mirek111, ja mam swoja O II 4 miesiace silnik sprawuje sie b. dobrze a co do LPG musisz tylko przypilnowac aby byla dobrze zalozona, ja osobiscie mialam troche przebojow, najbardziej bedzie cie cieszyc spalanie gazu, ja zeszlam ponizej 8l/100 km, co do brania oleju silnik moze ci wziac nawet do litra( u mnie tyle juz wziol,ale autko jest nowe i sie uklada), ogolnie jestem zadowolana z wyboru tej jednostki :szeroki_usmiech
[O1] [korbennn i kwestie O1]
Zwiń
X
-
[O1] [korbennn i kwestie O1]
Do dziś uważałem że sztuka googlowania została przeze mnie opanowana w bdb stopniu.. 3 dni temu kupiłem Octavię 1.9 TDI i nieco się gubię w tym co zawiera deska rozdzielcza - kokpit - pulpit sterowania [?]
Czy jest dostępny opis który guzik/ przekrętło służy do czego?
Wielka prośba o pomoc - chce wiedzieć co jest do czego a pytać mechanika wstyd
Dodam, że przeskok z poloneza z 1994, więc stąd ten problem...
pozdrawiam serdecznie!!
-
-
Re: Deska rozdzielcza - opis
Zamieszczone przez korbennnDo dziś uważałem że sztuka googlowania została przeze mnie opanowana w bdb stopniu.. 3 dni temu kupiłem Octavię 1.9 TDI i nieco się gubię w tym co zawiera deska rozdzielcza - kokpit - pulpit sterowania [?]
Czy jest dostępny opis który guzik/ przekrętło służy do czego?
Wielka prośba o pomoc - chce wiedzieć co jest do czego a pytać mechanika wstyd
Dodam, że przeskok z poloneza z 1994, więc stąd ten problem...
pozdrawiam serdecznie!!
Aktualizacja: Wlasnie zobaczylem u Ciebie w profilu ze masz O1. Ale moze opis cos naprowadzi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cysterniarzkorbennn, a czego nie wiesz ?
w instrukcji masz cala deske opisaną
...wstyd to kraść i kłamać :wink:
słuszna uwaga z tym wstydem.
Xysiu, dzięki za starania!!
zaczynam studiować, dzięki Panowie, jak bede miał pytanko zaraz do Was zajrzę
n.b. cysterniarz, dobre zdjęcie.
EDIT://
Przeglądam i nie widzę tego co bym w końcu chciał zobaczyć.. a czego nie wiem:
włącznik świateł - 6 oznaczeń?
jak włączyć przeciwmgielne żeby nie urwać przekrętła?
obok - 1,2,3 - pozycja reflektorów?
przy kierwonicy jakieś odnośniki do świateł - ?
wycieraczki a pod nimi napis RESET - ?
ogólnie mało wiem i mało przycisków kojarzę - kto pomoże?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez korbennnjak włączyć przeciwmgielne żeby nie urwać przekrętła?
Zamieszczone przez korbennnobok - 1,2,3 - pozycja reflektorów?
Zamieszczone przez korbennnprzy kierwonicy jakieś odnośniki do świateł - ?
Zamieszczone przez korbennnwycieraczki a pod nimi napis RESET - ?
Komentarz
-
-
jak włączyć przeciwmgielne żeby nie urwać przekrętła?
Zamieszczone przez korbennnobok - 1,2,3 - pozycja reflektorów?
przy kierwonicy jakieś odnośniki do świateł - ?
Zamieszczone przez korbennnwycieraczki a pod nimi napis RESET - ?
Komentarz
-
-
jeśli auto przed liftem to
średnie spalanie\
chwilowe
czas jazdy
średnia prędkość
i coś tam jeszcze
jak auto po lifcie to dodatkowo na ile km wystarczy paliwa. ustawienia zmieniasz taką kołyską w prawej manetcxe przy kierownicy. przy tej manetce od wycieraczek
[ Dodano: Czw 10 Wrz, 09 17:03 ]
masz 2 tryby komputera. wyświetla Ci się malutka 1 lub 2. zmieniasz to przyciskając na nanetce od wycieraczek guzik który jest odd dołu.
1. resetuje się można powiedzieć codziennie
2. resetujesz ją sam lub ona się sama resetuje po 9999km lub po 99:99godzinach jazdy itd.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123Zamieszczone przez korbennnMaru, jesteś wielki!
Zamieszczone przez korbennnna ostatniej pozycji guziczek który można wciskać - cóż to?
Komentarz
-
-
Acha! Fajnie
A teraz mini problemik - auto używane - wiadomo, akumlator zdaje się trza będzie wymienić bo wiem że nie był wymieniany już dość długo.
Pobawiłem się ustawieniami świateł - względnie krótko, dosłownie pare minut i przy próbie odpalenia... nie mogę odpalić - świeci się żółta kontrolka - sylwetka auta nad czerwonym akumlatorem - znaczy że,....?
Komentarz
-
-
Aby pozbyć się danych to wciskasz dłużej przycisk "reset" (prawa manetka na dole). Robisz to na każdym trybie 1szym i 2gim. Wtedy kasujesz wszystko do zera, i naliczają się tylko twoje dane. Na drugim trybie jest do przejechanych 9999km, a pierwszy jak już pisaliśmy.
Zegar: przyciskiem kasującym przebieg dzienny, czyli ten po prawej, lekko kręcąc w lewo zmieniasz godziny, a w prawo minuty, bądź odwrotnie
Komentarz
-
-
[quote="Evil"] Na drugim trybie jest do przejechanych 9999km, a pierwszy jak już pisaliśmy.
quote]
lub 99 godzin i 59 minutkazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Evil, jak na razie wykonałem pomyślnie RESET danych, mam same ZERA i dobrze, teraz będę śledził własne poczynania. Wyzerowałem przebieg dzienny i też fajnie.
Natomiast nie mogę ruszyć zegara.
Jeszcze jedno - już przy rejestracji na tym forum nie wiedziałem co mam wybrać przy:
Silnik: 1.9TDI dlatego mam INNY
Patrzę na świadectwo homologacji: wariant - nie ustalano, wersja - nie ustalano
Jak mam się dowiedzieć pełnej specyfikacji?
Komentarz
-
Komentarz