Najgorsze i najlepsze zimówki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kmink
    L&K
    • 2007
    • 1360
    • Superb III (3V3)

ja wieloma autami i na wielu oponach śmigałem - na zime wybieram UGT7 na lato CPC2 z indekasmi do 210 i 240km/h za tą kase SUPER, smigałem też na jakiś ,,tanich'' w podobnych warunkach i sa gorsze - głośniejsze a trzymanie boczne - słabe - ale ja jeżdze czasmi w ciężkich warunkach i szybko - jak ktos po mieście śmiga czasmi gdzieś wyjedzie za metropolie i szybcieś śmignie - ,,tanie'' wystarczą...wszystko zalezy od potrzeb ...
    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

lukas_ig, ja nigdy dotąd nie narzekałem na Dębicęw poprzednich autach (Cinquecento, Felicja, Fabia), ale w ubiegłym roku nie było jakiejś specjalnej zimy, a mimo to często miałem wrażenie, że w OII te opony to stanowczo za mało. I nie mam tu na myśli hałasu tylko trzymanie na zakrętach. Przy wjeździe na na obwodnicę Krakowa na ślimaku zawsze miałem wrażenie, że mi tyłek ucieka. To samo na niektórych zakrętach. I nie chodzi mi tu o żadne licytowanie. Za kilka tygodni będę miał okazję sprawdzić czy na UG7+ jest lepiej.
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• maxpaynemm
        RS
        • 2008
        • 1764
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam!

Dotarły już do mnie zamówione UG7+ 8) Wszystkie 4 są z 1508 Made in Germany. Narazie wygladają ok a jak się będą sprawować dam znać jak tylko przyjdzie na nie pora
        Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• liroyek
          Rider
          • 2008
          • 620

maxpaynemm
          a gdzie zamawiales i ile placiles ??
          Scirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
          bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
          http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
          Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co

Komentarz

• maxpaynemm
            RS
            • 2008
            • 1764
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez liroyek
            maxpaynemm
            a gdzie zamawiales i ile placiles ??
            Tutaj >>> OPONKI

Realizacja błyskawiczna>>> polecam

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 10:02 ]
            Ps. Ale widzę że są już na wyczerpaniu - widać sporo osób już się na nie szarpneło
            Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• liroyek
              Rider
              • 2008
              • 620

szkoda ze moj rozmiar jest troche drozszy

- w sumie to ta sama cena co ja placilem

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

generalnie to żadna róznica w cenie 20 zł na oponie , doliczacie montaż i wychodzi tyle samo jak nie drożej , chodzi mi o rozmiar 195/65/15 ug7 , a tak wulkanizator , taki jak ja na przykład , nie zarabia prawie nic , internetowy sklep też niewiele ale on robi obrót... . to źle się dzieje ze nie daje się zarobić ludziom na lokalnych waszych rynkach... . pisze tak nie tylko dlatego że sam mam zakład... ,ale jak tak czytam te posty to widzę ze wszyscy kupują w internecie nawet bez sprwadzenia cen w serwisach waszych najbliższych ,a te zaczynają być naprawdę mocno zbliżone , szczególnie przy tańszych oponach , takich do 200zł . to jest taki pęd do jakby nowoczesności czy co ?, jestem gość bo kupuję w internecie? sam nie wiem jak to wyjaśnić .oczywiście nie chciałem nikogo urazić. sam osobiście nie kupuję prawie nic w internecie , wolę dać zarobić panu ze sklepu obok ,nawet jeżeli wydam 20 zł więcej. sklepy internetowe często są nie w polskich rękach , kasa płynie sobie gdzieś . nie mam zamiaru nikogo pouczać , ale naprawdę czasami przemyśleć takie zakupy , porównać ceny... ,nie sądzę żeby nie było Was stać na zapłaceniu 50 zł więcej na komplecie opon na przykład i kupnie ich w serwisie... . jeden z kolegów kupił ug7 z róznicą 80 z na komplecie , a gdzie montaż? o gwarancji nie wspominam.. .
                i nie chodzi mi tylko o wulkanizatorów, chodzi mi o wszystkich rzemieślników którzy mają czasami coraz więcej problemów żeby utrzymać swoję interesy... . a gdy konkuencja będzie coraz mniejsza wtedy ceny muszą być coraz wyższe , szczególnie za usługi.

no nic , pogadałem sobie.... , pewnie niewiele to da niestety...
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ultra Grip 7+ 195/65 R15 można kupić za 200 PLN w co najmniej 2 hurtowniach w Krakowie i na giełdzie samochodowej na Rybitwach.

Komentarz

• oculus
                    Ambiente
                    • 2008
                    • 228

Zamieszczone przez leszekmw
                    ale jak tak czytam te posty to widzę ze wszyscy kupują w internecie nawet bez sprwadzenia cen w serwisach waszych najbliższych ,
                    Ja najpierw sprawdzam ceny i opinię w necie, żeby zorientować sie w temacie. Potem robię objazd po miejscowych serwisach oponiarskich i kupuje na miejscu, nawet jesli jest parę złotych drożej. Tak robię przynajmniej z oponami, no i z felgami.
                    Czasem lokalne serwisy mają swoje oferty w necie. To trochę ułatwia poszukiwania. Poza tym można też tradycyjnie używać ksiązki telefonicznej i telefonu
                    Skoda Octavia Scout 2.0TDI

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

b]shado[/b], tak jak pisałem wcześniej , u mnie 215 z montażem na przykład...
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• ARobert
                        Rider
                        • 2008
                        • 254
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

shado, tak jak pisałem wcześniej , u mnie 215 z montażem na przykład...
                        ...masz racje leszekmw , że można znaleźć w swojej okolicy warsztat i dobrą cenę na oponę a do tego montaż. Też uważam że warto dać zarobić lokalnemu usługodawcy o ile oczywiście jego polityka cenowa jest rozsądna a jakość usług przyzwoita. Prowadzę lokalną firmę handlową i niejednokrotnie polemizuję na temat zasadności dokonywania zakupów internetowych zwłaszcza tam gdzie można ponegocjować z lokalnym dostawcą i oprócz ceny uzyskać prostszy dostęp do związanych z danym towarem usług oraz świadczeń gwarancyjnych.

Komentarz

• shado
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 5315
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

leszekmw, dokładnie w jednej zapłaciłem 200PLN/szt za opony+15PLN/szt za montaż więc identyczna cena.

Komentarz

• rezon
                            RS
                            • 2006
                            • 1894
                            • Volvo
                            • AKL 1.6 MPI 101 KM
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

leszekmw, rozumiem żale i generalnie się zgadzam, ale patrząc się na zdjęcia przy Twoim profilu to chyba żyjesz ze strat :wink: PIERWSZY RS z DSG nieźle jak na tego który
                            nie zarabia prawie nic
                            Więcej takich jak Ty, to i innym będzie łatwiej

Komentarz

• Salvatore
                              Rider
                              • 2008
                              • 282

Opony z jakimi indeksami prędkości kupujecie? Bo mam dylemat między T a H.

Komentarz

• orzel720
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 2267
                                • Superb III (3V3)

mnie zostały jednosezonowe Goodyear UG 7+ z OI teraz tylko kupiłem 4 Nowe felgi 15-ki po 100zł/sztukę i mam komplecik I już śmigam

Komentarz

• zurcio
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2046

Salvatore, T-do 190km/h, H-do 210km/h
                                  jeśli latasz na zimówkach z takimi prędkościami to poleca H a nawet V(do 240) ale to już BXE to trochę za mało
                                  ja osobiście letnie mam V, zimowe H (co do zimy to przypadek, że mam H, po prostu takie były od ręki a sprzedawca dał cenę jak na T, to nie wymyślałem).

[ Dodano: Nie 19 Paź, 08 21:53 ]
                                  zresztą różnica w cenie jest prawie żadna, to chyba lepiej wziąć z większym indeksem :szeroki_usmiech
                                  Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• Doba
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 357
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja w tym roku zakładam Pirelli SottoZero 2 w 205/55/16 H , nowość zobaczymy jak będzie się sprawować. Możliwe, że założę je w tym tygodniu dla sprawdzenia i rozłożenia lameli.
                                    MECHANIKA # WULKANIZACJA # MYJNIA # SPRZEDAŻ NOWYCH OPON # PROSTOWANIE FELG #

Zapraszamy : http://ww.facebook.com/navigator.auto

# # # # # # # # # # #

Moja O2
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51159

Komentarz

• leszekmw
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 5356

rezon, ja nie pisałem o sobie , pisałem ogólnie , choć i ja mam teraz poważne problemy z zakładem ale innej natury... . mi chodzi o ogólny problem jaki zaczyna sie z tego robić , poczytaj to co napisał ARobert , tu nie chodzi tylko o zakłady wulkanizacyjne ....
                                      a ten rs z dsg jest z przymrużeniem oka jak widzisz... ,niema rs z dsg , przynajmniej do tej pory nie było :szeroki_usmiech , ja mam tapicerkę i program , no i dsg... :diabelski_usmiech

po co w H :?: żeby mieć jeszcze bardziej twardo na naszych dziurawych drogach :?:

sottozero sa dedykowane bardziej do tylnych napędów jak dobrze pamiętam ,maja homologacje mercedesa i być może bmw , o porsche nie wspominając , ale na pewno tragedii nie będzie choć słyszałem parę złych opinii o pierwszym modelu tej opony. zakładałem do paru merców i bmw te opony i Ci właściciele raczej nie narzekali .

mam nadzieje ze z tych ug7 będziecie zadowoleni za 10- 15 tyś km , ta opona bardzo lubi się wybijać a w O2 tylna oś wybija się dość szybko , w O1 zresztą też.
                                      zdejmowałem już je z dużym bieżnikiem a ząb był na zębie , golf V , scenic , accord ,
                                      GVI 1.4TSI
                                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• liroyek
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 620

leszekmw
                                        to co bys polecil ??
                                        ja juz co prawda zamowilem Ug7 ale i tak bede kupowal jeszcze jeden komplet do drugieo auta
                                        205/55/16

Komentarz

• leszekmw
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 5356

liroyek, sam nie wiem , naprawdę , jest jakaś tendencja ostatnio do szybkiego niszczenia , wybijania się opon , czym lepsze tym więcej z nimi problemów... . jak już gdzieś pisałem opony są teraz konstruowane żeby wytrzymały 30 tyś km (wypowiedź prywatna jednego z przedstawicieli firm oponiarskich) i coś w tym jest chyba... . po 20 tyś opona zazwyczaj sie jak nie wybija , to się ściera , to coś innego... .
                                          sam też mam problem z zimówkami na ten sezon , to tej pory zawsze był conti asymetryczny , w tym roku postawiłem na performanca - zobaczymy. zasada jest prosta - jak wybije asymetryka to i tak będzie o wiele ciszej jak na kierunkowej . ale to dotyczy w zasadzie tych co jeżdżą dużo i na trasie , w mieście nie słyszymy tak opon , jeżdzimy z mniejszymi prędkościami a przede wszystkim na krótkich odcinkach więc zanim hałas z opony zacznie nas wkur...to i tak już jesteśmy na miejscu :szeroki_usmiech . jest inna sprawa ze osób robiących duże przebiegi w zimie nie jest wcale tak wiele , większość z nas w zimie jeździ sporo mnij , tak więc i opony nie niszczą się tak szybko.

tak jak pisałem - sprawność z jaką opona radzi sobie na śniegu dla większości z nas powinna mieć raczej drugorzędne znaczenie /oprócz wszystkich tych którzy mieszkają w górach ,lub gdzieś daleko od głównej szosy , ewentualnie lubia na śniegu poszaleć/ , większe znaczenie w naszych warunkach klimatycznych powinna mieć trakcja na suchym na przykład , na wodzie... .
                                          ale to tylko moje zdanie , to moje kryteria przy doborze opon .
                                          GVI 1.4TSI
                                          LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• liroyek
                                            Rider
                                            • 2008
                                            • 620

leszekmw
                                            troche bedzie OT
                                            mam letnie hankooki - fabryczne - przejchane 6 tys km i przod zaczyna lysiec (na "kostkach" sa naciecia i niektorych juz nie widac, mozna to reklamowac ??

Komentarz

• KrisMil
                                              Classic
                                              • 2007
                                              • 27

Ja mam UltraGrip 7
                                              Miesięcznie przejeżdzam ok. 4500km
                                              Jeżdżone jeden sezon 2007/2008, jak na razie nie mam z nimi problemów.
                                              Natomiast zimy też nie mieliśmy...
                                              więc trudno o obiektywną opinię

Komentarz

• octavkaTDI
                                                Classic
                                                • 2008
                                                • 37

co do testów - są to zawsze testy nowiutkich opon , często zdarza się ze o
                                                ug7 - bardzo wielu klientów je chwali , ale na O2 może ząbkować , ma takie tendencje...

Co to znaczy?

[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 23:29 ]
                                                Zamieszczone przez maxpaynemm
                                                Ps. Panowie powiedzcie mi czy kupujecie oponki przez internet czy tylko u lokalnych oponiarzy?? Pytam bo różnica w cenie też jest znaczna. Macie jakieś doświadczenia??
                                                2 razy kupiłem z netu i wszystko było ok niestety nie dokładnie pamiętam w jakich firmach
                                                1x motoricus
                                                1x chyba orzeł z Olsztyna

[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 23:32 ]
                                                Ja też się chyba zdecyduję na UG 7+,
                                                z którego roku produkcji są te, które zamawiacie?

Komentarz

• leszekmw
                                                  RS
                                                  • 2005
                                                  • 5356

liroyek, napisz jaki model hankooka . możliwe ze nacięcia na co na przykład drugiej kostce są płytsze. od zewnątrz czy od wewnątrz? czy opona jest gładka ? niewybita ? to znaczy ze jak przejeżdżamy ręka po kostkach bieżnika to kostka gładko przechodzi w kostkę a nie każda jest na innej wysokości?

octavkatdi to jest właśnie ząbkowanie.
                                                  oczywiście sprawdzamy to po okręgu a nie w poprzek bieżnika
                                                  GVI 1.4TSI
                                                  LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• liroyek
                                                    Rider
                                                    • 2008
                                                    • 620

leszekmw
                                                    zalozylem osobny watek na to

jak mozesz to luknij tam, sa fotki

Komentarz

Pracuję...