bieg)
80-120 km/h - 8,5 s (4 bieg)
80-120 km/h - 11,0 s(5 bieg)
80-120 km/h - 13,00 s (6 bieg)
Jak porównac z 1,8 tsi nie jest to to jakas miazdząca różnica do większego modelu. Nadmieniam, że auto ma 3 mies. i 15 tys km, z tego 10 tys. przejechane po autostradach w niemczech z pełną "parą".
ale zeby to mialo rece i nogi przydałoby sie w miare rownych warunkach to zrobic, a nie jeden zmierzyl bedac sam na pokladzie, inny w 2 osoby i bagaz (nie widze wogole sensu takiego pomiaru) itd... Napiszcie czy jechaliscie sami czy z jedna osoba, i jak mierzyliscie. Najlepiej by bylo wrzucic filmik
ale zeby to mialo rece i nogi przydałoby sie w miare rownych warunkach to zrobic, a nie jeden zmierzyl bedac sam na pokladzie, inny w 2 osoby i bagaz (nie widze wogole sensu takiego pomiaru) itd... Napiszcie czy jechaliscie sami czy z jedna osoba, i jak mierzyliscie. Najlepiej by bylo wrzucic filmik
za duża napinka jak na takie domorosłe pomiary
wydaje mi się też, że jak ktoś chciał pomierzyć czasy, to raczej nie jechał z kompletem pasażerów i pełnym bagażnikiem pod górę
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Jak Wy mierzycie te czasy wszystkie.. po prostu stoper w ręku i patrzymy na licznik??. Tak to i ja sobie kiedyś próbowałem mierzyć i za każdym razem inny wynik + - nawet do 0.5s... więc takie pomiary raczej są kiepskie
Dokładnie tak :P Błąd samego pomiary czasu jest rzędu kilku dziesiątych sek, do tego dochodzi błąd wskazań licznika, różnice w ogumieniu (opony o tym samym rozmiarze mogą nieznacznie różnić się średnicą, choćby w zależności od zużycia bieżnika). Pomiary są dla zabawy i orientacyjnego porównania aut między sobą. Żadne poważne testy :wink:
Pomiary są dla zabawy i orientacyjnego porównania aut między sobą. Żadne poważne testy
dokładnie tak
a jak ktoś ma sraczkę to staje na kresce i od razu ma poważny oraz miarodajny test mozliwości samochodu i swoich umiejętności :szeroki_usmiech
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz