Akurat doświetlanie zakrętów przeciwmgłowymi też całkiem wyłączyłem (to trzeba już przy pomocy VCDS). Owszem, jeśli ma się włączone tzw światła dzienne i przełącznik na "0" to świecą tylko mijania i pozycje i nic innego się nie dzieje. Dopiero na "AUTO" jak jest ciemno lub w pozycji "światła mijania" działają skręcające się xenony i corner p mgłowymi. No ale w czasie deszczu czy jak jest szarówka to mijania też używam no to po co mają działać te wszystkie gadżety. W ładne dni i tak nie używam świateł w ogóle bo wychodzę z założenia, że jak ktoś nie widzi samochodu w słoneczny dzień to absolutnie powinien zwrócić prawo jazdy do wydziału komunikacji.
[O1] Zimowy dylemat
Zwiń
X
-
[O1] Zimowy dylemat
Ostatnio było trochę czasu i czytając różne posty na temat klimatyzacji zaczęło mnie nurtować pytanie. Skoro oczywista jest konieczność używania, a przynajmniej włączania klimy w zimie to jak to zrobić jeżeli poniżej 5 stopni na polu nie załącza się sprężarka ? Czy sam tryb auto przy mocno ujemnych temperaturach zapewni profilaktyczne smarowanie układu?
Jeśli było to nie wieszajcie ale jakoś nie mogłem znaleźć konkretów na ten temat
ops:
-
-
Możesz wjechac do jakiegoś ciepłego garażu bądź podgrzać czujnik temperatury
NieZamieszczone przez radeknCzy sam tryb auto przy mocno ujemnych temperaturach zapewni profilaktyczne smarowanie układu?Elegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
Nie mniej jednak nie wskazane jest, żeby sprężarka przez kilka miesięcy nie była przesmarowywanaZamieszczone przez szkodadaj sobie spokój z wjeżdżaniem gdziekolwiek, żeby klimę odpalić, po prostu nie myśl o tym
Niedawno oglądałem jakiś program,w którym zalecali przynajmniej raz w tygodniu włączyć sprężarkę, a wiosną nie będzie niespodzianek
Fakt jest taki, że jak ktoś nie ma możliwości to czeka na łaske pogody :lol:
Przyznam, że sam stosuję zasadę, którą wyżej przedstawił szkoda :PElegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
Czyli zakładając, że nie wjeżdżamy autem do domu i nie zabieramy czujnika temperatury wieczorem pod kołderkę jedynym rozwiązaniem wydaje się być stosowanie "Prawa Szkody" i oczekiwanie na odwilż :wink:
A tak na poważnie trochę to nielogiczne, ciekaw jestem czy w innych autach jest tak samo ?
Komentarz
-
-
radekn, założę się że większość użytkowników aut nie włącza klimy w zimę i nić im sie tam nie dzieję. Na lato jak znalazł - wystrczy wyczyścić i gitara
Również uważam że za dużo do głowy brać nie można :diabelski_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
oczywiście, że takZamieszczone przez radeknA tak na poważnie trochę to nielogiczne, ciekaw jestem czy w innych autach jest tak samo ?
nie przesadzajmy, albo auto dla nas albo my dla niego, nie będę nigdzie jeździł w jakieś ciepłe miejsca (jakie?!), czekał godzinami aż auto sie ogrzeje i odpalał klimę, w ten sposób, większość czasu użytkowania samochodu spędzimy na rozgrzewaniu oleju, silnika, turbiny, chłodzeniu turbiny, zapobieganiu akumulacji ciepła w silniku, odpalaniu klimy, rozgrzewaniu hamulców, chłodzeniu hamulców oczywiście jeszcze na jego pucowaniu i temu podobnych pierdoletach, na tej zasadzie to najlepiej pozbyć się tego gówna i wsiąść w taksówkę.
są jakieś ogólne zasady, których należy się trzymać, ale nie przesadzajmy, trzeba do tego wszystkiego podchodzić... nie wiem, jak do żywego organizmu i z głową, nie wiem jak to ująć, no generalnie wystarczy normalnie się zachowywać :szeroki_usmiech
wg. mnie np. szukanie ciepłego miejsca dla odpalenia klimy jest TOTALNIE CHORE :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
I masz absolutną rację! Byłem tylko zdziwiony, że w dużej ilości postów użytkownicy twierdzą iż użycie trybu auto w zimie przyśpiesza odparowanie szyb, zmniejsza wilgotność wnętrza itp.... Jakim cudem skoro sprężarka nie jest załączona ?Zamieszczone przez szkodasą jakieś ogólne zasady, których należy się trzymać, ale nie przesadzajmy, trzeba do tego wszystkiego podchodzić... nie wiem, jak do żywego organizmu i z głową, nie wiem jak to ująć, no generalnie wystarczy normalnie się zachowywać
wg. mnie np. szukanie ciepłego miejsca dla odpalenia klimy jest TOTALNIE CHORE
Można chyba temat zamkąć stwierdzeniem, że poniżej 5 st. można sobie klimę włączać ile wlezie a i tak nie będzie działać.
Komentarz
-
-
Moim skromnym zdaniem całe to zamieszanie z oszukiwaniem czujników i na siłę włączenie klimy jest całkowicie pozbawione sensu, no chyba że chodzi o poprawę humoru właściciela, który będzie mógł rzucić hasło: "Dbałem o klimę i odpalałem nawet w zimie"
Do rzeczy...
W Octavii sprężarka klimatyzacji nie ma sprzęgła elektromagnetycznego, który byłby w stanie wysprzęglać całkowicie jej napęd. Do przeniesienia napędu z koła pasowego zastosowano zabierak, a prędkość regulowana jest przez zewnętrzny zawór rozprężny (od strony zasysania), w zależności od wielkości chłodzenia. Wniosek?
Sprężarka pracuje z minimalną mocą również wtedy, gdy klimatyzacja NIE jest włączona, przez co obieg czynnika jest zapewniony.
radekn, w związku z powyższym olej kwestie klimy i przeczytaj raz jeszcze powyższe wypowiedzi szkody
P.S.
Myślę, że temat został wyczerpany, no chyba że ktoś chciałby wiedzieć jakich firm montowane są sprężarki klimatyzacji: Denso, Zexel lub Sanden
Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
To ja na wstępie przeproszę wszystkich za odgrzanie tego kotleta, ale mam sprawęZamieszczone przez KlauzeroP.S.
Myślę, że temat został wyczerpany...
Szukałem w instrukcji tych tajemniczych 5°C ale nic nie znalazłem, przeszukałem forum i wszyscy piszą, że klima nie będzie działać przy temp. zewnętrznej niższej od wspomnianych 5°C. W takim razie czy mam coś nie teges z moją klimą (auto nówka, climatronic), bo w trybie auto normalnie pracuje przy temperaturze zewnętrznej 2°C, a nawet niższej :roll: ?
Komentarz
-
-
Kolego Klauzero napisałeś :
W Octavii sprężarka klimatyzacji nie ma sprzęgła elektromagnetycznego
Przyznam że nie bardzo to rozumiem skoro we wszystkich książkach o Octavii pisze że jest tam właśnie zastosowane sprzęgło elektromagnetyczne ( w części o elektryce).
Czy mógłbyś mam jakoś bliżej to objaśnić jak to działa?
Komentarz
-

Komentarz