witaj.
[O2] ogrzewane lusterka
Zwiń
X
-
[O2] ogrzewane lusterka
Hejka,
pytanko dot. ogrzewanych lusterek: Otóż z tego co sobie przeglądam konfigurację OII, wygląda na to, że jest to w standardzie w każdej wersji wyposażenia.
Nie jestem jednak pewien, czy u mnie lusterka faktycznie się ogrzewają czy coś jest zepsute.
Przełącznik lusterek mogę ustawić na L, 0, R lub funkcję ogrzewania.
I teraz pytania/spostrzeżenia?
1. Wskaźnika nie da się ustawić dokładnie na symbol podgrzewania, ale dokładnie w kierunku jazdy.
2. Po włączeniu i odczekaniu kilku minut, jak dotknę lusterek wcale nie wydaję się być specjalnie ciepłe.
Czy u Was również tak działa ta funkcja czy powinienem zacząć coś dłubać w lusterkach?
Dzięki!
-
-
Zamieszczone przez goraceusta1. Wskaźnika nie da się ustawić dokładnie na symbol podgrzewania, ale dokładnie w kierunku jazdy.
Zamieszczone przez goraceusta2. Po włączeniu i odczekaniu kilku minut, jak dotknę lusterek wcale nie wydaję się być specjalnie ciepłe.
Zamieszczone przez goraceustaCzy u Was również tak działa ta funkcja czy powinienem zacząć coś dłubać w lusterkach?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez goraceustaJa po prostu go puszczam (jest wyczuwalne takie ciągnięcie przełącznika) i sam się ustawia gdzie powinien a czy akurat na oznaczeniu nie pamiętam.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Re: ogrzewanie
Zamieszczone przez herbala czy to nie jest tak, że ogrzewanie lusterek działa tylko przy włączonym ogrzewaniu tylnej szyby???
Szukałem w instrukcji obsługi bezpiecznika odpowiadającego za ogrzewanie lusterek, ale nieststy nie znalazłem.
Może ktoś miał z nim już do czynienia i może mi podpowiedzieć?
Dzięki!
Komentarz
-
-
również u mnie jest ustawione inaczej ( nie na znaczku)
ale tak przy okazji, takie pytanie:
czy nie szkodzi jak ogrzewanie lusterek jest włączone cały czas :?:
jak przychodzi zimno automatycznie przełączam na ogrzewanie i tak ustawione jest do wiosny, oczywiście są takie dni jak np. dzisiaj gdzie temperatura jest +8, a u mnie dalej chodzi ogrzewanie lustra,
chyba, że załącza się od jakiejś określonej temp. :?: :?: :?:
chyba raczej nic się nie stanie, bo jeździłem tak i w O1 i teraz w O2 i na szczęście nic się do tej pory nie stało, ale tak profilaktycznie zapytam :roll:Załączone plikiNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Z tego co wiem ogrzewanie wyłącza się po określonym czasie samoczynnie.
Zamieszczone przez zurciorównież u mnie jest ustawione inaczej ( nie na znaczku)
ale tak przy okazji, takie pytanie:
czy nie szkodzi jak ogrzewanie lusterek jest włączone cały czas :?:
jak przychodzi zimno automatycznie przełączam na ogrzewanie i tak ustawione jest do wiosny, oczywiście są takie dni jak np. dzisiaj gdzie temperatura jest +8, a u mnie dalej chodzi ogrzewanie lustra,
chyba, że załącza się od jakiejś określonej temp. :?: :?: :?:
chyba raczej nic się nie stanie, bo jeździłem tak i w O1 i teraz w O2 i na szczęście nic się do tej pory nie stało, ale tak profilaktycznie zapytam :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZ tego co wiem ogrzewanie wyłącza się po określonym czasie samoczynnie.
Zamieszczone przez BigSzkodzi ! Mogą poprzegrzewać się druciki w matach grzewczych. Ja niezwłocznie po odszronieniu/odparowaniu szkieł lusterek wyłączam ich podgrzewanieO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigMogą poprzegrzewać się druciki w matach grzewczych.Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
OK, podsumowując okazuje się, że jednak podgrzewane lusterka u mnie działają!
Po prostu nie są gorące, jak w innych autach, ale stają się tylko lekko ciepłe. Para wodna zostaję odparowana w jakieś 10 sekund i wszystko w wlusterkach zaczyna być widać. Krople wody to już większy problem, ale nie od tego przecież te lusterka są. Szron schodzi również w jakieś 10 sekund.
Tym raem obyło się bez naprawy.
Dzięki wszystkim za pomoc i info!
Komentarz
-
Komentarz