co dolewacie na mrozy? (chodzi o diesla)
Zwiń
X
-
ja również nic nie dolewam. Kolega w VW Bora dolał i po 10KM mu auto staneło i nie chciało zapalić...wole nie mieć tego problemuOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Obecnie nic nie dolewamale wczesniej czytaj w poprzednich latach dolewalem. Jak robilem rozeznanie to na polu walki zostal tylko jeden specyfik "Diesel Skydd" czy jakos tak, widzialem go na stacjach benzynowych w butelkach 1litrowych koloru piaskowego, albo jak kto woli bardzo jasno zoltego, lub tez kremowego. Z tego co dowiedzialem sie, to byl to specyfik zalewany tez w bazach transportu do ciezarowek, aby mogly zapalic nad ranem. Dowiedzialem sie tez ze probowali takze inne cuda, aczkolwiek ten "Diesel Skydd" podobno ich nie zawiodl, zreszta mnie tez jak mialem jeszcze auto.
M47N2
Komentarz
-
-
-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Miałem kiedyś diesla, było to Renault Clio II 1.9 d i również nic nie dolewałem. Tankowałem za to dobre paliwo (zawsze na Shellu) i auto odpalało zawsze bez problemu nawet przy -20 stopniach.
Miom zdaniem te wszystkie dodatki to tylko chwyt reklamowy. Jesli jest dobry akumulator i świeca zarowe do nie ma siły diesel odpali nawet w najwiekszy mróz.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Zamieszczone przez BigJesli jest dobry akumulator i świeca zarowe do nie ma siły diesel odpali nawet w najwiekszy mróz.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Dokładnie jak dobra i zadbana maszynownia to bez dodatków zakręci-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArekDokładnie jak dobra i zadbana maszynownia to bez dodatków zakręcisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Komentarz