[O1] Kupno Octavi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kruk4
    Rider
    • 2008
    • 656

a ja uważam że po nowy samochód mozna sie przejechać nawet 400 km ja jechałem 450 po używany heheh więc nie widze problemu jak mozna zaoszczędzić
    OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
    MOJE CAR AUDIO
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• satoot
      Rider
      • 2008
      • 525

Zamieszczone przez Turan404
      Czy na pewno nie da się kupić auta w serwisie w innym mieście i za pośrednictem jakiegoś innego odebrać samochód?
      Łomatko, przecież to logiczne:
      nie dadzą u ciebie tak dużego rabatu, jak gdzie indziej, to się jedzie tam-gdzie-indziej.

Użyj kalkulatora i przemyśl, czy rabat tam-gdzie-indziej w wysokości 5 tys. pln opłaca się względem kupowania u siebie z rabatem 1000pln.
      Kruk jechał 450km, bo właśnie tak liczył.
      Ja jechałem 400, bo w Krakowie dali mi rabat, w jaki w Poznaniu nie wierzą mimo pokazania faktury.
      Inni jeżdżą do Krakowa nawet ze Szczecina albo Gdańska.
      Liczyć i myśleć, myśleć i liczyć!
      A jak się nie chce liczyć i myśleć, to trzeba płakać i płacić.

Komentarz

• kruk4
        Rider
        • 2008
        • 656

kolego co szukasz zobacz na głupie allegro i przelicz jeszce raz
        masz za 42 000 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4551711
        a tu za 39 000 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4852761
        popatrz podzwoń czasmi sie opłaca wziąść z 2008 roku i pamietaj nikt do niczego nie jest w stanie cie zmusić
        OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
        MOJE CAR AUDIO
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamiast nabijania postów chyba po prostu lepiej zdementować pewne informacje i napisać, kiedy klima się opłaca, a kiedy nie...

Krótka piłka. Pocznie robię 10tys. km, klimę mogę mieć za 1600zł - jakie są zalety, a jakie wady?
          Załóżmy, że wezmę ten pakiet "More" z klimą i cena wyniesie 48 tys. z ww. wyposarzeniem. Na ile według was moża to utrzeć tz. jaką elastyczność ceny mają zazwyczaj serwisy ?
          kolego, powtarzam po raz kolejny zdanie swoje i innych, zamiast nabijać posty zwróć się do forumowych dilerów i wtedy dowiesz się jaka jest dobra cena i czy ta, którą Ci proponują taka jest.

auto bez klimy jest IMO a na pewno za 2-4 lata bedzie autem niesprzedawalnym po normalnej cenie, nad jej zaletami i wadami chyba nie ma sensu się rozwodzić, bo jest to sprawa oczywista.
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• Turan404
            Classic
            • 2009
            • 17

I tutaj się pomyliłeś, bo czasem inne salony np.opla pośredniczą w sprzedaży innych marek, sam się z tym raz spotkałem, ale to chyba wyjątki.

Jazda do Krakowa mi się nie uśmiecha, a z tego co wiem w Gdańsku, czy Poznaniu niewiele taniej, jeśli jednak różnica przekroczy 2,5 tys. zł to się poważnie zastanowię.

Z tego czy czytam część z was kupowała samochody w salonach na odległość. Jak się mają sprawy formalne. Kiedy się płaci zaliczkę, kiedy resztę kwoty i na podstawie jakiej faktury rejestrują auto? Czy jest może o tym jakiś temat lub jakaś strona, bo znalazłem tylko szczątkowe informacje?

//napisałem do Danielcia pytanie odnośnie ceny za interesującą mnie konfigurację... czekam...

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Auta bez klimy tej klasy juz sie nie kupuje. Prosty przyklad. Koledzy na forum maja Octy TDI roczniki 2001-2002 i takie z klima mozna sprzedac za 25-28tys, te bez klimy nie chca sie sprzedac nawet za 20tys
              Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Czy na pewno nie da się kupić auta w serwisie w innym mieście i za pośrednictem jakiegoś innego odebrać samochód?
                na pewno da się kupić auto w innym mieście i załatwić to tak, że auto przywiozą pod dom, tutaj akurat gotówka to potężny atut -> ułatwienie w tych wszystkich procedurach zakupowych.
                kwestia tylko chęci współpracy dilera.

[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 19:37 ]
                Z tego czy czytam część z was kupowała samochody w salonach na odległość. Jak się mają sprawy formalne. Kiedy się płaci zaliczkę, kiedy resztę kwoty i na podstawie jakiej faktury rejestrują auto?
                ustalasz szczegóły z dilerem, dostajesz kopię umowy, którą podpisujesz i faksujesz z powrotem, wplacasz zaliczke i czekasz, przychodzi auto, przychodzą dokumenty, dostajesz je kurierem, rejestrujesz, wpacasz resztę i odbierasz auto.
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Olaff
                  Drive
                  • 2007
                  • 93

Zamieszczone przez Maicroft
                  Co do zabezpieczen polecam AC gdzie przez 3 lata gdyby auto zawineli dostajemy 100% z faktury w dniu zakupu (...)
                  A kto daje takie warunki ubezpieczenia ??? :shock: Miałem AC w pakiecie dilerskim przy zakupie auta to dokupowałem jeszcze za ok. 250 zl opcję braku spadku wartości auta przez rok ! Po roku kiedy odnawiałem AC (a było to w sierpniu 2008) sprawdzałem w Allianz i Hestii i w żadnym z tych TU nie opłacało mi się już wykupywać opcji braku spadku wartości auta w trakcjie trwania ubezpieczenia. Allianz był cacy w momencie kupna pakietu dilerskiego z nowym autem a po roku powiedzieli że promocjia się skończyła i chcą więcej kasy niż poprzednio. Dostałem dobrą ofertę w Hestii dlatego że trafiłem na znajomego brokera który miał podpisane z TU dobre warunki, ponadto korzystam już z usług Hestii w innym zakresie niż samochód i mogli zsumować kilka zniżek. A opcji braku spadku wartości auta za 600 zł już nie brałem (po roku w Allianz było podobnie). Czy mógłbyś poprzeć to śmiałe stwierdzenie jakimś linkiem do strony ubezpieczyciela ?
                  Octavia Tour 1,6 BFQ 102 KM Twinpowr Ice plus + 2007, LPG:
                  Czym jest Skoda Octavia ?

Komentarz

• Woytas
                    Rider
                    • 2008
                    • 279

Jak ma być nowa Skoda tylko przez forum
                    Sam jechałem do Krakowa. Bilet na pociag za 100 zlociszy a zysk w autku o wiele wiekszy.
                    Mozesz urgac dobrą cene lub lepsze wyposazenie a nawet 2w1. Jak nie chce ci sie jechac to zawsze mozesz powiedziec swojemu dealerowi co dają inni... sprawdź jak zareaguje. W porównaniu do mazowieckich i łódzkich dealerów zyskałem w Krakowie troche na cenie i znacznie na doposażeniu. Czyli w sumie jak dla mnie duzy plus. Aha, nie rezygnuj z klimy! Dotąd nie miałem i wiem że warto.

No i przecież Kraków to piekne miasto żeby cieszyć się nowym autkiem!

Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru!

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

Zamieszczone przez szkoda
                      auto bez klimy jest IMO a na pewno za 2-4 lata bedzie autem niesprzedawalnym po normalnej cenie, nad jej zaletami i wadami chyba nie ma sensu się rozwodzić, bo jest to sprawa oczywista.

w tej chwili już sa niesprzedawalne za jako takie pieniądze , wie to każdy handlarz ..ale kolega jest chyba z tych oszczędnych bardziej :|

Zamieszczone przez Maicroft
                      Octy TDI roczniki 2001-2002 i takie z klima mozna sprzedac za 25-28tys, te bez klimy nie chca sie sprzedac nawet za 20tys
                      to na potwierdzenie

Zamieszczone przez szkoda
                      kolego, powtarzam po raz kolejny zdanie swoje i innych, zamiast nabijać posty zwróć się do forumowych dilerów i wtedy dowiesz się jaka jest dobra cena i czy ta, którą Ci proponują taka jest.
                      i to by było na tyle w tym temacie

[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 20:25 ]
                      idziemy pić :spoko
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• PiterNZ
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 389

Zamieszczone przez Woytas
                        Jak ma być nowa Skoda tylko przez forum
                        Piękna teoria jak zapytałem się na Priva kilku dealerów z Forum to żaden nie odpowiedział, generalnie lipa. Trzeba liczyć na siebie i tyle.

Komentarz

• fabia2
                          Rider
                          • 2008
                          • 260

Mnie jeden z forumowych dilerów odpisał, pomimo iż prosiłem o ofertę dla znajomych wiec :roll: :roll: :roll: :wink: :wink:
                          Auto jest Bogiem, a prędkość nałogiem.

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

Zamieszczone przez PiterNZ
                            Piękna teoria jak zapytałem się na Priva kilku dealerów z Forum to żaden nie odpowiedział, generalnie lipa. Trzeba liczyć na siebie i tyle.
                            PiterNZ, już wiemy, że jesteś szczególnym przypadkiem z tym zakupem, brałem od naszych conajmniej kilkanaście ofert i ŻADNE pytanie nie pozostało bez konkretnej i wyczerpującej odpowiedzi, potwierdzasz regułę
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Turan404
                              Classic
                              • 2009
                              • 17

A czy któryś z forumowych dealerów mieszka w Gdańsku.
                              Jest gdzieś ich spis?

Komentarz

• PiterNZ
                                Rider
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 389

"szkoda" stwierdziłem tylko i wyłącznie stan faktyczny.
                                Nie dostałem po prostu odpowiedzi na żadne zapytanie.

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratorr
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

Ja wyslalem zapytania do 3 i od 3 dostalem odpowiedzi po kilku dniach.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

Klimy nie planowałem. Nie wiem co prawdą, a co mitem, ale podobno całkiem sporo z nią problemów. Dużo paliwa wcina, obniża dynamike silnika, trzeba ją regularnie używać i konserwować, no i oczywiście jest to dadatkowy wydatek... A co wy sądzicie o klimie, jakieś złe, czy dobre doświadczenia? Nigdy klimy nie miałem i mi jej nie brakowało.
                                    Kolego, a zkąd Ty się urwałeś?????? Klima to podstawa. A jej zalety?? Podstawowa to BEZPIECZENSTWO jazdy. Kierowca jadący w aucie bez klimy, w 30 stopniowym upale jest po prostu zmęczony i jego organizm nie zareaguje na systuację na drodze tak szybko jak powinien. Kolejna sprawa to bezpieczeństwo w okresie jesienno-zimowym kiedy klima zapobiega parowaniu szyb. Nowe auto bez klimy to pomyłka i bezsens !!!
                                    Jaka jest sensowna cen, którą mogę utargować jeśli sprzedawca chce 46.420zł za:
                                    -standard
                                    Kolego ale po co bijesz pianę :?: Pisali ci tu już koledzy żebyś odezwał się na PW do lucasrally,hondar, danielcio czy djczas. Z nimi ustalisz cenę i wyposażenie auta. Po co piętnascie razy pytac się o to samo???
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Zamieszczone przez PiterNZ
                                      Nie dostałem po prostu odpowiedzi na żadne zapytanie.
                                      ale ja tego nie neguję, stwierdzam tylko, że musisz być odosobnionym przypadkiem no i to w ogóle dziwne...

[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 22:19 ]
                                      Jest gdzieś ich spis?
                                      dżizassssss, podałem Ci userów, chyba w drugim poście :?
                                      widzę, że i Big, zrobił to samo...
                                      i żaden nie mieszka w Gdańsku :szeroki_usmiech
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ARobert
                                        Rider
                                        • 2008
                                        • 254
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

A czy któryś z forumowych dealerów mieszka w Gdańsku.
                                        Jest gdzieś ich spis?
                                        ..ja odbierałem auto w Krakowie. W Gdańsku zrobiłem dwa podejścia do salonu Plichta i oferta była o około 2 tys gorsza. Jechałem w dwie osoby - rano wyjazd ekspresem PKP, odbiór auta po południu i powrót po północy do Gdańska. Jak widać cena nie była może jakaś ogromnie różna ale tam mieli auta na placu a mnie trochę gonił czas z leasingiem bo w końcówce roku już się trochę bałagan zaczął kryzysowy robić. Koszt podróży wyniósł około 5 stów, dwa bilety, paliwo na powrót, jakiś obiad w drodze.. Dla ciebie to niestety trochę dalej.

Komentarz

• Turan404
                                          Classic
                                          • 2009
                                          • 17

Do Big:
                                          Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało. Im mniej elektroniki i im mniej urządzeń, tym mniej do psucia. A zwroty typu "skąd ty się urwałeś", czy "klima to podstawa" to zachowaj dla siebie, bo zauważ, że gusta i potrzeby są różne i nie każdy uważa klimatyzację za coś potrzebnego, a kwestia odsprzedaży nie jest jedyną kwestią.

Co do dilerów napisałem do wszystkich, jeden odpisał. Tylko, że mi nie chodzi tylko o ceny jakie oni proponują, ale o realną mozliwość utargowania ceny w Koszalinie, bo nie wiem, czy znajdę czas na wyjazd do Krakowa i czy będzie to gra warta świeczki.

Do ARobert:
                                          Kupiłeś samochód u któregoś z forumowych dealerów? Jak tak to którego? Jak wyglądała sprawa zaliczki i wpłaty pozostałej kwoty?

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało
                                            To poroś zeby specjalinie dla ciebie wymontowano te wszystkie urządzenia z auta
                                            P.S. Idealnym autem dla ciebie jest Dacia Logan w podstawowej wersji wyposażenia cena tylko 29 tys zł i ŻADNYCH zbędnych bajerów (upps ma poduszke powietrzną kierowcy, ale uderzenie w ścianę powinno i ten probelm rozwiazać :szeroki_usmiech )
                                            Chcemy ci pomóc, a Ty sie sadzisz :x
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

No to jak to mowia, albo rybki albo akwarium. Cene w Koszalinie znasz, mozesz ew wiedzac jaka jest cena gdzie indziej pokazac ta cene swojemu dilerowi i niech powie czy da blizej tej ceny czy tez nie.

A co do klimy, to ludzie tu pisza o realiach. Golasa teraz bedzie latwo kupic, a potem sprzedasz to auto za grosze powiedzmy po 3-4 latach. Sadze ze taki 1.6 bez klimy dzis kupiony za ~45tys za 3 lata bedzie wart mac 20, a po kolejnych 3 to juz 10tys moze byc dobra cena
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało. Im mniej elektroniki i im mniej urządzeń, tym mniej do psucia.
                                                nie laduj się w octavię, są jeszcze proste auta typu Niva, chociaż O1 w sumie też nie jest przeładowana elektroniką

a kwestia odsprzedaży nie jest jedyną kwestią
                                                skoro jesteś zamożny to rzeczywiście można to olac, ale jak się szczypiesz z kupnem auta takiego jak Skoda Octavia to jest to jeden z ważnych czynników...

o realną mozliwość utargowania ceny w Koszalinie
                                                realnie to jest możliwość wyszarpania jakichś 5-8% od ceny cennikowej, ale nie wiem czy przy tak tanim aucie
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Turan404
                                                  Classic
                                                  • 2009
                                                  • 17

Ech, żle mnie zrozumiałeś. Mówie, że tyle w tym samochodzie udogodnień, ale i bez nich idzie żyć, a żadnego sensownego samochodu nie idzie kupić bez nich, a i po co bez. Nie wątpie, że chcecie mi pomóc, tylko sądzę, że jednak klima nie musi wszystkim pasowac i dla niektórych jest niepotrzebna.

//odnośnie zamożności. Jak zamożny bym nie był, to z tego powodu nie bedę szastał pieniędzmi, bo to nie jest para butów, tylko jakby nie patrzeć samochód.

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

klima nie musi wszystkim pasowac i dla niektórych jest niepotrzebna
                                                    byc może, ale potem jakoś nikt takiego auta nie chce kupić :idea:
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...