Zamieszczone przez Piotr_T
Testowanie 1.8 tsi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MackoA co do trzymania się tych wytycznych producenta to cofam to co powiedziałem - w Książce jest napisane, że filtr powietrza po 90 kkm - wymienie po 28-30 kkm podobnie jak filtr przeciwpyłkowy, który zalecają wymienić po 60 kkm / 2 lata :P
[ Dodano: Sro 15 Paź, 08 10:14 ]
Zamieszczone przez Piotr_TZamieszczone przez szkodaod początku rozmawiamy tu o O2 :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
I znow 10 stron o wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanocnymi lub w druga strone :lol:
twin, Musisz zrobic wiecej km. 100 czy tam 200km to za malo
Co do zmiennego okresu serwisowego badzmy realni i napiszmy ze komputer wyliczy zmiane oleju miedzy 10 a 30kkmTam moga wyskoczyc skrajne wartosci.
Komentarz
-
-
Kolejny dzien, kolejne testy
Witam wszystkich,
kilka drobnych uwag na temat samochodu;
spalanie; w miescie w duzym korku nie dalo mi sie zejsc ponizej 9l/100....
jutro bede miał możliwość sprawdzenia samochodu w trasie, zobaczymy
W porównaniu do OI wspomaganie duzo mocniej dziala. Jak czasami przesiadam sie do mojej "starej" do mam wrazenie jakby nie bylo wspomagania
Troche denerwuje mnie dzialanie parktroniku (w tej wersji mam z przodu i z tylu) a rysunek jest wyswietlany na ekranie radia, jest on dokladny ale nie jestem przyzwyczajony do ciaglego piszczenia
Ciekawostką moze byc to że czasami po jezdzie i wylaczeniu silnika (oczywiscie po wczesniejszym odczekaniu czasu na ostudzenie turbiny) włącza się na dosyć długo wiatrak, który pracuje dosyć głośno.
T
Komentarz
-
-
Re: Kolejny dzien, kolejne testy
Zamieszczone przez sheepW porównaniu do OI wspomaganie duzo mocniej dziala. Jak czasami przesiadam sie do mojej "starej" do mam wrazenie jakby nie bylo wspomagania
F1 kręci się kierownicą jednym palcem, nawet w miejscu, O1 lekko, ale mało komfortowo w porównaniu do Fabii, czyli do O2 na pewno też.
Komentarz
-
-
szkoda
zrobilem testa w moim auciepokazalo:
services in 24300 km a to drugi to 641czy wynika z tego ze mam zalany lepszy olej i przeglad mam zrobic przy 24300 km lub za 641 dni ??
bo jak odbieralem autko to pan w serwisie powiedzial ze mam wymiane oleju za 15 tys 8)Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sheepw miescie w duzym korku nie dalo mi sie zejsc ponizej 9l/100
Zamieszczone przez liroyekbo jak odbieralem autko to pan w serwisie powiedzial ze mam wymiane oleju za 15 tysProponuję zobaczyć co Ci wpisali do książki serwisowej, jak masz że za 15000 to pojechać do nich i zrobić im borutę
Komentarz
-
-
Salvatore
czyli gdyby byl zwykly olej to by pisalo 15 tys km ??
gdzie to w ksiazce znajde ??
na naklejce w drzwiach chyba pisala ze mam olej long lifeScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
twin
nie wiemale wtedy chyba by pisala services to 24300
ale psrawdze
jezdzac powinno spadac
Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
Panowie..komputer odlicza w dol i pokaze przy 1500km service,a potem dalej do zera
i pokaze service now.
ps. A tak przy okazji takie pierdoly sa opisane w instrukcji..wystarczy przeczytac.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sheepkilka drobnych uwag na temat samochodu;
spalanie; w miescie w duzym korku nie dalo mi sie zejsc ponizej 9l/100....
jutro bede miał możliwość sprawdzenia samochodu w trasie, zobaczymy
jezdze tym autem juz prawie od roku w zasadzie tylko warszawa i takie anomalia jak minimum 9l/100 to abstrakcja
jak jest duzy korek to te pudlo spali duzo - przynajmniej 12-14 na odcinku 10km
za to po miescie jak sie juz jedzie mozna i zejsc i do 7-8 ale nozke trzeba miec lekka
na trasie jest zdecydowanie lepiej
pozdr
Komentarz
-
-
twin
jakies 5800 kmz tego ponad 2 tys na LPG
Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez twin24300 plus 5800 czyli przeglad przy przebiegu 30100 km
Popatrz pare postow wyzej :roll: i przestan pisac te farmazony.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft
Ale po co ma sie to krecic jednym palcem?? Nie rozumiem tego, to nie Punto :diabelski_usmiech
jak dla mnie za mocne wspomaganie wcale nie jest fajne, raz, że przeszkadza na trasie, a dwa..., że grozi atrofią mieśni :lol:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
Komentarz