leszekmw, rapidshare.com..- to ten programik..rocznie kosztuje 350 zl..transfer..kombajn
rozkodowanie radia
Zwiń
X
-
nawet jeśli dokładałeś radio, czy miałeś oryginalnie na wyposażeniu to powinieneś dostać do niego instrukcję z wklejonym kodem, tam poszukaj :idea:Zamieszczone przez czyzyk64mam pytanko, mam org. radio skody, i chcę teraz odłączyc akumulator do łądowania, ale nie znam kodu, nadmieniam że radio było montowane przy zakupie auta. Co ma zrobić gdy po podłączeniu akumulatora radio poprosi o kod???saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Poszukaj na forum, gdzies byl o tym wątek i któryś z kolegów obliczał kody chyba po numerze VIN albo seryjnym radia! Pewnie nie będzie problemu, żeby Tobie także podał!Zamieszczone przez czyzyk64jestem drugim właścicilem auta, dostałem wszystkie książki od samochodu i jest też instrukcja do radia , niestety nie ma tego numeru, "SZKODA" może wiesz jak go odczytać?????Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Będzie o.k. tak jak pisze SchadoZamieszczone przez czyzyk64ok. najwyżej jakby co pózniej bedę sie martwic
Moje radio (mam Elegance więc Streem był w jego wyposażeniu seryjnym) było wyjmowane wogóle z auta przy zakładaniu systemu głośnomówiącego i po ponownym włozeniu po prostu zaczeło grać bez żadnego pytania o kod.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
szkoda, bo i te montowane w fabryce i te poza ASO zapamiętują auto (a jeśli się nie mylę to nawet dwa) w którym były zamontowane - można to sprawdzić w jednym z "service mode". Wyświetlają się tam 2 VINy aut w których były zamontowane. Jedyna różnica w radiach montowanych w ASO jest to, że się dostaje PIN i chyba pudełko z radia.
Ja swoje radio wyciągałem kilkukrotnie i nie było najmniejszego problemu.
Ponieważ potrzebowałem PIN bo chciałem sprzedać radio to udałem się do ASO i tam go uzyskałem (nie obyło się bez głupiej dyskusji po co mi on i próby ściągnięcia za to kasy).
Komentarz
-
-
A to juz jest świństwo :evil: Jak mozna żadać pieniędzy za podanie PIN do radia za które sie zapłaciło (w cenie samochodu) ??!! Przeciez podanie PIN-u to jest psi obowiązek ASOZamieszczone przez shadoPonieważ potrzebowałem PIN bo chciałem sprzedać radio to udałem się do ASO i tam go uzyskałem (nie obyło się bez głupiej dyskusji po co mi on i próby ściągnięcia za to kasy).Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, no wygląda, że nie jest to psi obowiązek, ale ponieważ wyraziłem swoje poirytowanie i dezaprobatę to dali w końcu za free (a konkretnie w ramach gwarancji). Twierdzą, że kasują za to, bo muszą się podłączyć kompem do samochodu (a to kosztuje 90PLN), a potem połączyć się z bazą Skody i odczytać PIN.
Komentarz
-
-
No to trzeba im było powiedzieć, ze skoro sie nie myślało i przy sprzedaży auta nie wpisalo PIN do ksiązki serwisowej to teraz trzeba sie narobićZamieszczone przez shadoTwierdzą, że kasują za to, bo muszą się podłączyć kompem do samochodu (a to kosztuje 90PLN), a potem połączyć się z bazą Skody i odczytać PIN.
Kurcze przecież skoro klient otrzymuje samochód z radiem to PIN kod powinein byc intergralną cześcią tego radia. To tak jak gdyby kupić aktywacje telefonu do sieci ale bez nr PIN karty.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, PIN dostaję się tylko jak się kupuje radio w ASO. Gość to się w ogóle dopytywał po co mi ten PIN potrzebny, a jak mu powiedziałem, że chce zmienić radio to się zaczął wypytywać co mi się w tym radiu nie podoba i dlaczego chcę zmienić. Jakby nie to, że jak się umawiałem na wizytę to się dogadałem z serwisantem, że będę miał PIN za friko i poprosiłem, żeby to od razu wpisał do kompa to bym pewnie musiał zapłacić. W tej chwili jeżdżę z Bolero i jest dużo fajniej
Zmieniarka na 6CD MP3 i SD karta pozwala na słuchanie ton muzyki. Do tego tuner z 2 antenami też jest o niebo lepszy.
Komentarz
-
-
Mam podobny problem z radiem stream. Dzisiaj odebrałem samochód(używany), wszystko ok tylko nie działa radio. Nie da się go włączyć. W instrukcji wyczytałem że po wyciągnięciu aku (a tak było) trzeba go włączyć na zapłonie. Nie pomaga, nawet odłączyłem na chwilę akumulator, podłączyłem, zapłon, i dalej nic. Nic się nie wyświetla.
W czym może być problem?
Może źle coś robię :|
Komentarz
-
-
hmm, dziwne, w obu autach nic mi się takiego nie dzieje.Zamieszczone przez abstinentW instrukcji wyczytałem że po wyciągnięciu aku (a tak było) trzeba go włączyć na zapłonie.
przed wyjęciem aku działało?
kiedyś w ASO spalili mi bezpiecznik -> może tędy :?: :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
Myślałem że sobie zmienie ale nie po to zamawiałem wielofunkcyjną kierownicę żeby z niej niekorzystać. Szkoda.
Komentarz