a ja uważam że po nowy samochód mozna sie przejechać nawet 400 km ja jechałem 450 po używany heheh więc nie widze problemu jak mozna zaoszczędzić
[O1] Kupno Octavi
Zwiń
X
-
OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
-
-
Zamieszczone przez Turan404Czy na pewno nie da się kupić auta w serwisie w innym mieście i za pośrednictem jakiegoś innego odebrać samochód?
nie dadzą u ciebie tak dużego rabatu, jak gdzie indziej, to się jedzie tam-gdzie-indziej.
Użyj kalkulatora i przemyśl, czy rabat tam-gdzie-indziej w wysokości 5 tys. pln opłaca się względem kupowania u siebie z rabatem 1000pln.
Kruk jechał 450km, bo właśnie tak liczył.
Ja jechałem 400, bo w Krakowie dali mi rabat, w jaki w Poznaniu nie wierzą mimo pokazania faktury.
Inni jeżdżą do Krakowa nawet ze Szczecina albo Gdańska.
Liczyć i myśleć, myśleć i liczyć!
A jak się nie chce liczyć i myśleć, to trzeba płakać i płacić.
Komentarz
-
-
kolego co szukasz zobacz na głupie allegro i przelicz jeszce raz
masz za 42 000 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4551711
a tu za 39 000 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4852761
popatrz podzwoń czasmi sie opłaca wziąść z 2008 roku i pamietaj nikt do niczego nie jest w stanie cie zmusićOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Zamiast nabijania postów chyba po prostu lepiej zdementować pewne informacje i napisać, kiedy klima się opłaca, a kiedy nie...
Krótka piłka. Pocznie robię 10tys. km, klimę mogę mieć za 1600zł - jakie są zalety, a jakie wady?Zamieszczone przez Turan404Załóżmy, że wezmę ten pakiet "More" z klimą i cena wyniesie 48 tys. z ww. wyposarzeniem. Na ile według was moża to utrzeć tz. jaką elastyczność ceny mają zazwyczaj serwisy ?
auto bez klimy jest IMO a na pewno za 2-4 lata bedzie autem niesprzedawalnym po normalnej cenie, nad jej zaletami i wadami chyba nie ma sensu się rozwodzić, bo jest to sprawa oczywista.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
I tutaj się pomyliłeś, bo czasem inne salony np.opla pośredniczą w sprzedaży innych marek, sam się z tym raz spotkałem, ale to chyba wyjątki.
Jazda do Krakowa mi się nie uśmiecha, a z tego co wiem w Gdańsku, czy Poznaniu niewiele taniej, jeśli jednak różnica przekroczy 2,5 tys. zł to się poważnie zastanowię.
Z tego czy czytam część z was kupowała samochody w salonach na odległość. Jak się mają sprawy formalne. Kiedy się płaci zaliczkę, kiedy resztę kwoty i na podstawie jakiej faktury rejestrują auto? Czy jest może o tym jakiś temat lub jakaś strona, bo znalazłem tylko szczątkowe informacje?
//napisałem do Danielcia pytanie odnośnie ceny za interesującą mnie konfigurację... czekam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Czy na pewno nie da się kupić auta w serwisie w innym mieście i za pośrednictem jakiegoś innego odebrać samochód?
kwestia tylko chęci współpracy dilera.
[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 19:37 ]
Zamieszczone przez Turan404Z tego czy czytam część z was kupowała samochody w salonach na odległość. Jak się mają sprawy formalne. Kiedy się płaci zaliczkę, kiedy resztę kwoty i na podstawie jakiej faktury rejestrują auto?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCo do zabezpieczen polecam AC gdzie przez 3 lata gdyby auto zawineli dostajemy 100% z faktury w dniu zakupu (...)
Komentarz
-
-
Jak ma być nowa Skoda tylko przez forum
Sam jechałem do Krakowa. Bilet na pociag za 100 zlociszy a zysk w autku o wiele wiekszy.
Mozesz urgac dobrą cene lub lepsze wyposazenie a nawet 2w1. Jak nie chce ci sie jechac to zawsze mozesz powiedziec swojemu dealerowi co dają inni... sprawdź jak zareaguje. W porównaniu do mazowieckich i łódzkich dealerów zyskałem w Krakowie troche na cenie i znacznie na doposażeniu. Czyli w sumie jak dla mnie duzy plus. Aha, nie rezygnuj z klimy! Dotąd nie miałem i wiem że warto.
No i przecież Kraków to piekne miasto żeby cieszyć się nowym autkiem!
Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaauto bez klimy jest IMO a na pewno za 2-4 lata bedzie autem niesprzedawalnym po normalnej cenie, nad jej zaletami i wadami chyba nie ma sensu się rozwodzić, bo jest to sprawa oczywista.
w tej chwili już sa niesprzedawalne za jako takie pieniądze , wie to każdy handlarz ..ale kolega jest chyba z tych oszczędnych bardziej :|
Zamieszczone przez MaicroftOcty TDI roczniki 2001-2002 i takie z klima mozna sprzedac za 25-28tys, te bez klimy nie chca sie sprzedac nawet za 20tys
Zamieszczone przez szkodakolego, powtarzam po raz kolejny zdanie swoje i innych, zamiast nabijać posty zwróć się do forumowych dilerów i wtedy dowiesz się jaka jest dobra cena i czy ta, którą Ci proponują taka jest.
[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 20:25 ]
idziemy pić :spokoO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZPiękna teoria jak zapytałem się na Priva kilku dealerów z Forum to żaden nie odpowiedział, generalnie lipa. Trzeba liczyć na siebie i tyle.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Klimy nie planowałem. Nie wiem co prawdą, a co mitem, ale podobno całkiem sporo z nią problemów. Dużo paliwa wcina, obniża dynamike silnika, trzeba ją regularnie używać i konserwować, no i oczywiście jest to dadatkowy wydatek... A co wy sądzicie o klimie, jakieś złe, czy dobre doświadczenia? Nigdy klimy nie miałem i mi jej nie brakowało.
Zamieszczone przez Turan404Jaka jest sensowna cen, którą mogę utargować jeśli sprzedawca chce 46.420zł za:
-standardCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PiterNZNie dostałem po prostu odpowiedzi na żadne zapytanie.
[ Dodano: Sob 21 Lut, 09 22:19 ]
Zamieszczone przez Turan404Jest gdzieś ich spis?
widzę, że i Big, zrobił to samo...
i żaden nie mieszka w Gdańsku :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404A czy któryś z forumowych dealerów mieszka w Gdańsku.
Jest gdzieś ich spis?
Komentarz
-
-
Do Big:
Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało. Im mniej elektroniki i im mniej urządzeń, tym mniej do psucia. A zwroty typu "skąd ty się urwałeś", czy "klima to podstawa" to zachowaj dla siebie, bo zauważ, że gusta i potrzeby są różne i nie każdy uważa klimatyzację za coś potrzebnego, a kwestia odsprzedaży nie jest jedyną kwestią.
Co do dilerów napisałem do wszystkich, jeden odpisał. Tylko, że mi nie chodzi tylko o ceny jakie oni proponują, ale o realną mozliwość utargowania ceny w Koszalinie, bo nie wiem, czy znajdę czas na wyjazd do Krakowa i czy będzie to gra warta świeczki.
Do ARobert:
Kupiłeś samochód u któregoś z forumowych dealerów? Jak tak to którego? Jak wyglądała sprawa zaliczki i wpłaty pozostałej kwoty?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało
P.S. Idealnym autem dla ciebie jest Dacia Logan w podstawowej wersji wyposażenia cena tylko 29 tys zł i ŻADNYCH zbędnych bajerów (upps ma poduszke powietrzną kierowcy, ale uderzenie w ścianę powinno i ten probelm rozwiazać :szeroki_usmiech )
Chcemy ci pomóc, a Ty sie sadzisz :xCzarny Elegance
Komentarz
-
-
No to jak to mowia, albo rybki albo akwarium. Cene w Koszalinie znasz, mozesz ew wiedzac jaka jest cena gdzie indziej pokazac ta cene swojemu dilerowi i niech powie czy da blizej tej ceny czy tez nie.
A co do klimy, to ludzie tu pisza o realiach. Golasa teraz bedzie latwo kupic, a potem sprzedasz to auto za grosze powiedzmy po 3-4 latach. Sadze ze taki 1.6 bez klimy dzis kupiony za ~45tys za 3 lata bedzie wart mac 20, a po kolejnych 3 to juz 10tys moze byc dobra cena
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Turan404Jeżdę samochodem bez wspomagania, bez klimi ,bez ABS-u i nigdy mi to nie przeszkadzało. Im mniej elektroniki i im mniej urządzeń, tym mniej do psucia.
Zamieszczone przez Turan404a kwestia odsprzedaży nie jest jedyną kwestią
Zamieszczone przez Turan404o realną mozliwość utargowania ceny w Koszaliniesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Ech, żle mnie zrozumiałeś. Mówie, że tyle w tym samochodzie udogodnień, ale i bez nich idzie żyć, a żadnego sensownego samochodu nie idzie kupić bez nich, a i po co bez. Nie wątpie, że chcecie mi pomóc, tylko sądzę, że jednak klima nie musi wszystkim pasowac i dla niektórych jest niepotrzebna.
//odnośnie zamożności. Jak zamożny bym nie był, to z tego powodu nie bedę szastał pieniędzmi, bo to nie jest para butów, tylko jakby nie patrzeć samochód.
Komentarz
-
Komentarz