Zamieszczone przez Bobek88
co dolewacie na mrozy? (chodzi o diesla)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez wojciech_"Fama glosi" ze zima nalezy utrzymywac w miare pelny zbiornik paliwa, bo inaczej na jego sciankach moze dochodzic do skraplania. Co o tym myslicie?Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darkow-22 stopnie i bez dolewania magicznych dodatków. Żadnych problemów z paleniem.
Paliwo ze Statoil i staram sie żeby w zbiorniku było zawsze powyżej połowy.
Pozdrawiam
Tankuję gaz zawsze do pełna, i wtedy także te kilka litrów benzyny uzupełniam - także do pełna. Nie wiem, tylko, czy dobrze robię, bo wciąż auto musi ciągnąć te kilogramy w odwłoku.
Komentarz
-
-
A moje auto stało dwa dni na rezerwie nie ruszane pod domem.
Wczoraj około 22 jechałem zatankować i odpaliło bez problemu mimo że dwa dni stało a temp w Olsztynie była na prawde niska.
Bez dodatków i uszlachetniaczy auto pali bez problemu.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Nic nie dolewam i nie dolewałem.
Dzisiaj rano przy -16 musiałem zakręcić 3 razy. Aku dobry, paliwko V-power (zazwyczaj ultimate), ale jakoś tak ciężko kręcił. W ciepłe dni odpala od dotyku. Może za krotko grzałem świece :roll: albo dlatego, że przy rozruchu nie gazowałem?Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
ujeżdżam diesla od 8 lat, skodavkę od 3 miechów i raz w życiu, czyli ostatniej zimy, dolałem uszlachetniacz do ropy. zrobiłem wymianę oleju, filtrów w wcześniejszym aucie i po dwóch dniach nie moglem zapalić. to było tylko raz, może paliwo było chrzczone...a poza tym, nie używam żadnych dodatków.
Komentarz
-
-
Jakość paliw sie wyraźnie polepszyła w ostatnich latach. Jednak nie tak dawno wiele razy stawały disle z powodu wytrącania sie kaszy parafinowej. Dolewano od zarania dziejów benzyny, następnie uszlachetniaczy różnej krwii i maści.
Obecnie mrozy znacznie zelżały i stąd wasze spostrzeżenia, że pali bez problemu. Pamiętać należy o możliwie częstym tankowaniu "pod korek". Mianowicie zapobiega to wytrącaniu się wody na ściankach zbiornika. To drugie dotyczy także benzyniaków :!:
Komentarz
-
-
nic nie dolewamy :-) wystarczy porządne paliwo Ultimate i sprawny aku i żarowe i nie ma siły żeby nie odpalił :-)Jest: Srebrna OII FL Combi 2.0 TDI CR CFHC 4x4 2012
Była: Czarna OII Combi 1,9 TDI BXE 4x4 2007
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterPrzy większych mrozach Diesel Skydd Black Arrow. Wrażenie graniczące z pewnością, że lepiej odpala.
[ Dodano: Sob 28 Sty, 12 16:14 ]
Zamieszczone przez pawnowynic nie dolewamy :-) wystarczy porządne paliwo Ultimate i sprawny aku i żarowe i nie ma siły żeby nie odpalił :-)
Komentarz
-
-
nic nie dolewam i tankuję gdzie popadnie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz