Dzisiaj miałem straszny wypadek -wylany płyn do spryskiwaczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • revolta12
    Drive
    • 2010
    • 49

Przy wymianie popychaczy miełem 168 tys. I jak je zdemontowałem były powginane jak by miały kolizje ( jak by sie pasek rozrządu zerwał) a jestem od początku jedynym właścicielem. A tak w nawiasie pracuje w serwisie i uwież mi naprawde dużo wyminiam popychaczy i w pracy i w garażu. Olej powinienies wymienic przy każdej wymianie popychaczy.
  • engels
    Drive
    • 2009
    • 58

a mianowicie wylało mi się 4 litry płynu do spryskiwaczy -zimowego w bagażniku :evil:
    pewnie płyn wylewał się stopniowo kilka dni i dlatego nie ma wiadra płynu w bagażniku tylko cały filc jest mokry,
    Nie mam możliwości wysuszenia tego filcu, czy z biegiem czasu wszystko wyschnie ? , czy filc może zbutwieć?
    Czy jadąc grzeje się komora bagażnika i płyn wyparuje?

Komentarz

• cybant
      Drive
      • 2008
      • 89

nic nie wyparuje, ten filc może wchłonąć niewyobrażalne ilości płynów i będzie cały czas mokry, zacznie gnić i w ogóle sajgon, jak tylko będziesz miał możliwość to wyjmij go i w ciepłym miejscu zostaw do wyschnięcia, mi latem w upały jak go mocno zmoczyłem to sechł chyba ze 3-4 dni

Komentarz

• pantol
        Elegance
        • 2004
        • 754

uuuu, troche kiszka
        Mi kiedyś zamarzł płyn zimowy :evil: w bagażniku rozwaliło korek i potem odmarzło. Wylało mi się tylko trochę, ale generalnie wsadziłem farelke i suszyłam kilka godzin, a itak na wiosnę mokre były jeszcze wiązki przewodów (w zasadzie a=ta izolacja którą owinięte sa od czasu do czasu, całe to tłuste zabezpieczenie w rogach tez strasznie trzymało wilgoć.
        Nie masz co liczyć, że Ci z bagażnika odparuje samo - trzeba suszyć!!!
        Jarek "Vinci"

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

Zimowy ma więcej spirytusu, więc ten wyparuje w miarę szybko, ale niestety i tak zostaje dużo wody. Usuń ile się da papierowymi ręcznikami, a na noc poukładaj gazety zawsze wyciągną trochę wilgoci. Jeśli możesz to wtedy gdy jeździsz grzej auto na maksa, ale musisz złożyć tylną kanapę i najlepiej wyjąć półkę, bo inaczej do bagażnika nic nie doleci. Możesz też delikatnie "uchylić" podłogę, zawsze będzie lepszy "przewiew" z obu stron...
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• JanuszSz
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 2835
            • Superb II combi (3T5)

Filc jest naklejony na płytę pilśniową i ona może namoknąć.Wyjmij to wszystko i postaw w domu na kilka dni.
            Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• ufo
              L&K
              • 2008
              • 1475
              • Octavia III combi (5E5)
              • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

płyn to pestka, mi się wylało mleko...to znaczy, worek się przedziurawił o wystający kawałek druta wystającego z pod siedzenia. to było nie do zniesienia, SMRÓD :evil: że głowa bolała. wyciąłem wykładzinę, wrzuciłem do pralki na 30 stopni i cordoba pachniała jak w pierwszy dzień.
              engels, jak ci nic nie pomoże to będziesz chyba musiał kupić kawałek podobnej wykładziny i ja ponownie przykleić. mój koleś miał podobny "wyciek" tylko mu się olej silnikowy wylał. blachy się dobrze zakonserwowały ale wykładzina była do wyrzucenia. :wink:

Komentarz

• andriu21tg
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1499

jak masz możliwość wez odkurzacz ale nie jakąś popierdólke tylko taki mocno ciągnący i odkurz filc to po 1 on powinien zebrać wiekrza ilość wody . a potem ręczniki papierowe Velvet najlepiej ściąga wodę kładź na filc i poodciskaj ręczniki do niego powinno wiekowość płynu wyciągnąć.. jak byś miał garaż i farelkę to sprawa prosta kupujesz krzyzaków zgrzewkę piwa farelka do środka i po odkurzaniu ręcznikach zapodajesz farelkę obciągasz browara czytasz krzyżaków a filc się suszy i git majonez a tak poza konkurencja to co powiecie na wylany borygo w bagażniku? to jest moc...

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

engels, a tak na przyszłość to zainwestuj w coś takiego http://moto.allegro.pl/item530142760...an_101510.html

wtedy może Ci się nawet beton wylać i nie będziesz miał problemu i stresu :wink:
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• andriu21tg
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1499

kolega maru123 dobrze prawi zapodaj taki bajer a jak masz psa to juz wogole wypas swiata sprawdza sie w 100%

Komentarz

• ufo
                      L&K
                      • 2008
                      • 1475
                      • Octavia III combi (5E5)
                      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Maru 123
                      święta prawda, też takie coś posiadam, się nauczyłem :roll: ...ale jak to mówią, mądry polak po szkodzie :idea:

Komentarz

• bradley
                        L&K
                        • 2008
                        • 1465

Zamieszczone przez ufo
                        płyn to pestka, mi się wylało mleko...
                        Wlasnie. Ciesz sie, ze plyn a nie mleko :wink:
                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Misiekoctavia
                          Elegance
                          • 2005
                          • 891

Taki bajer chyba tez sobie musze sprawic. Dzis bylem na stoku takim malym u nas na Kaszubach i pelno piachu od butow narciarskich i sniegu z nart mi sie nawalilo. Pozatym jak sie wozi rozne syfy w bagazniku to sie przydaje.
                          Mojemu ojcu sie kiedys w Volvo skulal z siatki z zakupami pod siedzenie kierowcy jakies opakowanie hermetyczne z mielonym. Opakowanie peklo, miecho wyleacialo na dywanik i zaczelo gni i sie wrzerac :x
                          To dopiero byl smrod. Jakby stara rybe, miecho i jajka zarazem w aucie wozil :evil:

Komentarz

• zurcio
                            RS
                            • 2008
                            • 2046

Zamieszczone przez Maru 123
                            http://moto.allegro.pl/it...dan_101510.html
                            Również u mnie jeździ coś takiego POLECAM

A temat prac nad usunięciem rozlanego płynu został już chyba wyczerpany

Co do rozlania, to kiedyś wylało mi się z boku bagażnika 0,5l oleju na dolewki, wszystko wyschło/wysuszyłem bez rozbierania. Ostatniego lata jdnak musiałem się dostać do sterowania czujnikami cofania i po zdjęciu filcowych boczków ukazała się woda i wytrącony tłuszcz z oleju ... Rok czasu tak jeździło :twisted:
                            Na szczęście nie ma żadnych strat. Wszystko wyczyszczone i wysuszone
                            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• stychlerz
                              Drive
                              • 2006
                              • 48

podsypka dla kota

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8160
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

engels, temat przynajmniej jakby cos sie stało.......moze lepiej zmienic "wylał mi sie płyn co robic"
                                Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Rav58
                                  Elegance
                                  • 2008
                                  • 864
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A ja proponuje Ci podjechać do jakiejś myjni gdzie mają odkurzacz do prania tapicerki i poprosić aby parę razy przejechali Ci ssawką po wykładzinie a resztę musisz wysuszyć.

Komentarz

Pracuję...