ja wieloma autami i na wielu oponach śmigałem - na zime wybieram UGT7 na lato CPC2 z indekasmi do 210 i 240km/h za tą kase SUPER, smigałem też na jakiś ,,tanich'' w podobnych warunkach i sa gorsze - głośniejsze a trzymanie boczne - słabe - ale ja jeżdze czasmi w ciężkich warunkach i szybko - jak ktos po mieście śmiga czasmi gdzieś wyjedzie za metropolie i szybcieś śmignie - ,,tanie'' wystarczą...wszystko zalezy od potrzeb ...
Najgorsze i najlepsze zimówki
Zwiń
X
-
Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
-
-
lukas_ig, ja nigdy dotąd nie narzekałem na Dębicęw poprzednich autach (Cinquecento, Felicja, Fabia), ale w ubiegłym roku nie było jakiejś specjalnej zimy, a mimo to często miałem wrażenie, że w OII te opony to stanowczo za mało. I nie mam tu na myśli hałasu tylko trzymanie na zakrętach. Przy wjeździe na na obwodnicę Krakowa na ślimaku zawsze miałem wrażenie, że mi tyłek ucieka. To samo na niektórych zakrętach. I nie chodzi mi tu o żadne licytowanie. Za kilka tygodni będę miał okazję sprawdzić czy na UG7+ jest lepiej.
Komentarz
-
-
maxpaynemm
a gdzie zamawiales i ile placiles ??Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liroyekmaxpaynemm
a gdzie zamawiales i ile placiles ??
Realizacja błyskawiczna>>> polecam
[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 10:02 ]
Ps. Ale widzę że są już na wyczerpaniu - widać sporo osób już się na nie szarpneło
Komentarz
-
-
szkoda ze moj rozmiar jest troche drozszy
- w sumie to ta sama cena co ja placilemScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
generalnie to żadna róznica w cenie 20 zł na oponie , doliczacie montaż i wychodzi tyle samo jak nie drożej , chodzi mi o rozmiar 195/65/15 ug7 , a tak wulkanizator , taki jak ja na przykład , nie zarabia prawie nic , internetowy sklep też niewiele ale on robi obrót... . to źle się dzieje ze nie daje się zarobić ludziom na lokalnych waszych rynkach... . pisze tak nie tylko dlatego że sam mam zakład... ,ale jak tak czytam te posty to widzę ze wszyscy kupują w internecie nawet bez sprwadzenia cen w serwisach waszych najbliższych ,a te zaczynają być naprawdę mocno zbliżone , szczególnie przy tańszych oponach , takich do 200zł . to jest taki pęd do jakby nowoczesności czy co ?, jestem gość bo kupuję w internecie? sam nie wiem jak to wyjaśnić .oczywiście nie chciałem nikogo urazić. sam osobiście nie kupuję prawie nic w internecie , wolę dać zarobić panu ze sklepu obok ,nawet jeżeli wydam 20 zł więcej. sklepy internetowe często są nie w polskich rękach , kasa płynie sobie gdzieś . nie mam zamiaru nikogo pouczać , ale naprawdę czasami przemyśleć takie zakupy , porównać ceny... ,nie sądzę żeby nie było Was stać na zapłaceniu 50 zł więcej na komplecie opon na przykład i kupnie ich w serwisie... . jeden z kolegów kupił ug7 z róznicą 80 z na komplecie , a gdzie montaż? o gwarancji nie wspominam.. .
i nie chodzi mi tylko o wulkanizatorów, chodzi mi o wszystkich rzemieślników którzy mają czasami coraz więcej problemów żeby utrzymać swoję interesy... . a gdy konkuencja będzie coraz mniejsza wtedy ceny muszą być coraz wyższe , szczególnie za usługi.
no nic , pogadałem sobie.... , pewnie niewiele to da niestety...O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwale jak tak czytam te posty to widzę ze wszyscy kupują w internecie nawet bez sprwadzenia cen w serwisach waszych najbliższych ,
Czasem lokalne serwisy mają swoje oferty w necie. To trochę ułatwia poszukiwania. Poza tym można też tradycyjnie używać ksiązki telefonicznej i telefonuSkoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwshado, tak jak pisałem wcześniej , u mnie 215 z montażem na przykład...
Komentarz
-
-
Salvatore, T-do 190km/h, H-do 210km/h
jeśli latasz na zimówkach z takimi prędkościami to poleca H a nawet V(do 240) ale to już BXE to trochę za mało
ja osobiście letnie mam V, zimowe H (co do zimy to przypadek, że mam H, po prostu takie były od ręki a sprzedawca dał cenę jak na T, to nie wymyślałem).
[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:53 ]
zresztą różnica w cenie jest prawie żadna, to chyba lepiej wziąć z większym indeksem :szeroki_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Ja w tym roku zakładam Pirelli SottoZero 2 w 205/55/16 H , nowość zobaczymy jak będzie się sprawować. Możliwe, że założę je w tym tygodniu dla sprawdzenia i rozłożenia lameli.MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #
Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto
# # # # # # # # # # #
Moja O2
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159
Komentarz
-
-
rezon, ja nie pisałem o sobie , pisałem ogólnie , choć i ja mam teraz poważne problemy z zakładem ale innej natury... . mi chodzi o ogólny problem jaki zaczyna sie z tego robić , poczytaj to co napisał ARobert , tu nie chodzi tylko o zakłady wulkanizacyjne ....
a ten rs z dsg jest z przymrużeniem oka jak widzisz... ,niema rs z dsg , przynajmniej do tej pory nie było :szeroki_usmiech , ja mam tapicerkę i program , no i dsg... :diabelski_usmiech
po co w H :?: żeby mieć jeszcze bardziej twardo na naszych dziurawych drogach :?:
sottozero sa dedykowane bardziej do tylnych napędów jak dobrze pamiętam ,maja homologacje mercedesa i być może bmw , o porsche nie wspominając , ale na pewno tragedii nie będzie choć słyszałem parę złych opinii o pierwszym modelu tej opony. zakładałem do paru merców i bmw te opony i Ci właściciele raczej nie narzekali .
mam nadzieje ze z tych ug7 będziecie zadowoleni za 10- 15 tyś km , ta opona bardzo lubi się wybijać a w O2 tylna oś wybija się dość szybko , w O1 zresztą też.
zdejmowałem już je z dużym bieżnikiem a ząb był na zębie , golf V , scenic , accord ,O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszekmw
to co bys polecil ??
ja juz co prawda zamowilem Ug7 ale i tak bede kupowal jeszcze jeden komplet do drugieo auta
205/55/16Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
liroyek, sam nie wiem , naprawdę , jest jakaś tendencja ostatnio do szybkiego niszczenia , wybijania się opon , czym lepsze tym więcej z nimi problemów... . jak już gdzieś pisałem opony są teraz konstruowane żeby wytrzymały 30 tyś km (wypowiedź prywatna jednego z przedstawicieli firm oponiarskich) i coś w tym jest chyba... . po 20 tyś opona zazwyczaj sie jak nie wybija , to się ściera , to coś innego... .
sam też mam problem z zimówkami na ten sezon , to tej pory zawsze był conti asymetryczny , w tym roku postawiłem na performanca - zobaczymy. zasada jest prosta - jak wybije asymetryka to i tak będzie o wiele ciszej jak na kierunkowej . ale to dotyczy w zasadzie tych co jeżdżą dużo i na trasie , w mieście nie słyszymy tak opon , jeżdzimy z mniejszymi prędkościami a przede wszystkim na krótkich odcinkach więc zanim hałas z opony zacznie nas wkur...to i tak już jesteśmy na miejscu :szeroki_usmiech . jest inna sprawa ze osób robiących duże przebiegi w zimie nie jest wcale tak wiele , większość z nas w zimie jeździ sporo mnij , tak więc i opony nie niszczą się tak szybko.
tak jak pisałem - sprawność z jaką opona radzi sobie na śniegu dla większości z nas powinna mieć raczej drugorzędne znaczenie /oprócz wszystkich tych którzy mieszkają w górach ,lub gdzieś daleko od głównej szosy , ewentualnie lubia na śniegu poszaleć/ , większe znaczenie w naszych warunkach klimatycznych powinna mieć trakcja na suchym na przykład , na wodzie... .
ale to tylko moje zdanie , to moje kryteria przy doborze opon .O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
leszekmw
troche bedzie OT
mam letnie hankooki - fabryczne - przejchane 6 tys km i przod zaczyna lysiec (na "kostkach" sa naciecia i niektorych juz nie widac, mozna to reklamowac ??Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwco do testów - są to zawsze testy nowiutkich opon , często zdarza się ze o
ug7 - bardzo wielu klientów je chwali , ale na O2 może ząbkować , ma takie tendencje...
[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 23:29 ]
Zamieszczone przez maxpaynemmPs. Panowie powiedzcie mi czy kupujecie oponki przez internet czy tylko u lokalnych oponiarzy?? Pytam bo różnica w cenie też jest znaczna. Macie jakieś doświadczenia??
1x motoricus
1x chyba orzeł z Olsztyna
[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 23:32 ]
Ja też się chyba zdecyduję na UG 7+,
z którego roku produkcji są te, które zamawiacie?
Komentarz
-
-
liroyek, napisz jaki model hankooka . możliwe ze nacięcia na co na przykład drugiej kostce są płytsze. od zewnątrz czy od wewnątrz? czy opona jest gładka ? niewybita ? to znaczy ze jak przejeżdżamy ręka po kostkach bieżnika to kostka gładko przechodzi w kostkę a nie każda jest na innej wysokości?
octavkatdi to jest właśnie ząbkowanie.
oczywiście sprawdzamy to po okręgu a nie w poprzek bieżnikaO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
Komentarz
-