Co myślicie o tym komplecie.
[O1] Wymiana rozrzadu.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaZamieszczone przez giiiienekJa tez tak płaciłem tylko że jedna rolka zamiast 3 (bo jak reszta jest dobra to nie wymieniają)
Zamieszczone przez redhead(pasek+rolka+pompa - wszystko ori) - za całość płaciłem 410 zlotych
410zł to do diesla pompa pasek rolka . a co od tego że nie wymieniają wszystkich rolek to ich sprawa jak padnie to będą naprawiać po to dają gwarancje na 90tys
Komentarz
-
-
WITAM DZISIAJ BYŁEM W SALONIE SKODY W LEGNICY ZAPYTAĆ SIE ILE KOSZTUJĄ CZĘŚCI POTRZEBNE DO WYMIANY ROZRZĄDU I CENY WYGLĄDAJĄ TAK:
PASEK - 298ZŁ
NAPINACZ - 350ZŁ
ROLKI - 151ZŁ
POMPA WODY - 240ZŁ
ORAZ EWENTUALNIE PASEK WIELOKROKOWY 150ZŁ I JESCZE JAKAS ROLKA DOKŁADNIE NIE PAMIĘTAM JAKA ALE KOSZTOWAŁA 303ZŁ.
CZYLI JAKIEŚ 1040ZŁ ZA SAME CZĘŚCI NIE WLICZAJĄC ROBOCIZNY :cry:
Komentarz
-
-
Pompy poszly w gore, czy to wciskaja jakis zamiennik. Bo nowa to zawsze kosztowala wiecej, a regenerowana cos kolo 150zl ktora ASO ma obowiazek miec.
To ostatnie to pewnie napinacz paska wielorowkowego. Jak dziala to nie ma sensu wymieniac.
Generalnie tu na forum przewijaja sie tematy ori podzespolow za okolo 600zl do tego robocizna wiec max 1000zl
Komentarz
-
-
Może i troszeczkę nie na temat ale ;-)
Wczoraj szuakłem króćca- obudowy termostatu do ASV nr 038121121 i zaczołem od ASO w Ostrowcu Św. Pan przez słuchawkę poinformował mnie, że część ta kosztuje 306zł. :shock:
Zadzwoniłem więc do "Polmozbytu"- tam powiedzieli, że nie ORI u nich kosztuje 40zł ;-)
Po tym telefonie mina znacznie mi się uśmiechneła. :lol: Ale byłem bardziej dociekliwy i w internecie poklikałem i znalazłem na skodaczesci.pl nie ORI za 18zł.
Mając na uwadze fakt, że jutro będę w Lublinie zaczołem więdz pogoń po tamtejszych ASO- gdzie oryginał wycenili mi na 18zł- ale nie mają. W jednym z nich dowiedziałem się, że jak chcę na jutro to żebym zadzwonił do VW na Piasecką. Zakręciłem tam i powiedzieli, że będzie na jutro - cena 16,95zł.
Na takim właśnie przykładzie proponuję ustalić co jest ORI bądz może być traktowane za ORI, a dopiero brać się za porównywanie cen... :wink: :wink: :wink:"Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae
Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
>>Hardware - dobrygrzeswawa<<
>>Software - rogalotti<<
Komentarz
-
Komentarz