Prawdę mówiąc nie wiem czy u mnie są 2 sygnały czy 1. Faktem jest ,że u niejednego może sprawić " szybsze bicie serca ".
Felgi stalowe i kołpaki
Zwiń
X
-
Felgi stalowe i kołpaki
Witam,
postanowiłem powoli przygotować się do zimy i zakupić co trzeba. Mam alufelgi, słysząc wiele, że szkoda aby jeździć na nich w zimie postanowiłem zakupić felgi stalowe. No i trochę się przeraziłem cenami w ASO. Chodzi mi o 16 calowe, bo takie mam zamiar kupić opony 225/55 R16 6,5J (takie mam z tego co się orientuje teraz). Okazuje się, że jedna sztuka kosztuje 278 PLN plus kołpaki Freedom (nie ma nawet zdjęcia na stronie) około 480 PLN. Czyli razem 1592 o oponach nie wspinając. Czy istnieje możliwość zakupu gdzieś tego zestawu po bardziej rozsądnej cenie ? Rozumiem, że te felgi są oryginalne, one są skodowskie czy innej produkcji ?Pozdrawiam
-
-
Opony kup 205/55/16 300KM pod maska nie masz, wiec bez obawy o ta "waska" gumę.
Takie sa fabrycznie badz 225/45/17 :idea:
Felgi kup uzywki, chlopaki sprzedaja co chwile, albo na Allegro jest tego pelno, kolpaki kwestia gustu :wink:
Innym rozwiazaniem jest zakup najtanszych alumow, Takie Dezenty nie kosztuja duzo, a wygladaja calkiem OK.
Skoda nie robi felg. One sa ogolnie dla calego VAG i nie tylko.
Do OII szukasz felg z rozstawem 5x112 :twisted: ET anie szerokoscia sie nie martw, bo one najczesciej wystepuja tylko w jednym wymiarze przy wielkosci 16"
Komentarz
-
-
Ja moje skodowskie felgi 15'' zmieniłam ostatnio na 16''. Większe są na lato, mniejsze zostały na zimę. Poprzednią zimę już przejeździłam na tych 15'' i nic się z nimi nie działo. Więc zamiast pakować się w kołpaki można zainwestować np. przez wspomniane przez Maicrofta Dezenty. Oczywiście kwestia gustu, ale dla mnie by to przyjemniej wyglądało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftOpony kup 205/55/16 300KM pod maska nie masz, wiec bez obawy o ta "waska" gumę.
Takie sa fabrycznie badz 225/45/17 :idea:
Felgi kup uzywki, chlopaki sprzedaja co chwile, albo na Allegro jest tego pelno, kolpaki kwestia gustu :wink:
Innym rozwiazaniem jest zakup najtanszych alumow, Takie Dezenty nie kosztuja duzo, a wygladaja calkiem OK.
Skoda nie robi felg. One sa ogolnie dla calego VAG i nie tylko.
Do OII szukasz felg z rozstawem 5x112 :twisted: ET anie szerokoscia sie nie martw, bo one najczesciej wystepuja tylko w jednym wymiarze przy wielkosci 16"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karpecik
Naprawdę ET jest nieistotne?
małe ET - zwiększa się rozstaw kół, co może obniżyć żywotność łożysk
duże ET - felga może przywitać się z zaciskiem [słyszałem o niespodziankach po wymianie klocków]
ale nie sądzę, żeby przy 16calowych kołach był aż taki rozstrzał ...skoda
fuckyeah!
Komentarz
-
-
_Jakub szukasz felg stalowych do OII czy OI?? Mam w Sochaczewie do sprzedania komplet oryginalnych stalówek do OII 15" 5x112 Właśnie przed wczoraj zdjąłem z Octavii ponieważ kupiłem z kompletem stalówek na lato i zime a te letnie wymieniłem na alu. Jak byłbyś zainteresowany pisz na pw. Na 100% oryginały i proste, jeździly w NiemczechTomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123_Jakub, za 1500zł odpuść sobie stalówki i kołpaki :arrow: kup alu do tego jak ci się chce to jakiś wosk i raz na 2-3 miesiące zimą przeciągnij koła woskiem i będzie jak ta lala. co do opon to tak jak pisał Maicroft, przy 16 cacach powinno być 205/55Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fernandoA tak wogóle to na zimę lepsze 15 czy 16 ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubWiadomo, że chodzi o jeżdżenie. Przecież nie kupuję opon żeby postawić w salonie i oglądać.
Zamieszczone przez _JakubTo jakie te zimówki brać R16, czy R15. R16 to 205/55 a R15 to 195/65 ?
Komentarz
-
-
namo
Zamieszczone przez fernandoA tak wogóle to na zimę lepsze 15 czy 16 ?
Co do szerokości to raczej żeby była najwąższa jaką się da. Taka zasada obowiązuje na rajdach samochodowych, sprawdza się tez w szaleństwach na śniegu i lodzie. Kolce oczywiście zabronione :-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez _JakubTo ostatecznie zdecyduję się w takim razie na opony 195/65 R15 6,5J ET50.
Są tylko do 6,0J.
Nie ma też felg stalowych:
[ Dodano: Pią 18 Wrz, 09 12:17 ]
Zamieszczone przez namoZamieszczone przez fernandoA tak wogóle to na zimę lepsze 15 czy 16 ?
Co do szerokości to raczej żeby była najwąższa jaką się da. Taka zasada obowiązuje na rajdach samochodowych, sprawdza się tez w szaleństwach na śniegu i lodzie. Kolce oczywiście zabronione :-)Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Znalazłem wydaje mi się w atrakcyjnej cenie felgi stalowe : http://www.allegro.pl/item770659338_...100_6jx15.html Czy waszym zdaniem warte są zakupu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubZamieszczone przez _JakubTo ostatecznie zdecyduję się w takim razie na opony 195/65 R15 6,5J ET50.
Są tylko do 6,0J.
Nie ma też felg stalowych:
[ Dodano: Pią 18 Wrz, 09 12:17 ]
Zamieszczone przez namoZamieszczone przez fernandoA tak wogóle to na zimę lepsze 15 czy 16 ?
Co do szerokości to raczej żeby była najwąższa jaką się da. Taka zasada obowiązuje na rajdach samochodowych, sprawdza się tez w szaleństwach na śniegu i lodzie. Kolce oczywiście zabronione :-)
Komentarz
-
Komentarz