Kapuhy, ta kontrolka już jest od dawna.
[O2] Montaż tempomatu w aucie na gwarancji...
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez loruZamieszczone przez krz_pw żadnym ASO nie dadzą gwarancji w przypadku przyjechania z tempomatem zakupionym "gdzieś tam", nie musi być kupiony w tym samym ASO co będzie montaż byle, żeby była na niego faktura z ASO
nikt nie weźmie odpowiedzialności za część niewiadomego pochodzenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rrysiogebek, sprawdź ósmą cyfrę od końca w VIN'ie swojej bryczki. Oznacza ona właśnie rok modelowy
[ Dodano: Pon 26 Sty, 09 22:21 ]
wojtek323, ja kupilem manetke na forum od kolegi speedegoTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gebekZamieszczone przez rrysiogebek, sprawdź ósmą cyfrę od końca w VIN'ie swojej bryczki. Oznacza ona właśnie rok modelowyI niech mi ktoś powie, że przed liftem nie było kontrolki...
Komentarz
-
-
Manetkę już prawie mam (faktycznie w cenie 3 razy niższej niż w ASO) - prawie, bo konieczność załatwienia tego przez ASO skutecznie wstrzymuje moją decyzję o jej montażu
Jak to było u kolegi?? :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmUdało się koledze zamontować manetkę tempomatu??? Jeśli tak to gdzie kolega robił i jaki koszt?? Ja też już mam... dałem za nią 100 + przesyłka ale borykam się z problemem "na własną rękę czy ASO"
Z tego co zrozumiałem, taka akcja z pominięciem ASO nie powoduje utraty gwarancji... sam już nie wiem. W każdym razie, zakup i montaż poza autoryzowanym serwisem wyniesie w sumie mniej lub w najgorszym wypadku tyle samo co sama manetka z marżą dealera.Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez longiermartinA czy jest taka mozliwosc do SKODY OCTAVI 98r 1.6 55kw AEE rowniez kupic zamontować manetkę tempomatu??? JByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmZ tego co zrozumiałem, taka akcja z pominięciem ASO nie powoduje utraty gwarancji...
Niedługo to coniektórzy będą jeździć do ASO zmieniać opony
Komentarz
-
-
To chyba nie do końca tak. Przenosi się pewne standardy zachowań z dotychczasowej styczności z gwarantami - np: telefony komórkowe, gdzie np: zdjęcie simlocka, wyczyszczenie telefonu z kurzu, wgranie niebrandowanego softu, czy w ogóle otwarcie obudowy aparatu - wszystko to powoduje utratę gwarancji - 2 razy mi anulowali z różnych wydumanych przyczyn.
W innym aucie miałem gwarancje na instalację LPG, którą straciłbym, gdybym zmienił sobie filtr gazu poza ich serwisem itp.
Dlatego demontaż poduszki, wyjęcie kierownicy i montaż manetki z tempomatem oraz programowanie od razu na myśl przywodzi nie wiadomo jak zaawansowaną ingerencję, która w myśl dotychczasowych doświadczeń miałaby prowadzić do utraty gwarancji...Mądry Polak po ©kodzie...
Komentarz
-
-
Witam.
Wreszcie udało mi się zdobyć manetkę i tez mam problem. Otóz po jej zamontowaniu, niestety tempomat nie działa. Wykorzystuję do programowania KTS Boscha, bo o dziwo są tam takie opcje. Pytanie moje jest następujące: w jakich sterownikach trzeba podać ze jest juz tempomat? Bo przestawiałem tylko w sterowniku kolumny kierowniczej, w żadnym innym systemie nie widzę nic z tempomatem. Czy np. VAS zmienia tez coś w kodowaniu sterowania silnika, lub jeszcze jakimś innym, np CANBus??
W podglądzie wartości widzę ze manetka działa, widzi jak naciskam guzik + i -, jak jest włączony i wyłączony, a jednak nie działa...
czy ktoś moze wie o co chodzi?
[ Dodano: Czw 19 Mar, 09 19:12 ]
OK, juz wiem, że nie wystarczy programować tylko w przełącznikach kolumny, a musi byc tez przeprowadzone kodowanie w sterowaniu silnika, a niestety KTS juz tego nie robi, więc lipa.
Możecie polecić kogoś z VAG w Wawie, kto to ogarnie nie za drogo? I ile to może mniej więcej kosztować? oczywiście poza ASO...CFHC
Komentarz
-
Komentarz